Facebook Pixel Τα χάνει, αλλά δεν χάνει!
| 2013-01-18 13:36:00

Τα χάνει, αλλά δεν χάνει!

Τα χάνει, αλλά δεν χάνει!

Αν έπαιζε μπάσκετ, θα ήταν η... χαρά του αντιπάλου από τη γραμμή των ελεύθερων βολών. Με 66,66% ποσοστά ευστοχίας δεν θεωρείσαι ικανός.

Στο ποδόσφαιρο δεν ισχύουν οι ίδιοι όροι, αλλά και πάλι επτά χαμένα πέναλτι επί συνόλου 21 εκτελεσμένων είναι κακό ποσοστό.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έφτασε σε αυτό το τραγικό ποσοστό ευστοχίας από την άσπρη βούλα με το πέναλτι που πέταξε στα... πουλιά προχθές το βράδυ. Το 2-0 επί της Γουέστ Χαμ στον επαναληπτικό του Κυπέλλου δεν έγινε ποτέ, αφού ο Αγγλος σπατάλησε την ευκαιρία που του είχε δώσει ο Ράιαν Γκιγκς, όταν η σέντρα του σταμάτησε στο χέρι του Τζόρνταν Σπενς μέσα στην περιοχή των «σφυριών». Από το 2004 μέχρι και προχθές έχει πάει στη βούλα 21 φορές για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει ευστοχήσει στις 14.

Ηταν το δεύτερο πέναλτι που χάνει φέτος ο Αγγλος σε επίσημο αγώνα. Αν προσθέσουμε και αυτό στο φιλικό με την Μπαρτσελόνα τον περασμένο Αύγουστο, τα δικά του χαμένα πέναλτι είναι τρία. Κι αν προσθέσουμε κι άλλα δύο που είχαν χάσει οι Νάνι και Γιανγκ στη διαδικασία των πέναλτι (η Μπάρτσα νίκησε με 2-0, μετά το 0-0 του 90λεπτου) εκείνο το βράδυ στη Στοκχόλμη, αλλά και τα άλλα τρία που έχουν χάσει κατά τη διάρκεια της σεζόν οι Φαν Πέρσι, Τσιτσαρίτο και Νάνι, φτάνουμε στα οκτώ πέναλτι που έμειναν αναξιοποίητα!

Σε επίσημους αγώνες, βέβαια, χάθηκαν τα πέντε από αυτά. Κι όμως, η Γιουνάιτεντ είναι στο +7 στην Πρέμιερ Λιγκ, συνεχίζει στο Κύπελλο, βγήκε πρώτη στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και έχει αποκλειστεί μόνο από το Λιγκ Καπ, χωρίς όμως να έχει χάσει ούτε ένα πέναλτι στα δύο ματς που πρόλαβε να δώσει στη συγκεκριμένη διοργάνωση!

Γκιγκς μέχρι και το 2014!

Ισως και να έχει σχέση με τα χαμένα πέναλτι η χθεσινή είδηση ότι ο Ράιαν Γκιγκς θα υπογράψει νέο μονοετές συμβόλαιο με τη Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο θα κλείσει τα 40! Ο Ουαλός θρύλος εχει πολύ καλό ποσοστό από την άσπρη βούλα (είναι απορίας άξιον γιατί δεν εκτέλεσε προχθές), σίγουρα όμως δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος. Η ποιότητα, η κλάση και η πείρα του μπορούν να δίνουν ακόμα λύσεις και αυτό φάνηκε και προχθές. Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον, που του έδωσε για πρώτη φορά χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα το 1991, δήλωσε ότι ο Γκιγκς θα παίξει για έναν ακόμα χρόνο, αφού «δεν έχει δείξει κανένα σημάδι κούρασης ή αδυναμίας».

Μετά από κάθε χαμένο πέναλτι κάτι «φταίει» στον αποτυχόντα εκτελεστή: η μπάλα, το γήπεδο, η... ώρα η κακιά. Καμιά φορά φταίει και το παπούτσι. Αν κρίνουμε από την αντίδραση του Γουέιν Ρούνεϊ μετά την κακή εκτέλεσή του στο 79' του προχθεσινού αγώνα, μάλλον έφταιγε το παπούτσι αυτή τη φορά.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags