Facebook Pixel Στην επίθεση έχεις λύσεις και στην άμυνα κενά!
| 2013-07-31 21:52:00

Στην επίθεση έχεις λύσεις και στην άμυνα κενά!

Στην επίθεση έχεις λύσεις και στην άμυνα κενά!

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο φιλικό 2-2 με την Σαντχάουζεν της Β' Γερμανίας. Έσωσε την βραδιά με δύο γκολ ο Ολαϊτάν, ντεμπούτο για Ρομπέρτο και Σαβιόλα χωρίς να φανούν ιδιαίτερα.

Μετριότατος ο Ολυμπιακός στο τελευταίο του φιλικό στην Γερμανία, όπου ήρθε ισόπαλος 2-2 με την Σαντχάουζεν. Οι Πειραιώτες βρήκαν δύο γκολ από τον Ολαϊτάν, ωστόσο τα γκολ των αντιπάλων και οι κινήσεις στον αμυντικό τομέα, χτύπησαν για ακόμα μία φορά καμπανάκι.

Από το 75' έπαιζε με 10 ο Ολυμπιακός, καθώς ο Ντομίνγκες αποχώρησε με στοματικές διαταραχές και ο διαιτητής δεν επέτρεψε (!!!) να μπει άλλος παίκτης.
 

Δεν άρεσε, αλλά είχε Ολαϊτάν!

Ο Ολυμπιακός αρκετά νέα πρόσωπα στην αρχική του ενδεκάδα και χωρίς τον Χαβιέρ Σαβιόλα, ο οποίος έμεινε στον πάγκο. Ο Μίτσελ είχε επιλέξει σε σύστημα 4-4-2 στην κορυφή τους Διαμαντάκο – Μήτρογλου, ενώ στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ντε Βινσέντι – Μασάντο. Οι αρκετές αλλαγές του Ισπανού τεχνικού πάντως, μπέρδεψαν αρκετά την ομάδα, με αποτέλεσμα στα πρώτα είκοσι λεπτά ο Ολυμπιακός να είναι πολύ κακός. Ωστόσο, ήταν αρκετός τυχερός, καθώς παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε η Σαντχάουζεν (στην προβληματική για ακόμα ένα ματς άμυνα των Πειραιωτών), δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Μετά το εικοσάλεπτο όμως και τις φωνές του Μίτσελ, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν ρυθμούς και τελικά στο 26' κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Μασάντο εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι, όμως στην συνέχεια της φάσης ο Ολαϊτάν από κοντά νίκησε τον αντίπαλό του και έκανε το 1-0. Παρά το γκολ πάντως ο Ολυμπιακός στα επόμενα λεπτά όχι μόνο δεν βελτιώθηκε, αλλά έριξε και άλλο τους ρυθμούς, με αποτέλεσμα στο 35' η Σαντχάουζεν να χάσει ένα μοναδικό τετ α τετ για την ισοφάριση. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου...

Φέτφα και... γκολ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο με αρκετές αλλαγές και τον Ρομπέρτο να κάνει ντεμπούτο κάτω από τα δοκάρια. Ο Ισπανός πάντως δεν ξεκίνησε με το δεξί, καθώς μόλις στο 55' δέχθηκε το πρώτο του γκολ. Ο Λάις έκανε το μακρινό σουτ, ο νέος πορτιέρο των Πειραιωτών έδιωξε εντυπωσιακά, η μπάλα όμως σταμάτησε στο οριζόντιο και ο Μπλουμ από κοντά έκανε το 1-1. Παρόλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν άμεσα και στο 59' με τον Φετφατζίδη να κλέβει και να βγαίνει στην κόντρα, τον Τσόρι να στρώνει στον Ολαϊτάν και τον τελευταίο να σκοράρει σε κενή εστία, έγινε το 2-1.

Σαβιόλα, Βάις και λάθος Χολέμπα

Στο 61' ήρθε η... μεγάλη στιγμή, καθώς στο γήπεδο πέρασε ο Χαβιέρ Σαβιόλα για το ντεμπούτο του με τα κόκκινα. Ο Αργεντινός φάνηκε εκτός ρυθμού πάντως και στο μισάωρο που αγωνίστηκε, δεν έκανε κάτι σπουδαίο. Αντίθετα, εξαιρετικός ήταν ο Βάις, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως από το 75' ο Ολυμπιακός έπαιζε με 10 παίκτες, αφού ο Τσόρι αποχώρησε με στοματικές διαταραχές και ο διαιτητής δεν έδωσε άδεια να μπει κάποιος άλλος. Έτσι λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» οπισθοχώρησαν και τελικά στο 85' έγινε η ισοφάριση. Ο Χολέμπας έκανε τραγικό λάθος και ο Κνολ με δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 2-2.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Μέγιερι (46’ Ρομπέρτο), Μανωλάς, Σιόβας (46’ Μεντζανί), Λυκογιάννης (62’ Χολέμπας), Παπάζογλου (62’ Σαλίνο), Μασάντο (46’ Σάμαρης, 62’ Μανιάτης), Ντε Βινσέντι (46’ Φέισα), Φετφατζίδης (62’ Βάις), Ολαϊτάν (62’ Κάμπελ), Διαμαντάκος (62’ Σαβιόλα), Μήτρογλου (46’ Τσόρι).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags