Facebook Pixel «Διαφορετικοί αγώνες δίχως μεγάλα μυστικά»
| 2013-05-13 18:15:00

«Διαφορετικοί αγώνες δίχως μεγάλα μυστικά»

«Διαφορετικοί αγώνες δίχως μεγάλα μυστικά»

Ο υπηρεσιακός προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γεωργιάδης, για πρώτη φορά από τη μέρα που ανέλαβε μίλησε στη NOVA στο πλαίσιο των καθιερωμένων δηλώσεων της ομάδας πριν από κάθε αγωνιστική, λέγοντας πως το βάρος έχει δοθεί στην ψυχολογία.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Σίγουρα περάσαμε δύσκολες ημέρες γιατί . όλοι στην ομάδα περιμέναμε ότι η ομάδα μας θα μπορέσει να βρεθεί στον τελικό (σ.σ. Κυπέλλου). Καταλαβαίνω την απογοήτευση που υπάρχει στον κόσμο, άλλωστε προσωπικά έχω νιώσει τη χαρά να βρίσκομαι στον τελικό ως ποδοσφαιριστής δυο φορές και να το κατακτήσω. Αλλά .. εμείς πρέπει να προχωρήσουμε, υπάρχει ένας μεγάλος στόχος μπροστά μας κι ελπίζω αυτός ο στόχος, αν τον κατακτήσουμε με το καλό, να είναι μια αφετηρία καλή ώστε η ομάδα να προοδεύσει τα επόμενα χρόνια».

- Τι προσπαθεί ν' αλλάξει ένας προπονητής σ' ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

«Σίγουρα η ομάδα έχει δουλευτεί εδώ κι εννιά - δέκα μήνες με τον προηγούμενο προπονητή. Είναι πραγματικά δύσκολη στιγμή γιατί στην ουσία έχει μείνει μόνον ένας μήνας αγωνιστικής δράσης. Λίγα μπορείς ν' αλλάξεις, εντάξει, κάποιες αλλαγές ίσως μπορούμε να περάσουμε προς τους ποδοσφαιριστές αλλά κυρίως να τους δώσουμε να καταλάβουν την κρισιμότητα της κατάστασης, την υπευθυνότητα, το σε ποιον σύλλογο βρισκόμαστε κι ότι ο στόχος είναι πραγματικός και ρεαλιστικός για μένα».

- Εμμένετε περισσότερο στο αγωνιστικό ή στο ψυχολογικό κομμάτι;

«Κυρίως στο ψυχολογικό. Αυτό που βλέπω τις τελευταίες ημέρες κι ελπίζω να παρουσιαστούμε καλοί στα πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ είναι ότι η ομάδα βρίσκει ξανά την καλή της ψυχολογία, οι παίκτες έχουν διάθεση κι ελπίζω αυτό να περάσει και στα παιχνίδια».

- Οι αντίπαλοι είναι γνωστοί, τους έχετε αντιμετωπίσει και κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Πόσο διαφορετικούς αγώνες περιμένετε στα πλέι οφ σε σχέση με τους αντίστοιχους που προηγήθηκαν τη φετινή σεζόν, αρχής γενομένης από αυτόν της προσεχούς Τετάρτης στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο;

«Ναι, έχουμε αντιμετωπίσει την κάθε ομάδα. Πλέον γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά. Και βέβαια κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό αλλά νομίζω ότι μεγάλα μυστικά δεν υπάρχουν ανάμεσα σε όλους τους αντιπάλους. Ξέρουμε έχουμε δύσκολους αντιπάλους, δυσκολευτήκαμε αρκετά μαζί τους και στη διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά εμείς είμαστε ο ΠΑΟΚ, είμαστε μεγάλη ομάδα και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να βγούμε πρώτοι».

- Τι ήταν αυτό που σας έκανε ν' αποδεχτείτε την πρόταση ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας σε μια τόσο δύσκολη χρονική στιγμή;

«Μου ζητήθηκε από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα , από τον ιδιοκτήτη ν' αναλάβω εγώ αυτήν τη στιγμή το δύσκολο ή εύκολο - όπως θέλετε πείτε το - ρόλο του προπονητή. Είμαι υποχρεωμένος να το κάνω. Ξέρω ότι η ευθύνη είναι πολύ μεγάλη αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος, είμαι εδώ για να βοηθήσω τους παίκτες με ότι εφόδια έχω για να πετύχουμε το καλύτερο».

- Η νέα σας ιδιότητα σας υποχρεώνει ν' αποστασιοποιηθείτε από τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή;

«Ναι, είναι λίγο διαφορετικός. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει ν' αφοσιωθώ κι έτσι είναι, έχω αφοσιωθεί αποκλειστικά στο ρόλο του προπονητή», ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags