Ο Λουκάς Βύντρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του Παναθηναϊκού Χρήστο Παναγόπουλο, αρνήθηκε τη πρόταση για μείωση 50% των αποδοχών του κι ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στη καριέρα του.

Μέχρι εδώ τίποτα το παράδοξο. Ένας παίκτης των 700.000 ευρώ στον τωρινό Παναθηναϊκό θεωρείται πολυτέλεια. Αν μάλιστα αυτός είναι ο Βύντρα που δεν έχει και τις περισσότερες συμπάθειες στη «πράσινη εξέδρα», τότε μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και φυσιολογικό.

Αυτό που είναι παράδοξο όμως είναι ότι ο ίδιος ο Παναθηναϊκός του έδωσε πέρσι τέτοια εποχή τα χρήματα αυτά. Ο Βύντρα αμειβόταν με 450.000 ευρώ το χρόνο την εποχή των καλών –οικονομικά-ημερών του ποδοσφαίρου. Πως πέρσι τέτοιο καιρό, εν μέσω κρίσης σχεδόν διπλασιάστηκε το ποσό που έπαιρνε αποτελεί μυστήριο.

Αυτά βέβαια είναι θέματα που θα πρέπει να απασχολούν τους ιδιοκτήτες του Παναθηναϊκού που δικά τους λεφτά διαχειρίζονται και τα δίνουν όπως αυτοί θεωρούν καλύτερα. Το πρόβλημα με τον Βύντρα, αλλά και τους συμπαίκτες του που πρόσφατα έφυγαν από τον Παναθηναϊκό βρίσκεται αλλού: Στη προσπάθεια σπίλωσής τους.

Διαβάζαμε δεξιά κι αριστερά… δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για συμμετοχή του Βύντρα σε κλίκες που ήθελαν να… φάνε τον προπονητή, που καθόντουσαν και έχαναν αγώνες και άλλα τέτοια γραφικά.

Όλα αυτά έκαναν… μπαμ ότι ήταν κείμενα με στόχο να φτιάξουν κλίμα ενόψει αποχώρησης. Βέβαια τα τελευταία χρόνια οι βλάκες, έστω και με περικεφαλαία, σπάνίζουν στην Ελλάδα.

Δε νομίζω να πιστεύει κανείς ότι μαζεύτηκαν κάποια στιγμή στην αρχή της χρονιάς όλα τα «βαριά συμβόλαια» του Παναθηναϊκού και διαπίστωσαν:

-Επειδή δεν περνά η ώρα δεν κάνουμε κάτι να σπάσουμε πλάκα; Δεν τρώμε τον Φερέιρα…, είπε το ένα βαρύ συμβόλαιο

- Και πώς να τον φάμε αδελφούλη, αναρωτήθηκε το άλλο βαρύ συμβόλαιο

- Πόσο θα αντέξει; Θα χάσουμε μία, θα χάσουμε δύο, θα χάσουμε τρεις και θα μας κουνήσει μαντήλι, διαπίστωσε το τρίτο βαρύ συμβόλαιο.

Εμένα πιο αληθοφανές μου φαίνεται το άλλο σενάριο. Αυτό που θυμίζει τη διαφήμιση με τον Ισολογισμό (δείτε την εδώ http://www.youtube.com/watch?v=ouJFRNcXXPM)

Χτυπά ο λογιστής τη πόρτα.

- Εμπρός, ακούγεται η φωνή από μέσα

- Κύριε Γιάννη έφερα τον ισολογισμό, λέει με τρεμάμενη φωνή ο υπάλληλος

- Τι είναι αυτά; Τι είναι αυτά; Ανάβει ο κύριος Γιάννης

- Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, ψελλίζει ο λογιστής

- Κούρεψέ τα. Τώρα, φωνάζει ο κύριος Γιάννης κι αρχίζουν ο ένας μετά τον άλλο οι ποδοσφαιριστές να φεύγουν

Το να μειώνονται τα συμβόλαια δεν είναι κακό σε μια ομάδα. Το να μειώνονται όμως οι παίκτες της, έστω κι αν δεν είναι αγαπημένοι στην εξέδρα, αποτελεί τραγικό γεγονός.

Πηγή: pamesports.gr