Facebook Pixel Η αρπαχτή του Σαβιόλα!
| 2013-08-08 20:30:00

Η αρπαχτή του Σαβιόλα!

Η αρπαχτή του Σαβιόλα!

Ο Σταύρος Κόλκας γελάει με όσα γράφονται για τον ΠΑΟΚ και εξηγεί γιατί ο Δικέφαλος είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Ποιο θα είναι το δεύτερο "μπαμ" του Σαββίδη;
 

Κάθομαι και διαβάζω διάφορα δεξιά και αριστερά που μου προκαλούν γέλωτα γύρω από τον τρόπο που διαχειρίζονται επικοινωνιακά οι αντίπαλοί μας την αγωνιστική εξέλιξη του ΠΑΟΚ.

Όχι, δεν εννοώ αυτούς του Άρη που έβαλαν αγώνα με την Επισκοπή την ώρα που παίζει ο ΠΑΟΚ Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αυτούς του Ολυμπιακού. Πραγματικά γελάω με την άκρως αντιποδοσφαιρική λογική τους. Είναι ένα κουσούρι που παραδοσιακά αντιμετωπίζουν ομάδες του προέδρου και όχι του προπονητή.

Μεγάλος νταλγκάς του Δημοσθένη για παράδειγμα, το ότι ο Σαβιόλα δεν έθεσε αντίπαλο τον ΠΑΟΚ αλλά τον Παναθηναϊκό. Άρα, δεν υπάρχει ΠΑΟΚ στα μάτια του, άρα ποιος ΠΑΟΚ.

Η αντιδημοσιογραφική προσέγγιση στο θέμα αυτό, είναι το "στα παπάρια μου τι είπε ο Σαβιόλα", ενώ η δημοσιογραφική πως λογικά ο Σαβιόλα ξέρει τον Παναθηναϊκό γιατί όταν έπαιζε ποδόσφαιρο αυτός ήταν στο προσκήνιο.

Παίζει ακόμη ποδόσφαιρο ο Σαβιόλα και μου είναι πολύ συμπαθής σαν παίκτης. Αλλά θα μπορούσα και εγώ να επιχειρηματολογήσω λέγοντας και γράφοντας πως είναι ένας παίκτης που παίζει σε υψηλό επίπεδο εδώ και χρόνια και πως δεν έχει πλέον κίνητρο. Πως βλέπει την Ελλάδα ως την Μπανανία που θα κάνει μία αρπαχτή και όχι σαν μία χώρα που θα διατηρήσει τη δυναμική του ονόματός του στα γνωστά επίπεδα. Αλλά δεν το λέω, ούτε το γράφω.

Αυτό που λέω και γράφω, είναι πως ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή που μιλάμε και η μαγκιά των δύο θα φανεί στις κρίσεις. Δηλαδή στο πως θα αντιδρούν στα αρνητικά αποτελέσματα.

Ο Σαββίδης βλέπει μία ομάδα να μάχεται, να παλεύει, να έχει προδιαγραφές και βέβαια τη στηρίζει με μία επένδυση σαν αυτή του Στοχ, ενός παίκτη που δεν είναι 32 αλλά 24, ενός παίκτη που έφυγε από εκεί που ήταν γιατί δεν τον έβαζαν και δεν συμβιβάστηκε με έναν δευτεροκλασάτο ρόλο όπως π.χ. ο Σαβιόλα στη Μάλαγα, ένας παίκτης διεθνής που παίζει από μικρό παιδί σε υψηλό επίπεδο.

Εκεί που ο Ολυμπιακός και ο μηχανισμός του θα πιανόταν εντελώς στον ύπνο, θα ήταν αν έκλεινε και ο Ροζίτσκι. Ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να παιχτεί ποδοσφαιρικά. Όμως θα βρούμε και άλλες ευκαιρίες. Όπως βρήκαμε τον Στοχ που προέκυψε απλά γιατί στράβωσε που δεν έπαιξε και βέβαια γιατί η Φενέρ κινδυνεύει με τιμωρία για τα στημένα και αν φάει την κεφαλιά θα πρέπει να αδειάσει το ρόστερ της. Η χασούρα θα είναι τεράστια και μέχρι τις 28 του μηνός που εκδικάζεται η υπόθεσή της θα πρέπει να έχει μειώσει τα έξοδά της.

Ο ΠΑΟΚ ψάχνεται για άλλη μια μεγάλη μεταγραφή γιατί προφανώς έχει την εντολή του Σαββίδη που ζεστάθηκε βλέποντας πως η ομάδα στήθηκε σωστά. Δηλαδή με η υπέρβαση έχει λόγο ύπαρξης.

Αν πάρει και ένα δεκάρι επιπέδου Ροζίντσκι ή εκεί κοντά, νομίζω πως ποδοσφαιρικά δεν θα πιάνεται και αυτό γιατί θα έχει στοιχεία που ορίζουν τις τύχες μίας ομάδας. Προσωπικότητα, ποιότητα, φιλοδοξίες – κίνητρο, ωριμότητα – εμπειρία. Και βέβαια, προπονητή.

Ο ΠΑΟΚ στην Ουκρανία δεν έχασε και θα μπορούσε να κερδίσει. Αυτό που με στεναχωρεί είναι πως δεν μπήκε το γκολ του Νέσιντ στο 89΄να δούμε ένα πεντάλεπτο ροντέο που θα μας έμεινε χαραγμένο.

Κόντρα στο κλίμα που υπάρχει, θα βγάλω το καπέλο στον Βίτορ που είναι εξαιρετικός στόπερ απλά πρέπει να βρει τα πατήματά του. Έναν χρόνο ήταν ανενεργός. Είναι λογικό να ψάχνει ρυθμό και βέβαια, στην ηλικία που είναι, παραστάσεις.

Επίσης, γελάω με όσους λένε πως ο Κατσουράνης πρέπει να πάει στα χαφ. Πρώτα απ΄ όλα, έχοντας παίξει έξι μήνες ως στόπερ και έχοντας τον Στέφενς πλέον στον πάγκο, είναι συγκεντρωμένος και αλάνθαστος. Η μπάλα φεύγει με σιγουριά από τα πόδια του, δεν έχει λάθος τοποθετήσεις και βγάζει το 90λεπτό με ευκολία.

Ναι, χρειαζόμαστε έναν ακόμη στόπερ, αλλά για βάθος.

Ο άλλος λόγος που δεν πρέπει να αλλάξει θέση ο Κατσουράνης αφορά το δίδυμο Λάζαρ – Τζιόλη. Πάει εξαιρετικά, έχει όλα τα στοιχεία που πρέπει, δίνει ηρεμία στον παιχνίδι και το προωθεί σωστά.

Όταν ανέβει ο Λούκας, όταν ενσωματωθεί ο Στοχ, αν και εφόσον πάρουμε και δεκάρι, θα κατανοήσουν άπαντες την αξία του διδύμου. Το οποία έχει ως κάλυψη Κάτσε και Γκαρσία, όπως και τον Λόρενς που βρίσκει έναν ρόλο λιγότερο πρωταγωνιστικό από πέρυσι, αλλά ρόλο. Ξέρει τι και πώς πρέπει να το κάνει.

Ο Νέσιντ έδειξε να βρίσκει πατήματα στο λίγο που έπαιξε, ενώ ελάχιστοι σημειώνουν την εξαιρετική ενέργεια του Κλάους στη φάση του γκολ. Κακώς…

Αυτό που με προβληματίζει στο ρόστερ πάντως, είναι στο δεξί άκρο της άμυνας εκεί όπου ο Κίτσιου τα πάει καλά, ο Σκόνδρας είναι μεταγραφή και ο Κωνσταντινίδης επένδυση για το μέλλον της ομάδας. Και στις τρεις περιπτώσεις υπάρχουν θετικά και αρνητικά, δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί αλλά ούτε και παίκτης που μπορεί να μείνει στο περιθώριο. Δύσκολη διαχείριση εδώ.

ΥΓ: Ο Στοχ δεν είναι αγγελούδι, αλλά στον ΠΑΟΚ δεν μας απασχολούν ιδιαίτερα αυτά τα πράγματα. Τα ελέγχουμε, απλά ίσως να χρειαστεί λίγος χρόνος.

ΥΓ: Εκεί στη ΠΑΕ θα αφήσετε πολύ καιρό ακόμη τον παππούλη να ορίζει την επικοινωνιακή σας πολιτική; Είναι δυνατόν να μη του έχει τραβήξει κανείς τα αυτιά μέχρι τώρα;

ΥΓ: Η αγωνία για την ΟΥΕΦΑ, θα κρατήσει λίγο ακόμη. Η αλήθεια είναι πως αύριο για πρώτη φορά θα γράψουμε για δύο πιθανούς αντιπάλους. Δουλειά να υπάρχει…

ΥΓ: Τον τίτλο τον έβαλα για να τσιμπήσουν οι γαύροι…  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags