Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατανοούμε απόλυτα, ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις, συμπεριφορές κι ισχυρισμούς, που συχνά δοκιμάζουν αντοχές κι όρια κι άλλοτε θίγουν, απαξιώνουν, απειλούν. Μάθαμε στα γήπεδα να διαχειριζόμαστε το θυμικό μας, να συνυπάρχουμε ακόμα και με τους πλέον ιδιόρρυθμους κι αυτοκαταστροφικούς. Έχουμε δει πολλά κι είναι ελάχιστα πια αυτά που μας ξαφνιάζουν.

Προφανώς, βέβαια, δεν ανεχόμαστε άκρως υποτιμητικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για συναδέλφους μας, δε δεχόμαστε από κανέναν να μας χαρακτηρίζει «βετεράνους», δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητες αστήρικτες κατηγορίες, περί δήθεν προκλήσεων, φραστικών κι άλλων από μέρους μας. Εμείς τουλάχιστον, γνωρίζουμε καλά ότι το ποδόσφαιρο είναι ανδρικό άθλημα και γι' αυτό αγωνιζόμαστε τιμώντας την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή, δίχως υπερβολές κι ακρότητες, με σεβασμό στο παιχνίδι και σε όλους τους συναδέλφους μας. Είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε, δε ψάχνουμε για φαντάσματα, εξιλαστήρια θύματα, αποδιοπομπαίους τράγους, ενόχους, ανύπαρκτους εχθρούς, δεν πετάμε λάσπη.

Όταν, βέβαια, χάνεις το μέτρημα και σε πιάνει ζάλη από τις αλλαγές σε προπονητές, συνεργάτες, ποδοσφαιριστές, πολλά μπορείς να πεις. Καλή συνέχεια στην ιστορική ομάδα και καλό κουράγιο στους συναδέλφους ποδοσφαιριστές της. Πριν από εμάς ήταν, πολλοί, άλλοι, σύντομα θα ακολουθήσει η σειρά τους. Καλά ξεμπερδέματα παιδιά».

Υ.Γ. Θα θέλαμε να επιστρέψουμε τη λάσπη και συκοφαντία στον κ. Αλέξη Κούγια και να ευχηθούμε σύντομα το ελληνικό ποδόσφαιρο να απαλλαχτεί απ' αυτόν».