Αρκούσε, όμως, η διαπίστωση της αδυναμίας στην καταβολή της συμφωνηθείσας δόσης συμβολαίου στα τέλη Μαρτίου -αν και... είδηση θα συνιστούσε να μπορούσε η ΠΑΕ να πληρώσει στην κατάσταση που είναι- για να ξεκινήσει μια άνευ ορίων κουβέντα αναφορικά με το μέλλον του "Πετρογκόλ" και κατά πόσον θα έχει "κιτρινόμαυρη" απόχρωση.

Ωστόσο, αυτό που θα κρίνει το μέλλον του Πετρόπουλου σαφώς και δεν είναι η έγκυρη καταβολή μιας δόσης συμβολαίου. Ετσι και αλλιώς, ο 27χρονος σέντερ φορ είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος για το πού βρίσκεται και ποιες είναι οι συνθήκες.

Η κατάσταση παραμένει ακριβώς η ίδια με τον περασμένο Ιανουάριο, όταν αποχωρώντας από τον Παναθηναϊκό δεν είχε κανέναν ενδοιασμό για το μέλλον του. Ηθελε να μείνει σε κορυφαίο επίπεδο, να είναι πρωταγωνιστής σε μια ομάδα με κόσμο, ιστορία και προοπτική, όπως είναι η ΑΕΚ.

Για τον κόσμο και την ιστορία δεν τίθεται κανένα θέμα. Ηδη ο Πετρόπουλος έγινε «ένα» με την ομάδα και γνωρίζει την απόλυτη αναγνώριση από τον κόσμο. Είναι ο σταρ της ομάδας, αντιμετωπίζεται ως ο μεγάλος πρωταγωνιστής, γνωρίζει σεβασμό και αποδοχή.

Αυτό που θέλει είναι να υπάρξει και προοπτική. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να συζητηθεί καν τώρα. Η ΑΕΚ θα πρέπει πρώτιστα να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή, να βρει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο και να χαράξει γραμμή για το μέλλον.

Εάν η ΑΕΚ ξαναγίνει... ΑΕΚ ή έστω προσπαθήσει νέα προσπάθεια με ειλικρίνεια και ξεκάθαρες βάσεις, ο Πετρόπουλος θα είναι παρών στη διαδικασία. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει λόγω μη καταβολής μίας δόσης. Ή και αντίστροφα, δεν θα μπορούσε τίποτε να τον κρατήσει και κανένα συμβόλαιο εάν έκρινε πως η κατάσταση δεν ήταν όπως επιθυμεί.

Οντας σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία, ο Πετρόπουλος ψάχνει την καθιέρωση και παράλληλα ομαδικές και ατομικές διακρίσεις. Η δυναμική της ΑΕΚ τον καλύπτει, αλλά είναι σαφές πως χρειάζεται πρώτα απ' όλα να υπάρχει και να είναι όπως τη θέλει ο "Πετρογκόλ" αλλά και ο κόσμος της. Και αυτό είναι κάτι που αφορά και αποτελεί τον τρόπο σκέψης της πλειοψηφίας των "κιτρινόμαυρων" ποδοσφαιριστών.

Πηγή: Goal