Επειδή, δηλαδή, δέχτηκε να έρθει στην Ελλάδα για μόνο100.000 για εξάμηνο συμβόλαιο.

Ποιο εξάμηνο συμβόλαιο, όμως; Από πού προέκυψαν οι έξι μήνες; Ο Φιγκερόα, δηλαδή, παίζει στον Παναθηναϊκό από 1η Ιανουαρίου και θα σταματήσει στο τέλος Ιουνίου;

Ας τα βάλουμε κάτω τα πράγματα, λοιπόν. Ο Φιγκερόα ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό στις 11 Φεβρουαρίου. Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν μήνα για να μπορέσει να έρθει σε τέτοια κατάσταση ώστε να αγωνιστεί.

Ο παίκτης, εξάλλου, σύμφωνα πάντα με όσα έχουν βγει προς τα έξω, θα πάρει για όσο φοράει την πράσινη φανέλα 100.000 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, είμαστε στην 21η αγωνιστική. Αν υποθέσουμε ότι ο Φιγκερόα θα είναι έτοιμος στα μέσα Μαρτίου, τότε το νωρίτερο που θα μπει στο γήπεδο θα είναι την 26η αγωνιστική, στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, στις 17 Μαρτίου.

Η εκτίμηση αυτή μοιάζει αρκετά αισιόδοξη με δεδομένο ότι ο Φιγκερόα έχει μείνει αρκετό καιρό εκτός αγώνων, αλλά ας τη δεχτούμε για την οικονομία της κουβέντας.

Στην καλύτερη περίπτωση, λοιπόν, ο Φιγκερόα θα παίξει στα πέντε τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Όσο για τα πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα τα καταφέρει να μπει με τα αγωνιστικά χάλια που έχει.

Είναι λίγα, λοιπόν, 20.000 το παιχνίδι; Αυτό ρωτάμε εμείς. Για πέντε ματς το πολύ ο Φιγκερόα θα πάρει 100.000 ευρώ. Αν έπαιζε 40 αγώνες, θα έπαιρνε 800.000, αναλογικά και βάσει της συμφωνίας που έγινε.

Μπορεί να είναι μεγάλο όνομα ο Φιγκερόα, όντως θα προσφέρει αν καταφέρει να αγωνιστεί και να είναι σε καλή κατάσταση, αλλά για τέσσερα - πέντε ματσάκια, τα 100.000 ευρώ δεν είναι και λίγα. Μην τρελαθούμε κιόλας. Αυτό λέμε.