Στον Παναθηναϊκό, πάντως, είναι διατεθειμένοι να χειριστούν πολύ προσεκτικά, και πάνω απ' όλα με υπομονή, τη συγκεκριμένη υπόθεση προκειμένου να ξεπεράσουν τους σκόπελους και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, διατηρώντας στο ρόστερ τους έναν παίκτη-«κλειδί» για τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς.

Οπως σας έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό, οι «πράσινοι» επιθυμούν διακαώς την παραμονή του Ιβοριανού μεσοεπιθετικού. Κι έχουν κάνει ήδη προσεγγίσεις τη γερμανική ομάδα, για να διερευνήσουν τις προθέσεις της. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, προ ολίγων ημερών υπήρξε νέα επαφή των διοικούντων την «πράσινη» ΠΑΕ με τους «λύκους», οι οποίοι ενημέρωσαν τον Παναθηναϊκό πως σε πρώτη φάση συζητούν μόνο την προοπτική πώλησης του Σισοκό, οριοθετώντας την τιμή του στα 3 εκατ. ευρώ!

Ποσό πολύ μεγάλο για τα στενά οικονομικά δεδομένα των «πράσινων» και σίγουρα αποθαρρυντικό και για οποιονδήποτε άλλον «μνηστήρα». Το τελευταίο βεβαίως δεν είναι αρνητικό για τον Παναθηναϊκό, αφού περιορίζει κατά πολύ τις όποιες προτάσεις θα μπορούσαν να προκύψουν για τον «Ιμπρα» το προσεχές διάστημα...

Το σημείο-«κλειδί» της υπόθεσης αφορά την ανεπίσημη κουβέντα που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός με τον παίκτη, έχοντας φτάσει σε καταρχήν συμφωνία μαζί του για να μείνει στην Ελλάδα και την επόμενη χρονιά. Ο Σισοκό είναι πολύ ευχαριστημένος στο «τριφύλλι», αφού είναι βασικός κι αναντικατάστατος (εν αντιθέσει με τη Βόλφσμπουργκ, που τον είχε θέσει στο περιθώριο) και βλέπει πως στον Παναθηναϊκό έχει πολύ περισσότερα περιθώρια εξέλιξης.

Την ίδια στιγμή οι «πράσινοι» έχουν διάθεση και να του προτείνουν ακόμη μία μικρή αύξηση στις απολαβές του (φέτος πήρε 300.000 ευρώ) προκειμένου να τον δελεάσουν και φαίνεται πως έχουν... πάρει τον παίκτη με την πλευρά τους. Κάτι που ενδέχεται να αποδειχθεί καθοριστικό όταν το όλο ζήτημα μπει πλέον στην τελική του ευθεία.

Ο Παναθηναϊκός, από τη στιγμή που φαίνεται πως έχει διασφαλίσει το προφορικό «ΟΚ» του Ιβοριανού, σκοπεύει να τηρήσει πλέον... σιγή ασυρμάτου στην υπόθεση του Σισοκό το επόμενο δίμηνο, ήτοι μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Εκεί θα κάνει την επόμενη κίνησή του προς τους «λύκους» προτείνοντάς τους, είτε την επέκταση του «δανεισμού» για ακόμη μία χρονιά (με σύμμαχο και τον παίκτη που θα πιέσει για να μείνει στο «τριφύλλι») είτε την αγορά -με ένα μικρό ποσό- ποσοστού των δικαιωμάτων του, που θα διασφαλίσει την παραμονή του Σισοκό μίνιμουμ για μία σεζόν ακόμη στην Παιανία.

Το... πόκερ προμηνύεται σκληρό, ωστόσο οι «πράσινοι» σκοπεύουν να παίξουν καλά όλα τα... χαρτιά τους κι ευελπιστούν ότι θα φέρουν στο τέλος την παρτίδα με το μέρος τους...

Πηγή: Goal