Και μπορεί, βέβαια, να μην έχουμε να κάνουμε με βαριές ουσίες ντόπινγκ που τιμωρούνται με δυο χρόνια αποκλεισμό, αλλά με δυο σχετικά ελαφριά περιστατικά με κορτιζόνη και διεγερτικό, όμως όπως και να έχει πρόκειται για θετικά δείγματα.

Κι αναφερόμαστε στον Ρόκα του Πανιωνίου που βρέθηκε θετικός σε κορτιζόνη και στον Αρκούδα της ΑΕΚ με το διεγερτικό που ανιχνεύθηκε στο ντόπινγκ κοντρόλ. Από εκεί και πέρα, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα μέχρι να εκδικαστούν αρμοδίως οι δυο υποθέσεις και να βγούνε οι αποφάσεις, αφού πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να αθωωθούν οι παίκτες, ενώ δεν είναι καν ίδια μεταξύ τους τα περιστατικά.


Εμείς, όμως, δεν θέλουμε να σταθούμε τόσο σ’ αυτά καθαυτά τα δυο κρούσματα, αλλά απλά παίρνουμε αφορμή για να αναρωτηθούμε κάτι άλλο.

Αν με το μίνιμουμ ελέγχων που γίνονται στην Α’ εθνική έχουν ήδη σκάσει δυο κρούσματα, τότε τι θα γινόταν αν ήταν αυξημένα τα κοντρόλ σε κάθε αγωνιστική; Μήπως υπήρχαν κι άλλα; Ερώτηση κάνουμε. 

Μέχρι τώρα γίνονται έλεγχοι σε ελάχιστα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής. Μόνο σε δυο από τα οκτώ. Αυτό είναι και το μίνιμουμ σύμφωνα με τον νόμο. Και ήδη υπάρχουν δυο κρούσματα, ενώ απομένουν ακόμα δέκα αγωνιστικές, συν τα πλέι οφ.  

Παλιότερα, όμως, οι έλεγχοι ήταν πολύ περισσότεροι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπήρχαν αγωνιστικές στην Α' εθνική που πέρναγαν από τεστ παίκτες σε τέσσερα και πέντε παιχνίδια. Ίσως και σε ακόμα περισσότερα ματς μερικές φορές. Κι έσκαγαν κρούσματα κάθε χρόνο. 

Πόσα θετικά δείγματα, λοιπόν, μπορεί να προέκυπταν αν τα ντόπινγκ κοντρόλ ήταν ακόμα περισσότερα όπως παλιότερα; Δεν είναι ένα εύλογο ερώτημα αυτό;