Facebook Pixel Έχουν ανάγκη την "κατεύθυνση"
| 2013-01-29 14:52:00

Έχουν ανάγκη την "κατεύθυνση"

Έχουν ανάγκη την "κατεύθυνση"

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος με αφορμή τη μεταγραφή του Τοροσίδη στη Ρόμα γράφει γιατί οι Έλληνες παίκτες πρέπει να φεύγουν από νωρίς στο εξωτερικό.
 

Τον Τοροσίδη, τον ζηλεύω με τρέλα. Και με πολλή αγάπη. Γιατί έχει στο σπίτι κειμήλιο, και θα έχει για πάντα παρ’ εκτός κι αν κάποτε τη δωρίσει…που δεν το βλέπω, τη μπάλα με την οποία έβαλε το γκολ της μοναδικής νίκης μας σε αγώνα Παγκόσμιου Κυπέλλου. Με τη Νιγηρία, στο Free State. Ιούνιος 2010, Μπλούμφοντεϊν. Δεν θα ‘ναι εσαεί η μοναδική νίκη μας σε Μουντιάλ, κάποτε θα έλθουν και άλλες. Θα ‘ναι, όμως, εσαεί η πρώτη νίκη.

Τον θυμάμαι στη Νότια Αφρική, στη μικτή ζώνη μετά το ματς, να κρατά στα χέρια τη μπάλα με την προσοχή που ένας πατέρας μπορεί να βαστά στην αγκαλιά το νεογέννητο παιδί του. Περίμενα τελευταίος στην ουρά, να ξεμπερδέψει με τις μιντιακές υποχρεώσεις του. Μιλήσαμε. Με τίμησε, να μου πει πράγματα απ’ το βάθος της ψυχής. Αν τα θυμάμαι καλά, τόσον καιρό μετά, εκείνο που γύριζε συνεχώς μες στο κεφάλι του ήταν η μνήμη του πατέρα. Να τον έβλεπε. Πώς τα είχε καταφέρει. Τελικά, μάλλον έχει σημασία «ποιος έβαλε το γκολ». Κι ας λένε οι ποδοσφαιριστές ότι δεν έχει…

Διαβάστε όλο το σχόλιο στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags