Οι ομάδες του περσινού τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ αντιμέτωπες και στο γερμανικό Σούπερ Καπ. Η Ντόρτμουντ υποδέχθηκε την Μπάγερν και είδαμε άλλη μία ματσάρα από τις δύο καλύτερες ομάδες τη σεζόν που τελείωσε...

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βρισκόταν στο πάγκο και η ομάδα του Κλοπ έκανε το καλύτερο ξεκίνημα με τον Ρόις να εκμεταλλεύεται το λάθος του Στάρκε, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Το ημίχρονο έμεινε στο 1-0, όμως στην επανάληψη είχαμε έναν... χορό από γκολ! 1-1 στο 54΄ με την κεφαλιά του Ρόμπεν και 2-1 δύο λεπτά αργότερα, με άλλο ένα λάθος στην άμυνα της Μπάγερν όπου αυτή τη φορά αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Φαν Μπούιτεν που έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ύστερα από την μπαλιά του Γκουντογκάν.

Ο Γκουντογκάν πάντως έβαλε και το πιο όμορφο γκολ του αγώνα στο 57΄, όταν άδειασε τον Μίλερ και με μοναδικό πλασέ έγραψε το 3-1 με τη βοήθεια του δοκαριού. Στο Ντόρτμουντ το θέαμα συνεχίστηκε και η Μπάγερν μπήκε και πάλι στο παιχνίδι με το δεύτερο προσωπικό γκολ τ ου Ρόμπεν στο 64΄, ο οποίος μετά την ασίστ του Λαμ, κατάφερε εύκολα στη καρδιά της περιοχής του Βαϊντενφέλερ να μειώσει σε 3-2.

Η Μπάγερν έχασε την ευκαιρία για την ισοφάριση στο 80΄, καθώς στο σουτ του Μίλερ η μπάλα βρήκε το δοκάρι με αποτέλεσμα να μιλήσει ο νόμος του ποδοσφαίρου. Στο 86΄ ο Ομπανεγιάνγκ, που βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, πήρε την μπάλα από τον Λεβαντόφσκι και έδωσε στον Ρόις για το τελικό 4-2.

Ο Κλοπ πάντως στο 88΄ πέρασε στο ματς τον Παπασταθόπουλο στη θέση του Γκοντουγκάν, με την Μπορούσια να παίρνει το πρώτο τίτλο της χρονιάς.