Facebook Pixel Ο Τοροσίδης έφυγε την πιο κατάλληλη στιγμή
| 2013-01-25 12:50:00

Ο Τοροσίδης έφυγε την πιο κατάλληλη στιγμή

Ο Τοροσίδης έφυγε την πιο κατάλληλη στιγμή

Ο Βασίλης Τοροσίδης κρατάει τη φανέλα της Ρόμα αφού μόλις έχει υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους "Ρωμαίους". Γράφει ο Γιάννης Θειακός.

Δεν είναι απλά ένα συμβόλαιο, που δένει έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή με έναν σύλλογο, είναι το διαβατήριο του διεθνή μπακ για το όνειρο.

Ο 27χρονος αμυντικός κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, για κάποιους αργά, για μένα σωστά! Σε μια Ευρώπη που ο Καραγκούνης παίζει στην Πρέμιερ Λίγκ στα 36 του, ο τεράστιος Ράϊαν Γκίγκς στα 40 ανανεώνει συνεχώς συμβόλαια με την Γιουνάϊτεντ και ο Μπέκαμ, που αγγίζει τα 38, μιλάει με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο «Τόρο» μόνο μεγάλος δεν πρέπει να λογίζεται. Είναι η πιο ώριμη ηλικία για έναν παίχτη να βγει από τα σύνορα και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό και σαφώς, σκάλες ανώτερο από το δικό μας…Φυσικά για εμάς εδώ ο 22χρονος είναι ταλέντο και ο 30χρονος βετεράνος έτοιμος να μαζέψει τιμητικές πλακέτες. Θυμάμαι καλά έναν άλλο Έλληνα ποδοσφαιριστή που έφυγε… «μεγάλος» τον Άκη Ζήκο όταν αποφάσισε να πάει στη Μονακό, σε ηλικία 28 ετών.

Στην δύση της καριέρας του, όπως έλεγαν κάποιοι, ο Ζήκος έπαιξε σε τελικό Champions League και αν μιλήσεις μαζί του θα σου εξιστορίσει ιστορίες από εκείνες τις λίγες χρονιές στην Γαλλία, κι όχι από τα πολλά χρόνια που αγωνίστηκε στην Ελλάδα, με την φανέλα της ΑΕΚ και της Ξάνθης. Ο Τοροσίδης έκανε την καλύτερη επιλογή την πιο κατάλληλη στιγμή. Σε ένα Έλληνικό πρωτάθλημα που βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία, όποιος μπορεί να κάνει το άλμα δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη.

Πάει σε μια ομάδα που έχει κόσμο, ιστορία και ένα προπονητικό κέντρο στολίδι. Σε μια πόλη που θα χρειαστεί μόλις λίγες εβδομάδες για να εγκλιματιστεί και σε ένα πρωτάθλημα που έχει τον τρόπο, κυρίως του αμυντικούς, να τους κάνει καλύτερους. Για έναν ποδοσφαιριστή που για 6 χρόνια φορούσε την ίδια φανέλα και έκανε ακριβώς την ίδια διαδρομή καθημερινά, μια τέτοια μεταγραφή μπορεί να τον απογειώσει κατακόρυφα. Βλέπεις κάθε τι καινούργιο κάνει την καρδιά σου να φτερουγίζει…

Και ο επαγγελματίας πρέπει να βρίσκει κίνητρο, για να διαπρέπει!

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags