Δεν θα διαφωνήσω σε τίποτα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ-του Σαββίδη ουσιαστικά-που χαρακτηρίζει... περίεργο το όλο σκηνικό που δημιουργήθηκε το βράδυ της Κυριακής, με την "συνάντηση" μερίδας οπαδών με το τεχνικό τιμ και τη διοίκησης της ομάδας.

Φυσικά και θα καυτηριάσω υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν και ορισμένες συμπεριφορές (φτυσίματα στο τζαμί μπροστά από τη θέση που καθόταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ) που έγιναν από ορισμένους.

Η πικρή αλήθεια, όμως, και αποτελεί δυστύχημα που το λέω αυτό, είναι πώς αυτή η... επίσκεψη αποτέλεσε το "ταρακούνημα" που ήταν αναγκαίο για να αντιμετωπιστεί, επιτέλους, σοβαρά η περίπτωση του Ουρουγουανού. Τόσο ο Ζήσης Βρύζας, όσο και ο Γιώργος Γεωργιάδης έκαναν σοβαρές προσπάθειες να μεταπείσουν τον έμπειρο μέσο από την αρχική απόφασή του να αποχωρήσει, το ίδιο και ο Τσιστιακόφ στην πορεία, όμως αν δεν είχε προκύψει η καταλυτική παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη που ζήτησε να λυθεί το θέμα πάση θυσία, όπως και έγινε με ένα τελικό τετ-α-τετ Γκαρσία-Δώνη, τώρα το το κλίμα θα ήταν εκρηκτικό με τον Ουρουγουανό εκτός ομάδας και τον Έλληνα τεχνικό ενδεχομένως να αντιμετωπίζει πρόβλημα ακόμη και πρόσβασης στην Τούμπα.

Από μόνο του το γεγονός ότι χρειάστηκε η παρέμβαση Σαββίδη για να λυθεί η υπόθεση Γκαρσία, φανερώνει πώς ο υπόλοιπος μηχανισμός δεν λειτουργούσε το προηγούμενο διάστημα. Η διοίκηση δεν πρόλαβε εν τη γενέσει της μία υπόθεση που τη σιγοψιθύριζε όλη η Θεσσαλονίκη εδώ και εβδομάδες.

Θα αναρωτηθεί κανείς: "Μα καλά, όλοι γύρω από τον ΠΑΟΚ ήξεραν πώς κάτι τρέχει μεταξύ Γκαρσία και Δώνη και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν πήραν χαμπάρι;". Πήραν και παραπήραν θα πω εγώ, αλλά, όπως στα περισσότερα ζητήματα, έτσι και σ' αυτό, αποφάσισαν να μην αναλάβουν καμία σοβαρή πρωτοβουλία. Κουβέντες του στυλ, "Γιώργο ο Γκαρσία είναι ιδιαίτερη περίπτωση, όπως υπάρχουν ορισμένες σε κάθε ομάδα" έγιναν σε χαλαρές συζητήσεις των διοικούντων με τον Δώνη, όχι όμως σοβαρή προσέγγιση που να τελειώσει μία και καλή το ζήτημα.

Για να αντιληφθείτε το χάσμα επικοινωνίας που υπήρχε, μεταξύ των θεμάτων που λύθηκαν χθες, ήταν και αυτό που αφορά στο εξτρά πρόγραμμα προπόνησης που είχε συνηθίσει να κάνει ο Γκαρσία στο διάστημα που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ και με εντολή Δώνη είχε σταματήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εκτιμώντας ότι έτσι ο παίκτης θα είναι πιο φρέσκος για τους αγώνες. Χθες, ο Γκαρσία ξεκαθάρισε ότι όσο ακολουθούσε αυτό το πρόγραμμα αισθανόταν καλύτερα και ο Δώνης έδωσε το "οκ" για να το επαναφέρει στην καθημερινότητά του. Κι, όμως, αυτή η τόσο απλή κουβέντα δεν είχε γίνει τόσο καιρό.

Πάμε και στην ουσία τώρα. Γιατί δεν προχώρησαν σε σοβαρή προσέγγιση του θέματος οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ και κυρίως ο Βρύζας και ο Γεωργιάδης; Γιατί πολύ απλά, όπως οι περισσότεροι μέσα στην ΠΑΕ αυτή την περίοδο, φοβούνται την έκθεση και αποφεύγουν να παίρνουν πρωτοβουλίες. Φοβούνται τον Σαββίδη; Φυσικά και όχι. Είναι δυνατό ο μεγαλομέτοχος να ενοχληθεί επειδή τα στελέχη του αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να λύσουν θέματα της εταιρίας; Θα ήταν παράλογο.

Τι είναι αυτό που τους φρενάρει, λοιπόν; Είναι εκείνοι που τους περιμένουν στην γωνία για να τους κατηγορήσουν σε κάθε κίνηση που κάνουν. Όπως αντίστοιχα συμβαίνει με τον Μαυροφρύδη, από την άλλη πλευρά, επί παραδείγματι. Κάποιοι βρίσκονται σε στάση αναμονής για να του χρεώνουν σκιώδη ρόλο πίσω από οτιδήποτε. Έτσι, όμως, δεν μπορεί να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ. Καιρός, λοιπόν, όλοι όσοι εργάζονται στον ΠΑΟΚ να βγουν από το καβούκι τους και να κάνουν αυτό που επιτάσσει ο ρόλος τους. Να μπουν στη φωτιά με τα όπλα που τους παρέχει το μέγεθος του συλλόγου και η ισχύς του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, χωρίς να φοβούνται μήπως καούν. Μόνο έτσι μπορεί κανείς να διοικεί τον ΠΑΟΚ. Διαφορετικά, καλύτερα να αποχωρήσει πριν εκτεθεί στα μάτια του κόσμου ολοκληρωτικά.

Φυσικά, ο Σαββίδης δεν κάθεται με τα χέρια σταυρωμένα περιμένοντας πότε τα στελέχη του θα βγουν μπροστά. Έχει απαιτήσεις απ' όλους με πρώτο και καλύτερο τον Τσιστιακόφ. Περιμένει αποτελέσματα. Αν δεν έρθουν είναι έτοιμος να πάει σε plan b...

Πηγή: olapaok.gr