Για πρόταση ύψους 14 εκατ. ευρώ της Λίβερπουλ στη Σάλκε, για την απόκτηση του Κυριάκου Παπαδόπουλο κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Το δημοσίευμα επικεντρώνεται στην πολύμηνη απουσία του διεθνή Ελληνα μεσοαμυντικού από τη δράση (σ.σ. η τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 27 Νοεμβρίου του 2012 σε παιχνίδι της Σάλκε με το Αμβούργο) και στις συνεχείς αναβολές που υπάρχουν για την επανεμφάνισή του. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος έχει πρόβλημα στο χόνδρο του γονάτου του (σ.σ. κάτι ανάλογο με αυτό του Σεμπάστιαν Λέτο).

Ωστόσο, στην τελευταία πρόταση του κειμένου, το οποίο απορεί για το τι ακριβώς συμβαίνει με το γόνατο του Παπαδόπουλου και αναφέρει για «μυστήριο», επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Αρκετοί σύλλογοι από την Αγγλία ενδιαφέρονται για τον Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει ρήτρα 22,5 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιό του. Μια πρόταση ύψους 14 εκατ. από την Λίβερπουλ είναι ήδη διαθέσιμη (σ.σ. στη Σάλκε)».

Μάλιστα, οι Γερμανοί δίνουν ποσοστό 50% - 50% για να μπορέσει να επιστρέψει κανονικά στη δράση ο Ελληνας αμυντικός! Οσο για τη ρήτρα, όντως υπάρχει, αλλά έχει... ημερομηνία λήξης την 31η Ιουλίου. Οπερ σημαίνει ότι μετά το τέλος του μήνα, παύει να ισχύει.

Γι' αυτό άλλωστε η τωρινή προσφορά της Λίβερπουλ είναι μικρότερη από αυτή που είχε κάνει στη Σάλκε πριν από δύο μήνες και η οποία πλησίαζε τα 20 εκατ. ευρώ, ούσα σαφώς πιο κοντά στη ρήτρα. Συν τοις άλλοις, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Λίβερπουλ δεν γνώριζε, τότε, ότι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αντιμετώπιζε για αρκετό καιρό το συγκεκριμένο πρόβλημα τραυματισμού!

Η είδηση αυτή αναδημοσιεύεται από αρκετά βρετανικά sites, με ορισμένα από αυτά να εκτιμούν ότι παρά την απόκτηση του Κόλο Τουρέ και την παρουσία των Ντάνιελ Αγκερ και Μάρτιν Σκρτελ στο ρόστερ, η Λίβερπουλ αναζητά έναν ακόμα στόπερ για να καλύψει το κενό από την αποχώρηση του Τζέιμι Κάραγκερ, ο οποίος σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

Επιπλέον, οι Βρετανοί εκτιμούν ότι η Σάλκε δεν έχει απορρίψει την πρόταση αλλά τη μελετά και ότι οι Γερμανοί θα ζητήσουν από τους «κόκκινους» να αυξήσουν το ποσό που τους προσφέρουν. Το συμβόλαιο του Ελληνα αμυντικού με τους «βασιλικούς μπλε» λήγει το 2016.

Πηγή: Goal