Την Κυριακή, σε εκ διαμέτρου αντίθετο κλίμα, έπεσε θύμα αποδοκιμασιών από τους οπαδούς, στους οποίους ο ίδιος έδωσε όραμα και φιλοδοξία για την αγαπημένη τους ομάδα.

Η δήλωση περί αποχώρησής του το καλοκαίρι θορύβησε σύσσωμο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Μια από τις πιο υγιείς ομάδες στην Ελλάδα, με σταθερό πλάνο ανάπτυξης, με οικονομική ευρωστία, με αξιοζήλευτο φυτώριο, που διεκδικεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά την έξοδο της στην Ευρώπη, κινδυνεύει να μείνει "ακέφαλη" σε λίγους μήνες. Ο άνθρωπος που "ανέστησε" τον Ατρόμητο και τον "κατέταξε" στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, δημιούργησε υψηλές προσδοκίες σε ένα κοινό που άρχισε να έχει "τρελές" απαιτήσεις. Ένα κοινό που όμως δε μπόρεσε να ελέγξει αυτές τις απαιτήσεις. Είναι δύσκολο άλλωστε στην Ελλάδα να αποκτήσουμε ποδοσφαιρική παιδεία, αν και στο Περιστέρι τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να διαφαίνεται το αντίθετο.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα λαθών, στο οποίο όποιος κάνει τα λιγότερα κερδίζει. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ένα ατομικό, στιγμιαίο, ανθρώπινο και ποδοσφαιρικό λάθος έκρινε ουσιαστικά την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Θα είναι όμως κρίμα να κρίνει και το αύριο ενός συλλόγου σαν αφορμή με κυμμένα αίτια. Οι αποδοκιμασίες προς τους ποδοσφαιριστές, τον προπονητή και την διοίκηση είναι μες το πρόγραμμα. Ο Γιώργος Σπανός το ξέρει αυτο και έχει "καταπιεί" πολλά τα προηγούμενα χρόνια. Έχει "καταπιεί" και το γεγονός ότι όλες οι προσπάθειες, ο χρόνος και το χρήμα που έχει ξοδέψει για τον Ατρόμητο, δεν έχουν τον αντίκτυπο που θα περίμενε σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους στην Ελλάδα.

Όσοι τον γνωρίζουν, μιλούν για έναν άνθρωπο που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Όλο το 24ωρο του είναι γύρω από το ποδόσφαιρο. Ο Γιώργος Σπανός δεν είναι επαγγελματίας παράγοντας, είναι ένας φίλαθλος, μια μπαλαδόφατσα που "τρελαίνεται" για μπάλα. Δεν είναι περίεργο που πήρε προσωπικά τις αποδοκιμασίες. Τον πείραξαν, τον εξόργισαν και πήρε μια απόφαση εν θερμώ. Κανείς από τους στενούς του συνεργάτες δε μπόρεσε να τον συγκρατήσει. Κανείς δεν είναι σίγουρος αν θα μπορέσει να πειστεί να ανακαλέσει ως το καλοκαίρι. Τα αποτελέσματα της ομάδας και οι περαιτέρω αντιδράσεις του κόσμου (ήδη ακούγεται ότι μέλη των Fentagin θα επιχείρησουν συνάντηση αμοιβαίων εξηγήσεων μαζί του), αναμένεται να κρίνουν πολλά ως το καλοκαίρι.

Όπως και να' χει, o πρόεδρος του Ατρόμητου είναι ίσως ο τελευταίος ρομαντικός του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πηγή: novasports.gr