Facebook Pixel Στοπ Σαβιόλα στα όνειρα του ΠΑΟ!
| 2013-07-25 13:51:00

Στοπ Σαβιόλα στα όνειρα του ΠΑΟ!

Στοπ Σαβιόλα στα όνειρα του ΠΑΟ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος θυμάται δύο τρία πράγματα για τον Σαβιόλα και την σχέση του με την…Ελλάδα!
 

• Άμα λάχει ο Σαβιόλα έχει βάλει γκολ τόσο στην καινούργια ομάδα του, τον Ολυμπιακό, όσο και εναντίον του αιώνιου αντιπάλου του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού! Και μάλιστα παίζοντας με διαφορετικές ομάδες!

• Το 2002 ο Αργεντίνος με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα είχε πετύχει το τρίτο γκολ των Καταλανών στο 3-1 επί του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στη Βαρκελώνη. Μία ήττα επώδυνη για τον ΠΑΟ, καθώς του στέρησε μία από τις σημαντικότερες προκρίσεις στην ιστορία του στα κύπελλα Ευρώπης, καθώς θα έφτανε στα ημιτελικά, στους 4! Μάλιστα, ο Σαβιόλα δεν είχε παίξει στο πρώτο ματς, στο ΠΑΟ-Μπάρτσα 1-0. Στη ρεβάνς, όμως, χάρη στο δικό του γκολ έγινε το 3-1 κι έμεινε έξω ο ΠΑΟ!

• Μόλις δύο χρόνια αργότερα, το 2004, ο Σαβιόλα άνοιγε το σκορ στο Μονακό-Ολυμπιακός 2-1 πάλι για το Τσάμπιονς Λιγκ, ήττα που αποδείχθηκε καθοριστική για την πορεία του Ολυμπιακού στη διοργάνωση, αφού έστω ισοπαλία να είχε λήξει εκείνο το ματς, οι ερυθρόλευκοι θα είχαν περάσει αυτοί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

• Παρεμπιπτόντως, ενδιάμεσα, το 2003, ο Σαβιόλα είχε βάλει γκολ και σε μία ακόμη ελληνική ομάδα! Στο Μπαρτσελόνα-Πανιώνιος 2-0, αλλά για το τότε κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στο δε Γιουρόπα Λιγκ έχει παίξει στο ΑΕΚ-Μπενφίκα 1-0!

• Λογικό, βέβαια, να έχει συναντήσει τόσες ελληνικές ομάδες στην καριέρα του ο Σαβιόλα, καθώς τόσα χρόνια παίζει στα κύπελλα Ευρώπης. Μην ξεχνάμε ότι είχε πάρει το ΟΥΕΦΑ το 2006 με τη Σεβίλλη, όντας μάλιστα 2ος σκόρερ της διοργάνωσης με 6 γκολ. Με την δε Μπενφίκα είχε φτάσει στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ το 2011.

• Στο Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε δύο φορές ως τα προημιτελικά, στους 8 της διοργάνωσης, και τις δύο με την Μπαρτσελόνα. Το 2002, όταν αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και το 2003, όταν αποκλείστηκε στην παράταση από τη Γιουβέντους, με τον Σαβιόλα να έχει σκοράρει στο Γιούβε-Μπάρτσα 1-1…

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags