Πολύ περίεργο έργο θα πρέπει να είδε ο Έβαλντ Λίνεν στον αγώνα της ΑΕΚ στην Τρίπολη, όπου η Ένωση ηττήθηκε με 3-1 παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε. Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι επιλογές του προπονητή της Ένωση στο ματς. Ο Γερμανός τεχνικός έκανε πολλά ...κουφά τόσο στο στήσιμο όσο και στη διαχείριση του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα οι "κιτρινόμαυροι" να χάσουν βαθμούς, ενώ θα μπορούσαν να είχαν πάρει έστω την ισοπαλία.

Τι τραγικά έκανε ο Λίνεν;

Καταρχάς θυμήθηκε τον Χρήστο Παπαδημητρίου και τον τοποθέτησε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ το παιδί δεν είχε καμία παράσταση από τηνσυγκεκριμένη θέση. Είναι 19 χρονών, η φυσική του θέση είναι επιθετικός και δεν έχει αγωνιστεί ποτέ ως αριστερό μπακ σε επίσημο ματς. Φάνηκε κιόλας η απειρία του αφού η ΑΕΚ έφαγε δύο από τα τρία γκολ από εκείνη την πλευρά! Θα μπορούσε μάλιστα να είχε δεχτεί περισσότερα αφού πριν τη συμπλήρωση του 10λεπτου ο Αστέρας έκανε δύο φάσεις που ξεκίνησαν από αριστερά.

Στο κέντρο ο Λίνεν ...κέντησε! Έθεσε εκτός 11άδας τους έμπειρους Κορδέρο και Γκερέιρο με την αιτιολογία ότι ήταν πεσμένοι και έριξε στη μάχη τον Ρίκκα με τον Φέτση. Ο Ρίκκα σημειωτέον δεν υπολογιζόταν πριν λίγες ημέρες από τον Λίνεν και ήταν λίστα με τους ανεπιθύμητους! Άντε μετά το παλικάρι να παίξει μπάλα με τόση ψυχολογική πίεση που δέχτηκε.

Όσον αφορά τη χρησιμοποίηση του Γροντή, ο 19χρονος μέσος δεν μπορούσε να δημιουργήσει ρήγματα από αριστερά. Ήταν μόνιμη απειλή από τα στημένα, απ΄ όπου προήλθε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ από τον Κουτρουμπή.

Εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο λάθος του Λίνεν στο ματς. Λάθος διαχειριστικό που δεν το παραδέχτηκε ποτέ, αλλά τα έριξε στους παίκτες. Η ΑΕΚ μετά το 0-1 αντί να παίξει αμυντικά για να διατηρήσει το σκορ, ανοίχτηκε με αποτέλεσμα να δεχτεί δύο πανομοιότυπα τέρματα. Ωστόσο, στα γκολ των Ντε Μπλάσις και Ράγιος, τα στόπερ ήταν ...αλλού γι΄ αλλού. Και πως να μην είναι άλλωστε αφού ο Κουτρουμπής με τον Γιάγκο είχαν εντολές να πλησιάζουν στην αντίπαλη περιοχή στις στημένες φάσεις, ώστε η ΑΕΚ να εκμεταλλευτεί με τις γιόμες το ύψος τους. Δύο κακές επιστροφές κόστισαν τα δύο πρώτα γκολ...

Σας θυμίζουν τίποτα οι επιλογές του Λίνεν; Μήπως τον προκάτοχό του, Βαγγέλη Βλάχο; Γιατί Έλληνας τεχνικός είχε χρησιμοποιήσει στα φιλικά του καλοκαιριού τον Παπαδημητρίου ως αριστερό μπακ (τον Γροντή επίσης ως αριστερό εξτρέμ), ενώ στο ματς με τον Άρη, η ΑΕΚ έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της επειδή την ανέβασε ψηλά και οι Θεσσαλονικείς χτύπησαν στην κόντρα.

Όπως φαίνεται ο Γερμανός πρέπει να ρίχνει κλεφτές ματιές στις σημειώσεις του προηγούμενου προπονητή. Εκτός και αν το πήρε απόφαση να μάθει ...βλάχικα!