Αν όλη αυτή η πίεση συσσωρευτεί στην πλάτη μικρών παιδιών, που δεν έχουν ούτε τις παραστάσεις και την εμπειρία, αλλά και δεν έχουν προλάβει να αναπτύξουν την προσωπικότητα για να την αντέξουν και να τη διαχειριστούν, η ΑΕΚ θα πνιγεί. Και θα πάθει αγωνιστικά τη μεγαλύτερη ζημιά που έπαθε ποτέ της.

Είναι ώρα όποιος έχει μυαλό και ψυχραιμία στην ΑΕΚ, εντός ΑΕΚ δηλαδή, να βοηθήσει τον Εβαλντ Λίνεν, ο οποίος έχει συνείδηση της κατάστασης, αντίληψη των δεδομένων και φυσικά πολύ μεγάλη εμπειρία, στη διαχείριση αυτής της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην οποία έχει μπει η ομάδα. Φυσικά είναι ώρα αυτά τα παιδιά που παίζουν στην ΑΕΚ να αφήσουν τα πάντα, μα τα πάντα που αφορούν το μέλλον τους και τα προβλήματά τους στην άκρη, για να αφοσιωθούν στην επίτευξη του ομαδικού στόχου. Διότι πολύ απλά και κατανοητά, αν η ΑΕΚ πέσει, τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν θα τους μοιάζουν ευχάριστα, αφού ο αντίκτυπος στην καριέρα όλων αν χρεωθούν τον υποβιβασμό της ΑΕΚ θα είναι γιγάντιος.
Φυσικά για να το κατανοήσουν αυτό τα παιδιά που παίζουν στην ΑΕΚ πρέπει να τους βοηθήσει το περιβάλλον τους. Δεν αρκεί η καθοδήγηση και ο λόγος του προπονητή, αν δεν τον σιγοντάρουν οι επαγγελματίες και μη συμβουλάτορες των ποδοσφαιριστών και όλοι αυτοί που παριστάνουν το καταφύγιο και το ορμητήριο του κάθε «πικραμένου» παίκτη της ΑΕΚ.

Κοιτάζει κανείς το πρόγραμμά της, το συγκρίνει με αυτό που έχουν οι ομάδες με τον ίδιο στόχο, και αντιλαμβάνεται ότι μια ΑΕΚ σαν αυτή που εμφανιζόταν στο τερέν πριν από το ματς με τον Πλατανιά σώζεται δίχως να περιμένει την τελευταία στιγμή και να λαχταράει μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Για να εμφανιστεί όμως αυτή η ΑΕΚ πρέπει να ξαναβρεί το πάθος, την αφοσίωση και την πίστη στο σχέδιο. Και μόνος του ο Λίνεν δεν μπορεί να το καταφέρει αυτό για την ΑΕΚ.

Πηγή: Sportday