Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για το Λονδίνο, κρατώντας με νύχια και με δόντια αλώβητη την έδρα του. Οντως με... νύχια και με δόντια και κυρίως με τα χέρια του Πρίντεζη που έκανε κάτι παραπάνω από μαγικό παιχνίδι. Πραγματοποίησε το απόλυτο παιχνίδι. Μόνο που το έκανε ολομόναχος απέναντι στους Τούρκους.

Τη στιγμή που ο Σπανούλης ήταν απών από το ματς (και μάλιστα να τον βαραίνουν πολύ άσχημα ποσοστά), ο Παπανικολάου εξαφανισμένος και οι λοιποί "ερυθρόλευκοι" -πλην του Χάινς που πήρε καθοριστικά επιθετικά ριμπάουντ- τη στιγμή, λοιπόν, που ο Ολυμπιακός τα έβρισκε σκούρα, ο Ελληνας φόργουορντ ήταν εκεί -σε κάθε σημείο του παρκέ- για να δώσει λύσεις στην επίθεση.

Ηταν ένα οριακό ματς με τους Τούρκους να ακολουθούν κατά πόδας στο σκορ και να κολλάνε σαν "τσιμπούρι" στην πλάτη του Ολυμπιακού. Σημαντική φθορά από τον Γκόνλουμ μέσα στη ρακέτα (σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που δεν επέφερε ανάλογη φθορά κάτω από τη ρακέτα) και τον Λούκας που ήταν για άλλο ένα ματς το μυαλό της Εφές.

Οι «ερυθρόλευκοι» ευτύχησαν -τουλάχιστον- στην τελευταία περίοδο να σφίξουν την άμυνά τους (πολλές επιθέσεις της Εφές τέλειωναν δίχως νόημα), να έχουν ως επιθετικό "χρυσό" κανόνα τις εμπνεύσεις του Πρίντεζη, είχαν τις κατοχές και τον ρυθμό του αγώνα και είδαν με ανακούφιση τα πολλά τρίποντα των Τούρκων να βρίσκουν μονίμως σίδερο.

Δεν ήταν μια εύκολη νίκη, αλλά κανείς δεν περιμένει σε αυτό το σημείο να υπάρξει επικράτηση δίχως κόπο. Αυτό που πρέπει να διορθώσει άμεσα ο Ολυμπιακός είναι η επιθετική του ισορροπία. Χθες ήταν ο Πρίντεζης, αλλά δεν μπορεί να είναι κάθε μέρα του... Αϊ-Γιώργη. Οφείλουν να μπουν και τα λοιπά "βαριά" όπλα των Πειραιωτών στο κόλπο. Ειδικά ο Σπανούλης και ο Παπανικολάου και να διορθωθούν δραστικά τα ποσοστά στις βολές.

Ηταν, πάντως, μια νίκη που τον διατηρεί στη θέση του οδηγού (ή άλλως πως σε αυτή του φαβορί) στο συγκεκριμένο match up των προημιτελικών. Οι Τούρκοι έδειξαν με τη σειρά τους ότι φέτος έχουν βάλει... μυαλό, άρα είναι άκρως επικίνδυνοι.

Πηγή: Goal