Facebook Pixel Ο άγνωστος κύριος Μίτσελ
| 2013-02-05 12:42:00

Ο άγνωστος κύριος Μίτσελ

Ο άγνωστος κύριος Μίτσελ

Ο Μίτσελ υπήρξε μοντέλο του σχεδιαστή Ρομπέρτο Τορέτα και θέλει παίκτες ...μοντέλα μέσα στο γήπεδο, ενώ λατρεύει τις ταυρομαχίες και ξέρει πώς να είναι ...ταυρομάχος με τις βεντέτες!

Μικρός ήταν οπαδός της Ατλέτικο, γιατί ήταν και ο πατέρας του. Πλέον είναι σημαία της Ρεάλ, στη δεύτερη ομάδα της οποίας ο Μίτσελ προσπάθησε να μεταδώσει διδαχές του Αρίγκο Σάκι. Του μοναδικού προπονητή που θεωρεί ότι έφερε καινοτομίες στο ποδόσφαιρο την τελευταία 25ετία, μαζί με τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Στα 49 του χρόνια μοιάζει με... 35, αφού φροντίζει πολύ τον εαυτό του. Το έκανε και ως ποδοσφαιριστής, παρότι «στην εποχή μου όσοι βάζαμε κρέμες και είχαμε διαφορετική κόμμωση ήμασταν... ύποπτοι. Τώρα θα ήμασταν φυσιολογικοί».

Υπήρξε μοντέλο του σχεδιαστή Ρομπέρτο Τορέτα και περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του να είναι... μοντέλα μέσα στο γήπεδο. «Μαζί μου προοδεύουν οι παίκτες και όχι τόσο οι ομάδες» δήλωσε πρόσφατα στην εφημερίδα «Marca» ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει αδυναμία στους ποδοσφαιριστές που γιγαντώνουν το επάγγελμα χωρίς να γνωρίζει κανείς την ιδιωτική τους ζωή, όπως ο Ζινεντίν Ζιντάν. «Η φήμη σου πρέπει να προκύπτει απ' όσα κάνεις στον αγωνιστικό χώρο» υποστηρίζει.

Λατρεύει τις ταυρομαχίες, ξέρει πώς να είναι... ταυρομάχος με τις βεντέτες και αγαπημένος του αριθμός ήταν πάντα το «8» γιατί «είναι επαναστατικό, ατίθασο». Στο ντεμπούτο του με τη Ρεάλ, πάντως, φορούσε το «7», αριθμό-κλειδί για την ιστορία του Ολυμπιακού...

Γνωστός ως... Μισελέν!

Οταν ήταν πολύ πιτσιρικάς, παρότι έπαιζε ήδη μπάλα και περνούσε ώρες ολόκληρες στον δρόμο, τα είχε τα κιλάκια του. Για να τον ξεχωρίσουν από τον πατέρα του, Μιγκέλ, όπως και αυτός, οι γείτονες τον φώναζαν Μιτσελίν, ήτοι «μικρός Μιγκέλ». Στα ισπανικά, όμως, Μιτσελίν είναι και η γνωστή μάρκα γαλλικών ελαστικών Μισελέν, αφού έτσι την προφέρουν στη χώρα του νέου προπονητή του Ολυμπιακού. Με βάση τα κιλάκια του, λοιπόν, του ταίριαζε γάντι το παρατσούκλι!

Πικρό κρασί

Δεν ασχολείται με επιχειρήσεις εκτός ποδοσφαίρου, αφού το... ταμείο στο σπίτι το κάνει η γυναίκα του. Πριν από λίγα χρόνια, όμως, αποφάσισε να επενδύσει κάποια χρήματα σε μια οινοποιία που ξεκίνησε ο καλός φίλος και παλιός του συμπαίκτης Μανόλο Σαντσίς. Η Κασαλόμπος, όμως, πάτωσε οικονομικά και πριν από λίγους μήνες φαλίρισε, αφού τα χρέη της έφταναν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Ο Μίτσελ, πάντως, είναι λάτρης του καλού κρασιού και έχει κελάρι με πάνω από 300 μπουκάλια.

Mόνο Ίμπιζα

Εδώ και τριάντα χρόνια κάνει διακοπές μόνο στην Ιμπιζα. Το νησί στις Βαλεαρίδες είναι η μεγάλη του αδυναμία από την εποχή που ήταν ποδοσφαιριστής και, την περίοδο που βρισκόταν στο ταμείο ανεργίας των προπονητών, πέρασε τρεις ολόκληρους μήνες εκεί. Χρησιμοποιήθηκε, μάλιστα, ως «κράχτης» με συνέντευξή του, όπου συνιστούσε την παραλία του Ες Καβαγέτ.

Το καρέ του «γύπα»

Με τον Εμίλιο Μπουτραγκένιο υπήρξαν συμπαίκτες, φίλοι και συνέταιροι. Ο «γύπας», όμως, ευθύνεται σε έναν βαθμό και για την απόφαση του Μίτσελ να γίνει προπονητής. Το εξηγεί ο ίδιος: «Μεταμορφώθηκα για πρώτη φορά σε προπονητή την ημέρα που ο Μπουτραγκένιο έβαλε τα τέσσερα γκολ στη Δανία (σ.σ. 5-1, στη φάση των «16» του Μουντιάλ του 1986). Είχαμε μια συζήτηση πριν από το ματς. Του είπα πως έπρεπε να παίξει στα τελευταία 20 μέτρα, στα τελευταία 16 βρίσκεται η περιοχή και τα άλλα τέσσερα θα ήταν το ξεμαρκάρισμά του. Εκείνος είχε την αντίθετη άποψη, αλλά τελικά με άκουσε. Οταν τελείωσε το παιχνίδι, του είπα: "Θα με ευχαριστήσεις για τη συμβουλή, έτσι;"».

- Οσοι τον ξέρουν καλά λένε πως έχει «χρυσή» καρδιά, ότι είναι πολύ καλός φίλος των φίλων του και κάνει πολλές φιλανθρωπίες, τις οποίες μάλιστα δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος (αυτές έχουν τη μεγαλύτερη αξία). Και ο Μίτσελ, όμως, είχε κάνει τις... κουτσουκέλες του, κυρίως όμως όταν ήταν ποδοσφαιριστής

- Το περίφημο... χάδι στον Κάρλος Βαλντεράμα, όταν ο Κολομβιανός έπαιζε στη Βαγιαδολίδ, έμεινε στην ιστορία και μάλιστα ακολουθούσε έκτοτε τον νυν προπονητή του Ολυμπιακού, τον οποίον φώναζαν «ομοφυλόφιλο» (εντάξει, κάπως διαφορετική ήταν η έκφραση...) στα γήπεδα όπου παραδοσιακά οι παίκτες της Ρεάλ άκουγαν (και ακούν) τα εξ αμάξης

- Εκτός από το συμβάν με τον Βαλντεράμα, όμως, ο άλλοτε παίκτης της Ατλέτικο, Πίθο Γκόμεθ, υποστήριξε πως κάποτε ο Μίτσελ και οι συμπαίκτες του στη Ρεάλ, Ραφαέλ Γκορδίγιο και Οσκαρ Ρουτζέρι, τον πέτυχαν σε αυτοκινητόδρομο και άρχισαν να τον κοροϊδεύουν και να τον φωνάζουν «νάνο»

- Η πιο σκοτεινή ιστορία, όμως, έχει σε πρωταγωνιστικό ρόλο ένα 14χρονο κοριτσάκι. Η Σουσάνα Ντίεθ, οπαδός της Ρεάλ, του έστειλε γράμμα για να του ασκήσει κριτική για τη συμπεριφορά του εντός γηπέδων. Η απάντηση του Μίτσελ, απαράδεκτα... ειλικρινής! «Αντί να ασχολείσαι με την κριτική, κοίταξε να ενδιαφερθείς περισσότερο για τη μόρφωσή σου, γιατί βλέποντας τη σύνταξη του γράμματός σου έχεις πολλά κενά. Αναμφίβολα, παρά το νεαρό της ηλικίας σου, είσαι μεγαλωμένη σε ένα οικογενειακό περιβάλλον ζήλειας και κακής συμπεριφοράς. Αν συνεχίσεις έτσι, θα καταλήξεις μια αγράμματη νοικοκυρά, όπως αυτές που έχεις στο οικογενειακό σου περιβάλλον»!

- Γνώρισε τη σύζυγό του, Μέρτσε, όταν ήταν ακόμα στα παιδικο-εφηβικά της Ρεάλ. Ηταν αδελφή του συμπαίκτη του Κάρλος Λουένγκο. Γνωρίστηκαν και είναι μαζί έκτοτε, έχοντας δύο αγόρια, τον Αντριάν και τον Αλβαρο. Ποδοσφαιριστής ο πρώτος, ζει μονίμως στη σκιά του πατέρα του.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags