Ο Χουάν Πάμπλο Πίνο ήταν αναμφισβήτητα το πρόσωπο που έκλεψε την παράσταση στο χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βέροια. Κάθε νέος παίκτης άλλωστε στο ντεμπούτο του σε μια ομάδα συγκεντρώνει πάνω του τα «φώτα» της δημοσιότητας και ο Κολομβιανός έδειξε αρκετά πράγματα στην παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

1.Είναι παίκτης με καλή τεχνική κατάρτιση, με καλή ντρίπλα και αυτό σημαίνει πολλά για το παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Σημαίνει πολλά διότι με τον Αμπντούν στην ενδεκάδα των πειραιωτών ο Πίνο θα μπορέσει να προσφέρει ακόμα περισσότερα, γιατί ο Κολομβιανός θα δώσει τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό ν' αναπτυχθεί και από το δεξί άκρο, απελευθερώνοντας έτσι και τον Αμπντούν, καθώς μέχρι σήμερα οι περισσότερες ομάδες εστίαζαν στο μαρκάρισμα του Αλγερινού για να «βραχυκυκλώσουν» την ομάδα του λιμανιού.

2.Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που έχει πολύ καλά πόδια και για ένα μπορούν να είναι σίγουροι οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ότι θα βλέπουν τον Πίνο να σουτάρει αρκετές φορές στη διάρκεια ενός αγώνα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και στο χθεσινό παιχνίδι δοκίμασε δύο φορές να σκοράρει με σουτ έξω από την περιοχή, με το πρώτο εξ αυτών μάλιστα να είναι πολύ καλό.

3. Είναι ποδοσφαιριστής που έχει τη ντρίπλα στο «πετσί» του και αυτό είναι καλό για την εξέδρα και το…ξεσήκωμα του κόσμου. Το ζητούμενο βέβαια είναι να μην το παρακάνει.

4.Ασφαλώς και στην παρούσα φάση δεν είναι έτοιμος για να παίξει σε ολόκληρο παιχνίδι, ούτε καν σε ολόκληρο ημίχρονο. Έδωσε όμως για εικοσιπέντε λεπτά ποιότητα και επιλογές στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Μέσα από τη δουλειά άλλωστε θα φτάσει σε περίπου ένα μήνα να είναι στο επιθυμητό επίπεδο.

5.Ο Πίνο είναι πολύ επιθετικός παίκτης και πολλές φορές παρασύρεται από το ρυθμό της ομάδας. Εδώ θα πρέπει να δώσει προσοχή και να εστιάσει και στα αμυντικά του καθήκοντα. Να είναι δηλαδή ο παίκτης που θα μπορεί να βοηθήσει και τον μπακ της πλευράς του και όχι να τον αφήνει εκτεθειμένο.

Από το πρώτο επίσημο δείγμα του Πίνο το πρόσημο είναι θετικό και σίγουρα πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Το αν θα τον βοηθήσει πολύ σε σημείο που να κάνει τη διαφορά, εξαρτάται από τον ίδιο τον Κολομβιανό και τη φιλοσοφία του.

REDάκια

*Ο Ολυμπιακός του δεύτερου ημιχρόνου είχε να παρουσιάσει πράγματα στο παιχνίδι του και δεν είναι τυχαίο ότι κατάφερε και φάσεις να δημιουργήσει και τρία γκολ να πετύχει απέναντι στη Βέροια. Αυτό όμως που είναι πραγματικά ανεξήγητο έχει να κάνει με την εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, καθώς ακόμα και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν πρέπει να κατάλαβε τι έπαιζε η ομάδα του. Ποια ήταν η διάταξη των παικτών του στο γήπεδο, ποιοι ήταν οι ρόλοι του Τζιμπούρ και του Μήτρογλου και τι προσπαθούσε να κάνει ο Γκρέκο. Ο Πορτογάλος το διόρθωσε στο δεύτερο μέρος με την αντικατάσταση του Ιταλού και την είσοδο του Πίνο στο ματς.

*Η επιλογή του Ζαρντίμ ν' αφήσει εκτός 18άδας τον Βλαχοδήμο σε παιχνίδι με τη Βέροια στο «Καραϊσκάκη», αν μη τι άλλο είναι ακατανότητη. Πότε δηλαδή περιμένεις να δεις αν μπορεί αυτό το παιδί να σε βοηθήσει, αν δεν τους δώσεις την ευκαιρία ν' αγωνιστεί σε ματς με τη νεοφώτιση Βέροια στο γήπεδο σου; Ποτέ; Ήταν επιλογή που δείχνει εμπάθεια από τον Ζαρντίμ γιατί δεν μπορεί να το ερμηνεύσει κάποιος διαφορετικά. Έτσι δεν τους κερδίζεις τους παίκτες, μάλλον τους χάνεις.

*Σε ότι αφορά τώρα για τις αποδοκιμασίες του κόσμου στην αλλαγή του Μασάντο, δική μου αίσθηση είναι πως αυτές δεν ήταν για τον 26χρονο μέσο, αλλά για τον προπονητή του Ολυμπιακού. Ο Μασάντο ήταν χθες καλός και η απόφαση του Ζαρντίμ να τον βγάλει απ? το ματς στο 86?, δε δείχνει τίποτε και σίγουρα δεν πέρας κανένα «μήνυμα» σε σχέση με άλλους αγώνες που ο Μασάντο σέρνονταν και ο Ζαρντίμ τον άφηνε σε όλο το 90λεπτο στο γήπεδο.

Πηγή: Sentragoal.gr