Facebook Pixel Την έθαψε ο όχλος της!
| 2013-04-15 15:10:00

Την έθαψε ο όχλος της!

Την έθαψε ο όχλος της!

Οπως έπεσε η Κωνσταντινούπολη, όταν από μέσα άνοιξε η Κερκόπορτα, έτσι ακριβώς έπεσε και η ΑΕΚ. Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.

Εκ των έσω εάλω, από ανάξιους υπηκόους μιας ξεπεσμένης βασίλισσας, που ωστόσο δεν της άξιζε τέτοιο τέλος στα 89 της.

Χρειάστηκαν μόλις εννέα χρόνια προκειμένου οι σωτήρες του 2004 να μετεξελιχθούν περίτρανα σε νεκροθάφτες και τα «ωσαννά» να γίνουν κατάρες! Ορθά λένε ότι ο σίγουρος δρόμος προς την Κόλαση είναι εκείνος ο σπαρμένος με τις καλύτερες των προθέσεων.

Τον Πέτρο Παππά και τον Νίκο Νοτιά με τους μωροφιλόδοξους αχυρανθρώπους τους (τον Δημητρέλο και τον Μπρουσιανό ως πιο πρόσφατους, τον Κασνακίδη και τους Supporters του πρωτύτερα, τον Αδαμίδη και τον Θανόπουλο για να φτάσουμε ως το 2008) θα τους κατατάξει η ιστορία -και η δικαιοσύνη- εκεί που τους πρέπει.

Δίπλα τους θα στοιχίσει και την υπόλοιπη παρέα της πρώτης τετραετίας: τον Νικολαΐδη, τον Κανελλόπουλο, τον Γκίκα, τον Χατζηιωάννου, τον Κούλη, τον Κιντή. Ολοι αυτοί που συνδιοίκησαν (εμφανώς ή αφανώς) με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, σκόρπισαν ανέμους αισιοδοξίας και ανίκανοι να τους διαχειριστούν θέρισαν τη θύελλα του υποβιβασμού.

Η Βασιλεύουσα ξέμεινε από αυτοκράτορα, από ηγέτη, ξέμεινε και από βαθμοφόρους υπερασπιστές της και νομοτελειακά παραδόθηκε στον όχλο της. Κι αυτός (όχλος γαρ) έπραξε με τον μοναδικό τρόπο που πράττουν οι όχλοι. Πλιατσικολόγησε και την έθαψε.

Τη γνώμη μου για τους «υπέροχους λαούς», για τους «οργανωμένους» κάθε ομάδας την ξέρετε. Η αποστροφή μου γι’ αυτούς είναι καταγεγραμμένη πολλάκις. Δεν μου έκανε, λοιπόν, την παραμικρή εντύπωση που η Original άσκησε το «κληρονομικό» της δικαίωμα ανάβοντας τη σπίθα για το παρανάλωμα! Τον ίδιο ρόλο τον έχει ξαναπαίξει, άλλωστε. Με το μπάσκετ.

Ετσι δεν έπεσε κι ο Αρης, τότε με την εισβολή στο ματς με τον Ηρακλή; Ετσι δεν έφτασε ως εδώ (για φέτος εκτός πλέι οφ και για του χρόνου βλέπουμε) ο Παναθηναϊκός;

ΥΓ.: Η βραδιά -με τον υποβιβασμό της ΑΕΚ- από κάθε άποψη είναι ιστορική. Κατανοώ ότι δεν μπορούν να το αντιληφθούν -ακόμα- στον Πειραιά, γι’ αυτό συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο, στο νταηλίκι, κατανοώ ότι δεν μπορούν -ακόμα- να το αντιληφθούν στον Παναθηναϊκό του Twitter, κατανοώ ότι δεν μπορούν να το αντιληφθούν -ακόμα- στον Αρη (που ετεροχρονισμένα ντύθηκε Μπαρτσελόνα). Ο μόνος που το ‘πιασε αμέσως μόλις ήρθε, προ μηνών -και χθες βράδυ θα αισθάνθηκε ιδιαίτερα δικαιωμένος- είναι ο Σαββίδης του ΠΑΟΚ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags