Σκληρό παιδί ο Αβραάμ. Μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο, αλλά δείχνει ότι ξέρει να παλεύει και γι΄ αυτό σιγά – σιγά θα μπορέσει να βρει τον καλό του εαυτό. Και σχετικά σύντομα. Κι όταν συμβεί αυτό, τότε θα μπορέσει και ο ίδιος να πιάσει την απόδοση του παρελθόντος, αλλά και να βοηθήσει όλους τους στόπερ – συμπαίκτες του.

Τι θέλουμε να πούμε; Ο Κοντρέρας τα έχει τα χρονάκια του. Κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται και τις ανάσες του που και που, ώστε να μπορεί να αντέχει να βγάζει τα παιχνίδια. Η παρουσία του Αβραάμ προσθέτει έναν έμπειρο παίκτη στα σέντερ μπακ του Ολυμπιακού. Κι έτσι ο Κοντρέρας θα μπορεί να ξεκουράζεται όταν κρίνεται απαραίτητο.

Ο Μανωλάς είναι μαχητικός και τρέχει πολύ. Είναι δυνατόν να μην βοηθηθεί έχοντας δίπλα του έναν παίκτη που ξέρει τόσο καλά την θέση; Ο Μανωλάς, δηλαδή, θα έχει όφελος και από πλευράς τακτικής κοντά στον Αβραάμ.

Το ίδιο θα γίνει και με τον Σιόβα, αλλά και με τον Παπάζογλου, που κι αυτοί έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Η παρουσία του Αβραάμ, λοιπόν, δεν είναι μόνο ότι βοηθάει γενικά τον Ολυμπιακό. Πέρα απ’ αυτό που είναι αυτονόητο, θα υπάρχει συμβολή και για τους συμπαίκτες του στο κέντρο της άμυνας.

Και, μάλιστα, η επιστροφή γίνεται στο καλύτερο σημείο. Τώρα που ο Ολυμπιακός θα αρχίσει σιγά – σιγά να δίνει μαζεμένα ματς σε πρωτάθλημα, Ευρώπη και Κύπελλο.

Φυσικά, όπως είπαμε, θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι ο Παπαδόπουλος να μπορέσει να ξαναβρεί ρυθμό, μετά από τόσους μήνες απουσίες. Δεν χρειάζονται βιασύνες, άλλωστε, μετά από τόσο σοβαρούς τραυματισμούς. Από εκεί και πέρα, όμως, δείχνει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.