Ισχυρή τονωτική ένεση για την αυτοπεποίθησή του ήταν για τον Λουτσιάνο Φιγκερόα το παρθενικό του γκολ με την πράσινη φανέλα και το τριφύλλι στο στήθος, ιδίως σε αυτήν τη φάση που δεν είναι απόλυτα έτοιμος και προετοιμάζει την ...ολική του επιστροφή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στους συμπαίκτες του που έσπευσαν να του δώσουν συγχαρητήρια για το γκολ της νίκης απέναντι στην Κέρκυρα, αφού τους ευχαριστούσε, συμπλήρωνε με νόημα ότι "θα έρθουν πολύ καλύτερα πράγματα και θα το δείτε. Ακόμη δεν είμαι έτοιμος, χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμα για να βρεθώ στο 100% της φυσικής μου κατάστασης και όταν πάρω κάποια παιχνίδια στα πόδια μου θα διαπιστώσετε τον πραγματικό Φιγκερόα...".

Πέραν από τα αποδυτήρια, ο Αργεντινός άσος μίλησε και σε δημοσιογράφους σε "πηγαδάκι" που στήθηκε στο ΟΑΚΑ μακριά από τις κάμερες, υπογραμμίζοντας το πόσο σημαντικό ήταν για την ψυχολογία του το γκολ που σημείωσε στο ματς του Σαββάτου.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα αυτό το πρώτο γκολ που πέτυχα με τον Παναθηναϊκό. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το γεγονός και κυρίως επειδή βοήθησα την ομάδα που με πίστεψε να πάρει μια σημαντική νίκη. Το περίμενα πολύ καιρό αυτό. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχα ήθελα να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση αλλά και τα γκολ. Η αλήθεια είναι πως να το πετύχω αυτό μέσα στο σπίτι μας, μπροστά στον εκπληκτικό κόσμο μας, είναι κάτι που με κάνει ακόμα περισσότερο χαρούμενο» ήταν τα λόγια του Λούτσο Φιγκερόα, που κατόπιν ρωτήθηκε για το ξέσπασμά του στον πανηγυρισμό μετά την εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι και παραδέχθηκε ότι ήταν λίγο συγκινημένος.

"Είναι αλήθεια αυτό. Ηταν πολύ έντονα τα συναισθήματα που ένιωσα εκείνη τη στιγμή, γιατί όπως σας είπα έμεινα πολλούς μήνες έξω από τα γήπεδα λόγω του τραυματισμού μου. Και όταν επιστρέφεις σιγά σιγά δεν ξέρεις σε τι κατάσταση θα είσαι, πότε θα είσαι απόλυτα έτοιμος και πως θα ανταποκριθείς. Ηθελα να τα πάω καλά και όταν με φώναξε στο ημίχρονο ο προπονητής για να με βάλει, ήρθε η ευκαιρία που έψαχνα. Πέτυχα το γκολ και έδωσα τη νίκη στην ομάδα. Ολα πήγαν καλά....

Σοβαρές σκέψεις για πρόωρη ανανέωση συμβολαίου

Απόλυτα ικανοποιημένοι είναι στον Παναθηναϊκό από τον επαγγελματισμό του Λουτσιάνο Φιγκερόα, από τη θετική ενέργεια που μεταδίδει στην ομάδα, αλλά και από την ποιότητα που εμφανίζει στις προπονήσεις και τους αγωνιστικούς χώρους, με συνέπεια να υπάρχουν σοβαρές σκέψεις να γίνει άμεσα συζήτηση για ανανέωση συμβολαίου του Αργεντινού άσου και μετά το καλοκαίρι.

Το κόστος άλλωστε δεν είναι πολύ μεγάλο αφού με ένα ποσό κοντά στις 200.000 ευρώ συν κάποια μπόνους είναι εφικτό να επεκταθεί η συνεργασία των δύο πλευρών για έναν χρόνο ακόμη, την ίδια στιγμή που τόσο το ιατρικό τιμ δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένο από την κράση και την ανταπόκριση του αθλητή όσο και η τεχνική ηγεσία (ο Φάμπρι και οι συνεργάτες του δηλαδή) εκθειάζει τον Αργεντινό και περιμένει πολλά περισσότερα στη συνέχεια, όταν και θα βρίσκεται στο 100% της φυσικής του κατάστασης και θα έχει πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Πάει για μπόνους 10.000 ευρώ

Στο συμβόλαιο του Λουτσιάνο Φιγκερόα με τον Παναθηναϊκό υπάρχει όρος σύμφωνα με τον οποίον εάν ο Αργεντινός επιθετικός σημειώσει πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, θα λάβει έξτρα πριμ της τάξεως των 10.000 ευρώ. Ο Φιγκερόα άνοιξε λογαριασμό το Σάββατο με την Κέρκυρα και φιλοδοξεί να πιάσει το μπόνους μέσω και της συμμετοχής του «τριφυλλιού» στα πλέι οφ.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος της περιόδου ο έμπειρος στράικερ έχει λαμβάνειν 100.000 ευρώ, σε τέσσερις δόσεις των 25.000 ευρώ, ενώ ο Παναθηναϊκός τού κατέβαλε και πριμ υπογραφής ύψους 30.000 ευρώ.

Ανοιξε λογαριασμό και τους ...κέρασε!

Το παρθενικό γκολ του Λούτσο Φιγκερόα, με το οποίο ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη απέναντι στην Κέρκυρα, του έφτιαξε τη διάθεση. Και ο Αργεντινός άσος, μετά από σχετικό πείραγμα του Ζέκα, έκανε το τραπέζι στην πλειονότητα των ξένων παικτών της ομάδας έχοντας μαζί και την οικογένειά του. Το «παρών» έδωσαν οι Ζέκα, Φορναρόλι, Τοτσέ, Εσπάρθα, Βελάσκες και Κάιπερ. Ο Φιγκερόα έχει καταφέρει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει πολύ αγαπητός στους συμπαίκτες του και άπαντες εκθειάζουν τόσο τον επαγγελματισμό του όσο και το γεγονός ότι δεν έχει ίχνος βεντετισμού παρά το «βαρύ» βιογραφικό του.

Πηγή: Goal