Facebook Pixel «Οδός Ζοσέ Μουρίνιο» στη Σετούμπαλ!
| 2013-03-01 21:54:00

«Οδός Ζοσέ Μουρίνιο» στη Σετούμπαλ!

«Οδός Ζοσέ Μουρίνιο» στη Σετούμπαλ!

Το δικό του… δρόμο θα έχει σύντομα ο Ζοσέ Μουρίνιο, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της πορτογαλικής πόλης Σετούμπαλ. Ο θρίαμβος της Ρεάλ επί της Μπαρτσελόνα αλλά και τα σπουδαία επιτεύγματα του Πορτογάλου τεχνικού, οδήγησαν τον Δήμο της συγκεκριμένης πόλης να λάβει μια… ασυνήθιστη απόφαση: Να δώσει σε έναν δρόμο το όνομα του «Special One».

«Σε αυτή την απόφαση μας οδήγησε ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος που έχει παίξει ο Ζοσέ Μουρίνιο στο διεθνές ποδόσφαιρο», είπε στο Reuters μέλος του δημοτικού συμβουλίου. «Για να είμαστε δίκαιοι, είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στον κόσμο σε κύρος και διεθνή αναγνώριση», συνέχισε.

Μένει, ωστόσο, να αποφασιστεί σε τι είδος… δρόμου θα δοθεί το όνομα του «μοναδικού». «Ο ακριβής δρόμος ή λεωφόρος δεν έχει ακόμη επιλεχθεί, ωστόσο, το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα `ναι' στην συγκεκριμένη πρόταση», συμπλήρωσε ο δημοτικός σύμβουλος.

Η ιδέα ακούγεται… όμορφη όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, «η πόλη Σετούμπαλ είναι ένα πρώην βιομηχανικό κέντρο που πλέον μαστίζεται από την φτώχεια και την ανεργία».

Και σύμφωνα με τον σχολιασμό διεθνών ΜΜΕ, όπως της στήλης «Dirty Tackle» του Μπρουκς Πεκ στο yahoo.com, «το γεγονός αυτό προκαλεί θλίψη. Καλύτερο θα ήταν να ονόμαζαν την πόλη, `πόλη του Ζοσέ' και ίσως αυτό να έφερνε δημοσιότητα και θέσεις εργασίας», ενώ σε… ελεύθερη και κάπως… κακεντρεχής μετάφραση, ο συγκεκριμένος συντάκτης παραληρήσει το «Special One» με το… «The only way»…

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags