Ο Φιγκερόα έχει βιογραφικό, δεν έρχεται από το πουθενά, δεν προκύπτει ως μια περίπτωση άγνωστου παίκτη μεταξύ αγνώστων. Δεν τίθεται θέμα γι' αυτό που ήταν πριν από κάποια χρόνια και για το τι θα μπορούσε να γίνει.

Αν ήταν στα καλά του, δεν θα περίμενε στις... καθυστερήσεις των χειμερινών μεταγραφών για να βρει ομάδα και μάλιστα στην ποδοσφαιρικά ταπεινή Ελλάδα με ένα γλίσχρο συμβόλαιο και σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός που δεν έχει μπροστά της κάποιον μεγάλο στόχο που θα αποτελέσει κίνητρο για τον Αργεντινό.

Κι όμως, η μεταγραφή έγινε και απ' αυτήν μπορούν να υπάρξουν διάφορες εκδοχές μέλλοντος. Από το να περάσει ο παίκτης απαρατήρητος, να αποδείχθει θύμα της σκόνης του χρόνου ή, αντιθέτως, να βρει μια νέα ποδοσφαιρική Ιθάκη, να αναγεννηθεί (όσο αυτό είναι εύκολο) και να δείξει μεγάλο μέρος της αξίας του.

Ο Παναθηναϊκός δεν επενδύει στα πόδια του το μέλλον του κλαμπ. Το κόστος της μεταγραφής δεν ήταν μεγάλο ούτε και οι απαιτήσεις ήταν εξωφρενικές. Εναν παίκτη που θα ξεκουράζει τον Τοτσέ έψαχναν οι «πράσινοι», ευελπιστώντας πως αυτός ο «κάποιος» συν τω χρόνω θα αποδειχθεί κελεπούρι.

Αυτό το κελεπούρι προσδοκά ο ΠΑΟ με τον Φιγκερόα. Μπορεί να μην του βγει, αλλά αν τελικώς τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά, τότε το κέρδος θα είναι μεγάλο, σε βαθμό που θα αξίζει το ρίσκο της επιλογής του.

Υπό άλλες συνθήκες, ο Φιγκερόα μπορεί να μην έμπαινε στις μεταγραφικές λίστες των «πράσινων», όμως στην παρούσα φάση που οι οικονομικές υπερβάσεις είναι ένα όνειρο (ή εφιάλτης;) του παρελθόντος και οι αγωνιστικές συνθήκες είναι ασφυκτικές, ο Φιγκερόα φαντάζει ως μια λύση ανάγκης ή μάλλον η μόνη λύση ανάγκης.

Είτε ερχόταν ο Μπόιντ είτε ο Φιγκερόα είτε κάποιος άλλος, η ισορροπία στο υπάρχον ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν θα άλλαζε δραματικά. Ούτε θα ανέβαινε σκάλες ούτε θα τις κατέβαινε. Η έννοια της υπέρβασης θα έρθει (εάν και εφόσον έρθει) μέσα στο γήπεδο από την παρουσία του Φιγκερόα. Αν πάλι δεν έρθει, τότε δεν είχε και δεν έχασε τίποτα. Το πολύ πολύ να κατεβαίνει σε κάθε ματς ο Τοτσέ με σιδερένια πανοπλία, για να παραμείνει άτρωτος μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο Ισπανός επιθετικός είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος για τον Φάμπρι.

Πηγή: Goal