Νίκες πρώτου γύρου και βαθμοί.

Στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος οι Θεσσαλονικείς σημείωσαν 8 νίκες, δυο ισοπαλίες και μόλις μια ήττα αυτή εντός έδρας με τον Βατανιακό με σκορ 1-2. Στον τομέα συγκομιδής βαθμών οι Πόντιοι συγκέντρωσαν 26 πολύτιμους βαθμούς, πετυχαίνοντας 14 γκολ δεχόμενη μόλις 6 τέρματα.

Νίκες δευτέρου γύρου και βαθμοί.

Και στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος οι «κοκκινόμαυροι» ήταν τα απόλυτα αφεντικά της κατηγορίας σημειώνοντας 6 νίκες 4 ισοπαλίες και όπως και στον πρώτο γύρο μόλις μια ήττα αυτή εκτός έδρας, αυτήν την φόρα από την ομάδα του Τύρναβου με σκορ 2-1. Οι Πόντιοι στο δεύτερο μέρος του μαραθωνίου σκόραραν 19 τέρματα και δέχτηκαν μόλις 6….
Υ.Γ στο δεύτερο γύρο ο Απόλλωνας πήρε νίκη με 3-0 άνευ αγώνος λόγω αποχωρίσεις του Οικονόμου Τσαριτσάνης

Και οι 11 ήταν γκολτζήδες.

Ξεκινώντας αυτήν την αριθμητική ανάδρομη αρχίζουμε με τους σκόρερ των Θεσσαλονικέων. Πρώτος σκόρερ για τους Πόντιους την φετινή αγωνιστική περίοδο αναδείχθηκε ο έμπειρος επιθετικός Παύλος Λεπτοκαρίδης με 7 τέρματα, ακολουθημένος κατά δυο λιγότερα (5) από τους Φώτη Κισκαμπάνη και Γιώργος Λαζαρίδης. Από τρία τέρματα σημείωσαν οι Αλέξης Πασιαλής και Τριαντάφυλλος Παρμαξίδης . Με ένα λιγότερο στην σχετική λίστα ακολούθησε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των «κοκκινόμαυρων» Δημήτρης Διαμαντόπουλος. Τέλος από ένα «χρυσό» γκολ σημείωσαν πέντε ποδοσφαιριστής των «Ροσσονέρι» , Ηλίας Προβατίδης, Σάββας Παντελιάδης, Αντώνης Μανουσάκης, Κώστας Μανουσαρίδης, και Αποστολής Χαλιμπάκης. Μ.Ο. Τερμάτων Οι «κοκκινόμαυροι» σημείωσαν 33 τέρματα ενώ δέχτηκαν μόλις 12. Με αυτήν την επίδοση οι Πόντιοι έχουν την 5 καλύτερη επίθεση στην Γ’ εθνική ενώ έχει και την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία με μόλις 12 γκολ. Στο γενικό μέσων ορό οι «ροσσονέρι» σημείωναν 1,5 τέρμα ανά αγώνα ενώ δεχόντουσαν 0,54 ανά παιχνίδι.

Φόρτσαρε στα β΄ μέρη.

Στις 21 αγωνιστικές του πρωταθλήματος οι Πόντιοι ήταν αρκετά δραστήριοι κατά κύριο λόγω στο δεύτερος μέρος των αναμετρήσεων πετυχαίνοντας 17 γκολ έναντι μόλις 13 στο πρώτο ημίχρονο. Στα μόλις 12 τέρματα που δέχτηκαν οι «κοκκινόμαυροι» σε αυτόν τον αγωνιστικό Μαραθώνιο οι Θεσσαλονικείς μόλις σε 5 παιχνίδια το τελικό αποτέλεσμα κρινόταν στο δεύτερο μέρος και 7 στο πρώτο ημιχρόνιο.

Παράγωγη φάσεων

Μια από τις πιο παραγωγικές χρονιές ήταν αυτή για τον Απόλλωνα από την πλευρά φάσεων . Η ομάδα του Ανδρέα Παντζιαρά κατάφερε μέσα σε 21 αναμετρήσεις να κάνει 113 δυνατές ευκαιρίες στις αντίπαλες εστίες ενώ δέχθηκε μόλις 41 από τις αντίπαλες γραμμές κρούσης. Με αυτά τα νούμερα ο Απόλλωνα δημιουργούσε 5,38 φάσεις ανά αναμέτρηση ενώ δεχόταν μόλις 1,95 μπροστά στην εστία του Καρατζιοβαλή και του Λόλα.

Αξιοσημείωτες παρατηρήσεις

Μερικά πολύ καλά στατιστικά στοιχειά παρουσιάζει η φετινή πορεία του Απόλλωνα στην Φουτμπόλ λίγκ 2. Σε μόλις δυο παιχνίδια την φετινή χρόνια οι παίχτες των Ποντίων δεν μπόρεσαν να σκοράρουν στις αναμέτρησης με εντός έδρας με Κασσιόπη και Αναγέννησης Καρδίτσας . Άλλο ένα αξιοζήλευτο στατιστικό στοιχειό της χρόνιας είναι οι δυο ήττες των «ροσσονέρι» οι οποίες προήλθαν με τις αντίπαλες ομάδες να σκοράρουν πρώτες και τον Απόλλωνα να ανταπαντά χωρίς όμως να καταφέρει να γευτεί την χαρά της νίκης. Μεγαλύτερη νίκη και οι μικρότερες Μια από τις μεγαλύτερες νίκες στο εύρος σκορ σημείωσε φέτος η ομάδα των Ποντίων πετυχαίνοντας 6 τέρματα σε έναν αγώνα αυτό με την Δόξα Κρανούλα εντός έδρας με το τελικό σκορ να είναι στο 6-2. Οι «κοκκινόμαυροι» σημείωσαν ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ καταφέρνοντας να πάρουν 7 νίκες με το ισχνό 1-0. Με Βατάν πρώτο ματς άλλα και τελευταίο Όπως ξεκίνησε την παρουσία τους έτσι και έκλεισε τον πέρασμα του στην Γ΄ εθνική κατηγορία η ομάδα των Ποντίων αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την ομάδα του Βατανιακού. Με την μονή διάφορα να είναι ότι φέτος ο Απόλλωνας στο γήπεδο της Κατερίνης πανηγύρισε την νίκη τίτλου ενώ πέρυσι οι «κοκκινόμαυροι» είχαν μείνει στο στείρο 0-0.

Κάρτες Υπέρ – Κατά

Οι «κοκκινόμαυροι» την φετινή χρόνια δέχτηκαν 43 κίτρινες κάρτες στο πρωτάθλημα μια απευθείας κόκκινη και μια διπλή κίτρινη. Ο μέσος ορός ανά αγώνα ήταν 2,19 ανά αγώνα. Στην απέναντι όχθη οι αντίπαλοι των Ποντίων αντίκρισαν 35 φορές την κίτρινη κάρτα των ρέφερι και πέντε φορές την αποβολή μέσο δυο κίτρινων καρτών με τον Μ.Ο. να είναι 2,14.
Συμμέτοχες και λεπτά…. Ρέκορντμαν συμμέτοχων με την κοκκινόμαυρη φανέλα όπως δείχνουν τα στατιστικά αναδεικνύεται ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός των Ποντίων Φώτης Κισκαμπάνης μετρώντας 22 συμμέτοχες με 2010 λεπτά παρουσίας στα γήπεδα που αγωνίζονταν ο Απόλλωνας.

Ονοματεπώνυμο παικτών με τις συμμέτοχες και τα λεπτά.

Δημήτρης Καρατζιοβαλής 21συμμ. 1955 λεπτά,

Παναγιώτης Λόλας 2συμμ. 150 λεπτά
Φώτης Κισκαμπάνης 22συμμ. 2010 λεπτά
Γρήγορης Πιτσόκος 20συμμ. 1793 λεπτά
Παύλος Λεπτοκαρίδης 20συμμ. 1135 λεπτά
Αθανάσιος Βέντζιος 22συμμ. 1713 λεπτά
Αλέξης Πασιαλής 19συμμ. 1190 λεπτά
Δημήτρης Διαμαντόπουλος 7συμμ. 610 λεπτά
Μάριος Κράββαρης 15συμμ. 696 λεπτά
Αποστολής Χαλιμπάκης 13συμμ. 722 λεπτά
Σάββας Παντελιάδης 17συμμ. 1209 λεπτά
Ηλίας Προβατίδης 16συμμ. 1084 λεπτά
Αντώνης Μανουσάκης 12συμμ. 748 λεπτά
Τριαντάφυλλος Παρμαξίδης 20συμμ. 1357 λεπτά
Κώστας Αλμπάνης 14συμμ. 1171 λεπτά
Κώστας Κώτσιας 4συμμ. 297 λεπτά
Κώστας Μανουσαρίδης 19συμμ. 1710 λεπτά
Αθανάσιος Σάκκας 4συμμ. 355 λεπτά
Βασίλης Πολιανίδης 5συμμ. 129 λεπτά
Μιλτιάδης Άγγελος Λιόνης 15συμμ. 894 λεπτά
Γιώργος Λαζαρίδης 13συμμ. 944 λεπτά
Γιάννης Καλαϊτζίδης 3συμμ. 19 λεπτά

ΠΗΓΗ: Overlap.gr