Facebook Pixel Κι αν τους χάσει, δεν χάνεται!
| 2013-01-22 12:30:00

Κι αν τους χάσει, δεν χάνεται!

Κι αν τους χάσει, δεν χάνεται!

Ποιος σας είπε ότι ο Ολυμπιακός δεν θα βρεί λύσεις αν φύγουν μαζί Τοροσίδης-Τζιμπούρ; Αλλού έχει ...θέμα η ομάδα! "Ντου στα Αποδυτήρια" από τον γνωστό-άγνωστο του sportdog.

Κοίταξε να δεις. Υπάρχουνε τόσες ομοιότητες, αλλά και τόσες διαφορές στις δυο υποθέσεις Τοροσίδη και Τζιμπούρ. Και θα εξηγήσω τι εννοώ.

Από τη μια, λοιπόν, ο Τοροσίδης ήταν ικανοποιημένος όπως δήλωσε από τα λεφτά που του έδινε ο Ολυμπιακός, αλλά ήθελε να πάει να παίξει λίγη μπαλίτσα και στο εξωτερικό.

Από την άλλη, ο Τζιμπούρ έκανε άνοιγμα μετά το ματς με τον ΠΑΣ και φαίνεται από τη δήλωσή του ότι θέλει να μείνει στο λιμάνι, αλλά περιμένει να ανεβάσει το ποσό ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, αφού υπάρχει διαφορά στο οικονομικό.

Ανοιχτά όλα

Κι ενώ, λοιπόν, μιλάμε για διαφορετικές περιπτώσεις, δεν αποκλείεται να υπάρξει το ίδιο αποτέλεσμα. Ο Τοροσίδης είπε "αντίο" ήδη. Υπάρχει, όμως, κι ένα ενδεχόμενο να γίνει το ίδιο και με τον Τζιμπούρ. Αν και όλα είναι ανοιχτά μέχρι αυτή τη στιγμή. Μπορεί και να μείνει, δηλαδή.

Πολλά τα λεφτά

Από εκεί και πέρα, πάντως, τα ποσά που ακούγονται ότι ζητάει ο Τζιμπούρ είναι πολλά. Πάρα πολλά για τα σημερινά δεδομένα. Και λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, βέβαια, όπως και για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ούτε είναι κι εύκολο να τα βρεί στο εξωτερικό.

Έχει λύση

Είναι, πάντως, και κάτι ακόμα. Τέλος ο Τοροσίδης. Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει λύση α΄ επιπέδου για δεξί μπακ. Και δεν εννοώ, βέβαια, τον Ντιακιτέ. Μιλάω για τον Μανιάτη. Σαν δεξί μπακ πήγε στον Ολυμπιακό. Άλλο ότι καθιερώνεται πια ως αμυντικό χαφ. Την ξέρει τη θέση, όμως. Και είναι σταθερότατος, πιο έμπειρος πια, αλλά και σε εξαιρετική ηλικία.

Το κεφάλι του ήσυχο

Σούπερ εργαλείο είναι ο Μανιάτης κι αν παίξει δεξί μπακ, ο κάθε προπονητής θα έχει το κεφάλι του ήσυχο. Και μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά και μελλοντικά. Και υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν στην θέση όπως ο Μοντέστο ή ο Ντιακιτέ κ.λπ.

Γκολτζής από τους λίγους

Όσο για τον Τζιμπούρ, εκεί κι αν δεν υπάρχει θέμα. Ο Μήτρογλου είναι γκολτζής από τους λίγους και με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Άλλο ότι δεν παίζει πολύ. Όσες φορές χρειάστηκε, πάντως, να ξεκινήσει ενδεκαδάτος τα πήγε πρίμα (όπως και όταν μπήκε αλλαγή). Απλά ο Τζιμπούρ είναι πιο εκρηκτικός. Κι αν μείνει κι αυτός, τόσο το καλύτερο για τον Ολυμπιακό.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού, λοιπόν, δεν είναι ότι έφυγε ο Τοροσίδης ή αν γίνει το ίδιο με τον Τζιμπούρ. Σίγουρα είναι δυο παίκτες ενδεκάδας, όμως υπάρχουν ήδη έτοιμοι δυο ποδοσφαιριστές επιπέδου. Ο Μανιάτης και ο Μήτρογλου. Εκτός κι αν ο Μανιάτης αποφασιστεί να μείνει στα χαφ, οπότε βλέπουμε.

Με 30άρη Ιμπαγάσα, 28άρη Στολτίδη

Εκεί, λοιπόν, που πρέπει να δοθεί λύση είναι στον άξονα στα χαφ. Εκεί είναι που ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρεί τι θα κάνει το καλοκαίρι για να μπορέσει να ανεβάσει στροφές. Θα ήθελε, δηλαδή, έναν Ιμπαγάσα στα 30 του για να ράβει κι έναν Στολτίδη στα 28 του για να κόβει. Αν είχε αυτούς τους δυο σε τέτοια ηλικία, τότε θα ήταν μια χαρά. Εδώ στα 35 του και μπαίνει μέσα ο Ιμπαγάσα μισή ωρίτσα και κάνει αμέσως τη διαφορά. Τι να λέμε τώρα…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags