Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Πακιστανό (έχει και αμερικανική υπηκοότητα) επιχειρηματία Σαχίντ Καν για την πώληση του λονδρέζικου συλλόγου.

Ο Αλ Φαγέντ αγόρασε τη Φούλαμ το 1997 και η πρώτη του κουβέντα ήταν ότι μέσα σε πέντε χρόνια ήθελε να τη δει να παίζει στην Πρέμιερ Λιγκ. Το πέτυχε αφού το καλοκαίρι του 2001 οι Λονδρέζοι έπαιρναν την άνοδο για τα μεγάλα σαλόνια. Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έδωσε πολλά για τη Φούλαμ, αλλά στα 84 χρόνια του αποφάσισε να την πουλήσει. Ο Σαχίντ Καν είναι μια περίπτωση ερωτηματικό.

Το 2011 έγινε ο πρώτος μη Αμερικανός που αγοράζει ομάδα του NFL (τους Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς) και με βάση τη λίστα του περιοδικού «Forbes» φέρεται να έχει προσωπική περιουσία άνω του 1,9 δισ. ευρώ. Ο Καν θεωρεί πως με την αγορά της Φούλαμ μπορεί να ανοίξει τη λονδρέζικη αγορά και για τους Τζάγκουαρς. Το 1997 ο Αλ Φαγέντ είχε δώσει 6,25 εκατομμύρια λίρες για να πάρει τον σύλλογο και τώρα συζητά να τον πουλήσει με περίπου 150 εκατομμύρια λίρες (175 εκατομμύρια ευρώ).

Σε αυτά τα 16 χρόνια επένδυσε στη Φούλαμ άνω των 200 εκατομμυρίων λιρών (235 εκατομμύρια ευρώ) και έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την πρόοδο του συλλόγου. Οι δύο πλευρές είναι σε προχωρημένες επαφές με τους εκπροσώπους του Σαχίντ Καν να έχουν επικοινωνήσει και με την Πρέμιερ Λιγκ θέλοντας να διασφαλίσουν την κίνησή τους. Κάθε μη Αγγλος που αγοράζει σύλλογο στην Αγγλία ελέγχεται εξονυχιστικά από την Πρέμιερ Λιγκ και γι' αυτό η πλευρά του Καν έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Αντίστοιχο έλεγχο άλλωστε είχε περάσει ο Σαχίντ Καν και όταν έκανε την αγορά των Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς στις ΗΠΑ.

Βέβαια στα δύο σχεδόν χρόνια που έχει στην κατοχή του τους Τζάγκουαρς, παρότι συνεχώς υπόσχεται χρήματα για να αποκτήσει σπουδαίους παίκτες, ακόμη αυτά (τα λεφτά...) αγνοούνται.

Πηγή: Goal