Ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Και ο στόχος είναι ο Δώνης. Ο Δώνης πρέπει να φαγωθεί. Και οι τρόποι που έχουν επινοήσει δεν είναι λίγοι. Ο τελευταίος τρόπος που επέλεξαν είναι η υπόθεση Γκαρσία. Υπάρχει θέμα Γκαρσία; Ναι, αλλά δεν ευθύνεται ο Δώνης.

Δεν ευθύνεται βέβαια σε καμία περίπτωση και ο Γκαρσία. Ισα ίσα. Ο Ουρουγουανός έχει χίλια δίκια και προς τιμήν του δεν έχει βγάλει μιλιά από το καλοκαίρι. Η στοχοποίηση του Δώνη έχει την προέλευσή της στη δημοσιογραφία και σε συγκεκριμένη ομάδα. Θα το σημειώσω και πάλι -και αυτή τη φορά πολύ ωμά.

Ο Δώνης δεν έχει φιλήσει χεράκι, δεν έχει υποταχθεί στις ορέξεις τους και γι' αυτό πρέπει να φαγωθεί. Το ίδιο συνέβη με τον Αναστασιάδη, το ίδιο συνέβη και με τον Δερμιτζάκη, το ίδιο συμβαίνει και με τον Δώνη. Δεν θα σημειώσω κάτι πρωτόγνωρο. Θέλουν να κάνουν κουμάντο στον ΠΑΟΚ. Να ελέγχουν προπονητές, παίκτες, μεταγραφές, παράγοντες, τα πάντα.

Αρκεί να ακούσετε, να διαβάσετε και να παρακολουθήσετε τις τοποθετήσεις τους. Βγαίνει για παράδειγμα δημοσιογράφος (υποτίθεται) και ουρλιάζει: «Να σηκωθεί να φύγει τώρα ο άχρηστος και η διοίκηση των ανίκανων». Αυτή είναι η αποστολή του δημοσιογράφου, αυτή πρέπει να είναι η συμπεριφορά του; Ούτε οι παράγοντες ούτε οι οπαδοί συμπεριφέρονται έτσι. Εχει ευθύνη ο Δώνης; Σαφώς και έχει.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε άνετα να κάνει περίπατο στο «Βικελίδης». Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Δεν επιδιώκουν να τον φάνε για την ισοπαλία στο «Βικελίδης». Και ούτε για το θέμα Γκαρσία. Επειδή δεν ελέγχουν το παιχνίδι στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Οσο για τον Γκαρσία; Η αλήθεια είναι διαφορετική. Απλά έτυχε η υπόθεση του Πάμπλο να σκάσει στα χέρια του Δώνη. Διαβάστε πιο κάτω και θα καταλάβετε.

Οι... θλάσεις του Πάμπλο

Η αλήθεια στην υπόθεση Γκαρσία βρίσκεται αλλού. Κάτι που πιθανόν ο κόσμος δεν γνωρίζει. Ο Ουρουγουανός ήταν συνηθισμένος όλα αυτά τα χρόνια (από τότε που έπαιζε στη Ρεάλ, στη Μίλαν, στην Οσασούνα κ.λπ.) να κάνει έξτρα ασκήσεις με βάρη, προκειμένου να παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Συνήθεια την οποία δεν άλλαξε ούτε στον ΠΑΟΚ.

Πριν από λίγους μήνες όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του «Goal», ο ΠΑΟΚ του απαγόρευσε (το ιατρικό τιμ ή το προπονητικό τιμ;) να συνεχίσει να κάνει κάτι τέτοιο, ισχυριζόμενο ότι αυτό δεν τον ωφελεί, αλλά του δημιουργεί προβλήματα. Ο Πάμπλο Γκαρσία ως γνήσιος επαγγελματίας συμμορφώθηκε στις υποδείξεις της ομάδας, αλλά το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό για τον αθλητή. Διότι στην πορεία άρχισε να υποφέρει από συχνούς τραυματισμούς και παρά τις εκκλήσεις του δεν εισακούστηκε.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά πριν από έναν μήνα περίπου διαπιστώθηκε ότι δεν υποφέρει από μία αλλά από τρεις θλάσεις στο ίδιο πόδι. Πώς μπορούσε λοιπόν να τον χρησιμοποιήσει ο Δώνης; Το ιατρικό τιμ όμως εδώ και αρκετό καιρό (μετρήστε πόσες είναι οι θλάσεις των παικτών) βρίσκεται στο απυρόβλητο και ξαφνικά το θέμα είναι Γκαρσία - Δώνης. Ας μας απαντήσει το ιατρικό τιμ.

*** Τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να παρασύρουν (στην προκειμένη περίπτωση) τον κόσμο. Κανείς δεν σκέφτεται κάτω από ποιες συνθήκες ανέλαβε ο Δώνης. Αναγκάστηκε να φτιάξει ομάδα με τα παιδάκια. Και κανείς προπονητής δεν μπορεί να κριθεί στους έξι μήνες. Το θέμα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια των Σαββίδη και Τσιστιακόφ.

Εάν δηλαδή θα υποκύψουν (όπως όλες οι προηγούμενες διοικήσεις που ήταν αιχμάλωτες συγκεκριμένων δημοσιογράφων) στο κλίμα και καθαρίσουν τον Δώνη. Οσο για τις ευθύνες του Δώνη; Μα, σαφώς και κάνει λάθη, δεν το συζητάμε. Φέρει ευθύνη για την ισοπαλία, ναι. Αλλά εκτός όλων των άλλων πληρώνει και ίσως πληρώσει το γεγονός ότι είναι επιλογή του Βρύζα. Και όχι του Ζαγοράκη.

Διότι η γνωστή ομάδα, όταν ήρθε ο Μπερέτα, αλλά και άλλες επιλογές του Βρύζα (όπως ο Γκαρσία, ο Κοντρέρας για να μην ξεχνιόμαστε), επειδή πρόεδρος ήταν άλλος, δεν ξεσήκωσαν τον κόσμο όπως τώρα, αλλά έκαναν χλιαρό κο-κο-κο. Και ο κόσμος αργά ή γρήγορα καταλαβαίνει. Οχι βέβαια πως και ο Βρύζας δεν κάνει τα ίδια που έκανε ο πρώην φίλος του... Ετσι;

Πηγή: Goal