Οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι και θα μπορούσαν να κλειδώσουν το ματς από τη στιγμή που η Λίβερπουλ αν και με έναν μέσο περισσότερο στο κέντρο, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της.

Η επιλογή του Μπρένταν Ρότζερς να ξεκινήσει με τρεις μέσους και όχι με τον Στάριτζ, ήταν όχι μόνο εκ του αποτελέσματος αλλά και από την εικόνα της Λίβερπουλ, αποτυχημένη. Η είσοδος του πρώην άσου της Τσέλσι άλλαξε την εικόνα των «κόκκινων», οι οποίοι ωστόσο είχαν ήδη δεχθεί το δεύτερο γκολ, σε μια από τις λίγες φάσεις που η άμυνά τους εκτέθηκε με την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από τον Εβρά και την παρέμβαση του Βίντιτς. Κι ενώ λοιπόν στο πρώτο ημίχρονο, η διαφορά των 21 βαθμών ήταν ολοφάνερη, στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι τέτοιο δεν φάνηκε ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Όμως κακά τα ψέματα, όταν η Λίβερπουλ δεν έχει κερδίσει καμία ομάδα της πρώτης δεκάδας της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, όσο και να έχει βελτιώσει τα αποτελέσματά της, θα «νοσεί» αφού θα χάνει βαθμούς απέναντι σε όλους τους «μικρούς». Αυτό δηλαδή που ήταν παραδοσιακά η αχίλλειος πτέρνα της.

Αντίθετα η Γιουνάιτεντ, είδε για μια ακόμη φορά τον Ρόμπι Φαν Πέρσι να κάνει τη διαφορά στα σημεία που έπρεπε. Ένα γκολ, ένα τακουνάκι όπου λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 και φυσικά το φάουλ στη φάση του 2ου τέρματος

Για τη Λίβερπουλ πάλι, τον ρόλο του Φαν Πέρσι μπορεί να αναλάβει ο Στάριτζ. Σκόραρε στο ντεμπούτο του, βρήκε δίχτυα μόλις πέρασε στον αγωνιστικό χώρο του «Ολντ Τράφορντ» ανεβάζοντας την απόδοση όλης της Λίβερπουλ και αποδεικνύει από τις πρώτες ημέρες παρουσίας του στην ομάδα, ότι άξιζε τα λεφτά που δαπανήθηκαν.

Κλείνοντας το ματς, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο 63ο ντέρμπι έδειξε για μια ακόμη φορά ότι ξέρει πως το κομμάτι του αγώνα που η ομάδα σου έχει το πάνω χέρι πρέπει να το εκμεταλλευτείς απόλυτα. Για τη Λίβερπουλ ήταν δύσκολο να γυρίσει ματς με δύο γκολ στην πλάτη αφού ακόμα και στις καλύτερές της εποχές δυσκολευόταν. Το σημερινό ήταν σαν ένα σεμινάριο για τον Ρότζερς για το πώς πρέπει να χειρίζεται τέτοιων ειδικών συνθηκών παιχνίδια.

Σε τελική ανάλυση, αναφέρω στο ξεκίνημα ότι η διαφορά των 21 βαθμών πριν το ματς δεν φάνηκε τόσο μεγάλη, από την άλλη όμως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Άλλωστε όπως παραδέχθηκε ο Τζέραρντ, η διαφορά της Λίβερπουλ από τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ είναι αυτή τη στιγμή μεγάλη και είναι μακρύς ο δρόμος για να καλυφθεί το κενό.

Πηγή: england365.gr