Σημαδιακό; Πάντως το γκολ ενός Αγρινιώτη, του Χρήστου Κουτσοσπύρου έκανε το 1-2 στο Πανθεσσαλικό για τον Παναιτωλικό, στέλνοντας τους Αγρινιώτες και πάλι μετά από δύο χρόνια στη Superleague! Oι ομάδες ουσιαστικά είχαν από ένα ημίχρονο (οι Βολιώτες το δεύτερο), αλλά τα "καναρίνια" νίκησαν δίκαια και πήραν την άνοδο. Ο Καμαρά άνοιξε το σκορ, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Γενγκά.

Καλύτεροι οι Αγρινιώτες, 0-1

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο Πανθεσσαλικό, αλλά ενώ κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, το χαλούσε στην τελική προσπάθεια, έχοντας μια ευκαιρία πάντως με τον Μελισσά. Οι Βολιώτες απείλησαν δις με τα στημένα του Μπρέσκα (5`, 18`), αλλά αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα ανασταλτικά.

Η υπεροχή των Αγρινιωτών δικαιώθηκε στο 27` με το ωραίο γκολ του Καμαρά, ενώ οι Βολιώτες προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα με Μπρέσκα και Σολάκη! Μετά το 0-1 ο καλός ρυθμός που είχε το ματς χάλασε, με τον Βόλο να προσπαθεί να βγει μπροστά με αξιώσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με το 0-1 να είναι το σκορ του ημιχρόνου!

Αντεπίθεση, αλλά 1-2!

Πιο δυνατά μπήκαν οι Βολιώτες και στο 53` ο Γεμπντά νίκησε τον Αραμπατζή και με κεφαλιά έκανε το 1-1, ενώ στο 55` ο Μπρέσκα έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1! Ο Βαζάκας είχε περάσει τον Ανιέτε αντί του Πινδώνη και η αλλαγή του έβγαινε, με τους γηπεδούχους να επιτίθενται πιο ορθολογικά και να είναι καλύτεροι από τους νευρικούς Αγρινιώτες.

Κόντρα στη ροή του ματς λοιπόν, στο 71` ο Μπακάκης από δεξιά έβγαλε τη σέντρα και ο Κουτσοσπύρος, η χρυσή αλλαγή του Χάβου, με προβολή έκανε το 1-2!! Πλέον, οι Βολιώτες έπαιζαν και κόντρα στο χρονόμετρο, αφού ήθελαν δυο γκολ για να πάρουν τη νίκη-άνοδο. Το ματς είχε ανοίξει με τους Θεσσαλούς να πιέζουν, αλλά τον Παναιτωλικό να αμύνεται μαζικά!Ως το τέλος δεν άλλαξε κάτι, με το 2-1 να μένει ως το τέλος και τους Αγρινιώτες να πανηγυρίζουν την άνοδο!!