Αποφασισμένος να στηρίξει μέχρι τέλους τον Νίκο Νταμπίζα είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος δεν... μάσησε τα λόγια του ούτε μπροστά στους οργανωμένους, όταν του ζήτησαν εξηγήσεις σε συνέντευξή του στην ιντερνετική τους εκπομπή.

Συγκεκριμένα και φανερά εκνευρισμένος, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ανέφερε: «Εγώ πήρα τον Νταμπίζα της Νιουκαστλ και όχι του Ολυμπιακού. Δεν πήρα τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, αλλά αυτόν της Νιουκαστλ που πήγε μετά στην Λάρισα. Αν δεν τον θέλετε να φύγω και εγώ.

Αν δεν έχω το δικαίωμα να επιλέγω τους ανθρώπους που συναναστρέφομαι, τότε να φύγω και εγώ. Έβαλα τα λεφτά μου. Μην λέτε μαλ..ς, γ...ω την Π....α μου. Δεν είχα καμία διάθεση να γίνω πρόεδρος. Ήθελα να βοηθήσω. Όταν παίρνω μία απόφαση, την παίρνω μέχρι τέλος».
 

«Βόκολος, Φύσσας και μετά Λυμπερόπουλος»

Και συνέχισε: «Εγώ είδα πρώτα τον Λεωνίδα Βόκολο. Συζήτησα με τον Φύσσα, αλλά και για αυτόν ήταν δύσκολο να φύγει από την Εθνική ομάδα. Ζήτησα και από αυτόν γνώμες και δικαιολογίες. Εξετάσαμε την περίπτωση του Νίκου Λυμπερόπουλου. Αν είσαι μάνατζερ δεν μπορείς να είσαι τεχνικός διευθυντής. Ήρθαν αρκετοί ξένοι, αλλά δεν ήθελα ξένους γιατί είχα κακή εμπειρία. Η επιλογή Φάμπρι με αποσταθεροποίησε. Ένα μεσημέρι έφαγα με τον Καραγκούνη και μου είπε οτι ένας έντιμος και και καλός είναι ο Νταμπίζας. Μου είπε βέβαια οτι είναι ο Ολυμπιακός. Ο Γιώργος Καραγκούνης δεν μου είπε πάρε τον Νταμπίζα, γιατί δεν είναι η δουλειά του. Πάνω στην κουβέντα. Μου έδωσε το τηλέφωνό του. Με εντυπωσίασε ο λόγος του και το πόσο μετρημένος είναι, στην φιλοσοφία του πάνω στην ομάδα.

«Ο Νταμπίζας πρότεινε Σαραβάκο»

«Ο Αναστασίου είναι ένα πολύστροφο άτομο και πιστεύω οτι είναι καλός συνδυασμός. Να φανταστείτε οτι τον Σαραβάκο ο Νταμπίζας μου τον πρότεινε. Εγώ δεν θέλω να φτιάξω έναν μέτριο Πανθηναϊκό ή έναν νέο Ατρόμητο. Θέλω να φτιάξω μία μεγάλη ομάδα. Αν πηγαίναμε σε έναν μέτριο προπονητή οι πιθανότητες είναι λιγότερες. Οι συμβατικές λύσεις, αποφέρουν συμβατικά αποτελέσματα. Ήθελα να βρούμε ανθρώπους που να είναι μεγάλοι ποδοσφαιριστές, να έχουν παίξει σε ευρωπαϊκές ομάδες. Άνθρωποι που μπορούν να τα συνδυάσουν μπορούν να βοηθήσουν να μεγαλουργήσει ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι λύση να πάμε συμβατικά. Πρέπει να γίνουμε αντάρτες....».

«Δεν είναιν Ολυμπιακός ο Νταμπίζας»


«Δεν μπορώ να δεχθώ οτι ένας ποδοσφαιριστής 21 ετών, που έπαιξε τρία χρόνια σε αυτή την ομάδα και έκανε μεγάλη καριέρα στην Αγγλία, είναι Ολυμπιακός. Δεν είναι Ολυμπιακός. Έχει δημιουργηθεί πίσω από τον Νταμπίζα ένα μύθος. Δεν είναι αυτό το θέμα».

«Θα δικαιωθώ...»


Για το αν θα τον κρατήσει μετά τις αντιδράσεις: «Το θεωρώ δεδομένο οτι θα τον γιουχάρουν. Πιστεύω όμως οτι θα είναι από τις λίγες περιπτώσεις που από την δουλειά του θα αποδείξει οτι είχα δίκιο που τον επέλεξα. Έλλειπε γιατί ήταν στο εξωτερικό, μόλις θα γυρίσει θα δώσει μία συνέντευξη».