Οι οικονομικοί όροι αποτέλεσαν απλώς το «πάτημα» για να απορριφθεί ο Σκωτσέζος σέντερ φορ (όπως τουλάχιστον προκύπτει από την «πράσινη» ΠΑΕ), επειδή απλούστατα το όνομά του αναγραφόταν στο plan b του Παναθηναϊκού.

Πρώτος στόχος ήταν ο Λουτσιάνο Φιγκερόα και από τη στιγμή που φάνηκε να μπαίνει σε σωστές ράγες η μεταγραφή του Αργεντινού οι «πράσινοι» ουσιαστικά έψαξαν αφορμή για να κάνουν πίσω στο θέμα του Μπόιντ. Και αυτή την αφορμή την έδωσε ο ίδιος ο παίκτης αξιώνοντας γερή μπροστάντζα για να έρθει στην Ελλάδα. Από τη στιγμή λοιπόν που θέλησε να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας, οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» απέσυραν αυτόματα το ενδιαφέρον τους.

Εδώ πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι ανεξάρτητα από τα μεταγραφικά «θέλω» του Παναθηναϊκού, δεν ήταν ακατανόητη η στάση του Μπόιντ που αξίωσε γερή προκαταβολή από τα συνολικά 120.000 που θα λάμβανε μέχρι το καλοκαίρι (άλλοι υποστηρίζουν ότι ήθελε το 1/3 μπροστά και άλλοι ότι ζήτησε ολόκληρο το ποσό!).

Και η στάση του αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα. Τον θορύβησε μεν η σημερινή κατάσταση στη χώρα μας, αλλά πέραν αυτού μέτρησε και το γεγονός ότι στις δύο τελευταίες ομάδες του, την Εσκισεχίρσπορ και στους Πόρτλαντ Τίμπερς, είχε οικονομικές εκκρεμότητες. Ειδικά στην Τουρκία έπαιξε δύο ματς, μπήκε στον «πάγο» και έσυρε την ομάδα στα δικαστήρια διασφαλίζοντας πέντε μήνες αργότερα τα χρήματά του. Δεν ήθελε επομένως να «τρέχει» πάλι για τα δεδουλευμένα του. Σε κάθε περίπτωση πάντως επιβεβαίωσε την... καταγωγή του στις διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό, αφού η σχέση των Σκωτσέζων με τα χρήματα είναι ως γνωστόν παρεξηγημένη.

Πηγή: Goal