Facebook Pixel Στα δικαστήρια πάλι ο Μπέος
| 2013-01-07 22:53:00

Στα δικαστήρια πάλι ο Μπέος

Στα δικαστήρια πάλι ο Μπέος

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών θα βρεθεί το πρωί της Τρίτης 8/1 ο Αχιλλέας Μπέος, προκειμένου να δικαστεί με την κατηγορία της απόπειρας εκβίασης του Γιώργου Δαλούκα.

Ο Αχιλλέας Μπέος θα δικαστεί για «απόπειρα εκβίασης στην οποία ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης δραστηριότητος που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος». Το αδίκημα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και η υπόθεση συζητείται την Τρίτη 8/1, έπειτα από την πρώτη αναβολή που είχε πάρει πέρσι ακριβώς τέτοιον καιρό.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση αυτή δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων για το οποίο ο Αχιλλέας Μπέος είχε προφυλακιστεί. Πρόκειται για την υπόθεση των καταγγελιών στις οποίες προέβησαν την Άνοιξη του 2011 ο Αλέξης Κούγιας και ο Σωτήρης Βοργιάς (πριν γίνουν οι συλλήψεις για το coriopolis) και αφορούσαν τις αναμετρήσεις Άρης-Παναθηναϊκός και Μακάμπι-Ολυμπιακός.

Οι εν λόγω καταγγελίες συνοδεύονταν και από παράνομα ηχογραφημένες συνομιλίες, στις οποίες ακούγεται μόνο ο Αχιλλέας Μπέος, που με τη σειρά του έχει καταγγείλει πως πρόκειται για συρραφή φράσεών του και ότι ο υποκλοπέας είναι ο Νικόλας Πατέρας (τον οποίο και έχει μηνύσει).

Η υπόθεση που εκδικάζεται το πρωί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αφορά το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός (με το αλήστου μνήμης πέναλτι στον Βύντρα), όπου διαιτητής ήταν ο Γιώργος Δαλούκας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αχιλλέας Μπέος φέρεται να προσπάθησε να επηρεάσει τον Θεσσαλό ρέφερι πριν το ματς, προκειμένου εκείνος να ευνοήσει τον Άρη.

Πέρσι τέτοιο καιρό, η υπόθεση είχε αναβληθεί λόγω κωλύματος του δικηγόρου του Αχιλλέα Μπέου, καθώς και λόγω ασθένειας του πρώην παράγοντα και νοσηλείας του σε νοσοκομείο του Ναυπλίου (όπου βρισκόταν προφυλακισμένος για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων).

Στο δικαστήριο, εκτός του Αχιλλέα Μπέου, έχει κληθεί φυσικά ο Γιώργος Δαλούκας, ενώ για μάρτυρες έχουν κληθεί μεταξύ άλλων ο Νικόλας Πατέρας, ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Κύρος Βασάρας, ο Βασίλης Τεροβίτσας, ο Αλέξης Κούγιας και ο Σωτήρης Βοργιάς.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags