Τον έχουν χαρακτηρίσει -κι όχι άδικα- ως το «μεγάλο δώρο» που έκανε ο Παναθηναϊκός στην ΑΕΚ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Με δικά του γκολ, άλλωστε, η Ενωση νίκησε τη Skoda Ξάνθη, ισοφάρισε στη Θεσσαλονίκη τον Αρη και έφερε στα ίσα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, πριν ο Παυλής χαρίσει στο φινάλε το τρίποντο.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Αντώνη Πετρόπουλο, το πρόσωπο του αποψινού ντέρμπι. Ο «Πετρογκόλ» μπορεί μετά το ματς με τον ΟΦΗ να αρνήθηκε ευγενικά να βάλει τον εαυτό του στη διαδικασία των «αιχμηρών» απαντήσεων σχετικά με το εάν αισθάνεται δικαιωμένος που στην ΑΕΚ τον εμπιστεύονται, ωστόσο είναι κοινό μυστικό πως στα Σπάτα αναγεννήθηκε και χάρη (και) σ' αυτόν η ΑΕΚ πήρε τους βαθμούς που την έβγαλαν από τη στενωπό.

Μόλις 67'!

Το εντυπωσιακό με τον Πετρόπουλο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας του στην Παιανία, εκτός του ότι ουδέποτε κατάφερε να εξασφαλίσει φανέλα βασικού, όντας πάντα εναλλακτική επιλογή του εκάστοτε προπονητή, δεν κατάφερε να συμπληρώσει καν 90λεπτο κόντρα στην ΑΕΚ!

Ο 27χρονος επιθετικός έχει παίξει έξι φορές με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στη νυν ομάδα του, έχοντας αγωνιστεί συνολικά μόλις 67'! Αξίζει να σημειωθεί πως ως παίκτης του Αιγάλεω είχε αγωνιστεί 15' κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ είχε σκοράρει στην ήττα του «Σίτι» με 4-1 από τον Παναθηναϊκό στις 20 Αυγούστου του 2006, παίζοντας 28'. Το μοναδικό 90λεπτο του «Πετρογκόλ» ως αντίπαλου της ΑΕΚ καταγράφηκε στις 9 Μαρτίου 2008, όταν έπαιζε στον ΟΦΗ!

Εξτρα προπόνηση!

Ενδεικτικό της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει το αποψινό ντέρμπι ο Αντώνης Πετρόπουλος είναι και το ότι και χθες (όπως και την Παρασκευή), όταν οι υπόλοιποι συμπαίκτες του ολοκλήρωσαν την προπόνησή τους και πήγαν στα αποδυτήρια, αυτός έμεινε στο γήπεδο και συνέχισε τη δουλειά, κάνοντας έξτρα προπόνηση στον τομέα του τελειώματος των φάσεων.

Αλλωστε, κακά τα ψέματα, η καλύτερη «απάντηση» που θα μπορούσε να δώσει στην πρώην ομάδα του θα ήταν εντός γηπέδου κι όχι με οποιασδήποτε μορφής δήλωση. Ο Πετρόπουλος, εξάλλου, γνωρίζει πολύ καλά πως επάνω του έχει στηρίξει ο Λίνεν όλη την επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ, με τον Γερμανό να χρησιμοποιεί ως παρτενέρ του κυρίως τον Φούντα και τον Παυλή να έρχεται από τον πάγκο. Οσο για τον Φουρτάδο, μετά και το χθεσινό συμβάν με τον Κορδέρο έχει πέσει σε ακόμα μεγαλύτερη δυσμένεια και ακούγεται έντονα πως ήδη είναι εκτός των πλάνων του Λίνεν.

Συστάσεις Λίνεν

Προσοχή στους ακραίους του Παναθηναϊκού, αλληλοκάλυψη και καθαρό μυαλό, ώστε να μην μπερδεύονται μεταξύ τους, ζήτησε από τους παίκτες του ο Εβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός μετά την προπόνηση (κι αφού τα είχε πει νωρίτερα με τους Φουρτάδο και Κορδέρο) μίλησε στους παίκτες του, επικεντρώνοντας τα λεγόμενά του στην ανάγκη για μη δημιουργία κενών στην αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ στο αποψινό ντέρμπι, μιας και οι ταχύτατοι παίκτες του Παναθηναϊκού μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα.

Πηγή: Goal