Στα αυτιά του σκύλου έφτασε το συγκεκριμένο σενάριο, από την πιάτσα των ατζέντηδων, σύμφωνα με το οποίο οι δύο παίκτες ξέρουν πως έχουν βάση τα ρεπορτάζ από την Ισπανία και ο Βαλβέρδε παρακολουθεί την πορεία τους.

Ο τεχνικός της Βαλένθια, άλλωστε, έδειξε και στα δύο περάσματά του από τον Ολυμπιακό, πως εμπιστεύεται παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί και τους ξέρει καλά. Από τις αποτυχημένες επιλογές των Ουρτάδο, Γέστε μέχρι τους Φουστέρ, Ορμπάιθ, Μαρκάνο, Όσκαρ, ο Ισπανός έδειξε εμπιστοσύνη σε ποδοσφαιριστές που γνωρίζει καλά την αγωνιστική τους αξία.

Κι αυτό το ξέρουν όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του. Μεταξύ των οποίων οι Τζιμπούρ και Αμπντούν! Έχουν και παραέχουν βάση, λοιπόν, τα σενάρια από την Ισπανία, που θέλουν τον Ερνέστο να κοιτάζει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό για ποδοσφαιριστές. Τα οικονομικά της Βαλένθια, άλλωστε, δεν είναι για μεγάλα ανοίγματα. Με την περίπτωση του Τζιμπούρ, για παράδειγμα, να μοιάζει ιδκανική: το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, την φετινή χρονιά είναι σούπερ, σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία, χωρίς πολλούς τραυματισμούς.

Νομίζετε πως στην άκρη του μυαλού του δεν έχει και ο Ραφίκ τις ίδιες σκέψεις; Πώς να πάει στο Κόπα Άφρικα, λοιπόν, όταν έχει φέτος την ευκαιρία να βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και μάλιστα με πολλά γκολ, αλλά και να διακριθεί στα παιχνίδια με την Λεβάντε; Γιατί αν η εθνική ομάδα της Αλγερίας πάει καλά στη διοργάνωση, ίσως να μην προλάβαιναν οι δύο παίκτες να επιστρέψουν για να αγωνιστούν τουλάχιστον στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς.

Αυτός είναι ο λόγος, λοιπόν, που δεν θέλουν να πάνε στο Κόπα Άφρικα και από τη στιγμή που υπάρχει το ελεύθερο της επιλογής, λένε όχι στην πρόταση της Ομοσπονδίας της χώρας τους. Μέχρι τώρα, άλλωστε, ο Αμπντούν έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού και έμενε συνεχώς απέξω στις προσκλήσεις. Ενώ ο Τζιμπούρ έφταιγε για όλα, σε κάθε αποτυχία της Αλγερίας. Ήρθε η ώρα, όπως φαίνεται, να τους πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα.