Το γκολ φωταγώγησε την πολύ καλή εμφάνιση του Σλοβάκου, η οποία λειτούργησε ως υπενθύμιση της ποιότητάς του και έβαλε τον Ολυμπιακό να σκέφτεται πόσα έχει να κερδίσει αν καταφέρει να βάλει διάρκεια στην απόδοση που είχε ο Βάις στο πρώτο ημίχρονο του ματς με την Παρί. Εξίσου μεγάλο όμως, αν όχι μεγαλύτερο όφελος, είναι για τον Ολυμπιακό αυτό που του έδειξε στο πρώτο ημίχρονο, ο Ανδρέας Σάμαρης. Αρκεί να καταφέρει ο Ολυμπιακός να βοηθήσει αυτό το παιδί στη διαχείριση της «στραβής» που του έτυχε στο τελευταίο διάστημα του παιχνιδιού, όταν ο Σάμαρης πλήρωσε ακριβά μια βασική αδυναμία του, το μαρκάρισμα στη στημένη φάση.

Θα κουραζόταν πολύ το μυαλό του εμπειρότερου αναλυτή αγώνων του Champions League για να εντοπίσει καλύτερη πρώτη εμφάνιση στη διοργάνωση από Ελληνα παίκτη, από αυτή που έκανε ο 24χρονος μέσος στο πρώτο 60λεπτο. Σε μια κουβέντα που είχαμε χθες το απόγευμα στον NοvaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Ηλίας Πουρσανίδης, που παρακολούθησε στενά τον Σάμαρη λόγω θέσης, σχολίασε εντυπωσιασμένος ότι ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου φανέρωσε μια μεγάλη αρετή: τη γνώση του πώς να κρύψει τις αδυναμίες του στην ανασταλτική συμπεριφορά. Αν δεν πλήρωνε την απειρία και την αδυναμία του στις στημένες φάσεις, η λάμψη του Σάμαρη στη βραδιά θα ήταν εκτυφλωτική. Τον κοιτάζει κανείς στα ριπλέι των κόρνερ, τον βλέπει να βεντουζάρει με τα μάτια τον προσωπικό αντίπαλο και να ξεχνά να παρακολουθήσει την μπάλα για να συγχρονίσει την κίνησή του με την κίνησή της, και αντιλαμβάνεται ότι όταν προσθέσει εμπειρία και δουλέψει στο μαρκάρισμα στις στημένες εκτελέσεις, θα μας παρουσιάσει έναν εκ των καλύτερων Ελλήνων μέσων της γενιάς του, έναν παίκτη με το «πακέτο» για να περάσει από το... face control του Φερνάντο Σάντος.

Για να συμβεί όμως αυτό ο Σάμαρης πρέπει προηγουμένως να επιβεβαιώσει όσους εκτιμούν ότι διαθέτει τη νοητική δύναμη για να ξεπεράσει το ψυχολογικό εμπόδιο που ήρθε ως συνέπεια των όσων έγιναν στον προχθεσινού αγώνα. Κάποιον που δεν έχει πολλά κότσια, μια τέτοια βραδιά μπορεί να τον «κάψει». Εναν με κότσια αυτή η βραδιά τον κάνει καλύτερο. Αν αυτά τα δίδακτρα έπρεπε να πληρώσει προκειμένου να τον εκπαιδεύσει, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στη συνέχεια με τη χαρά ότι εκπαιδεύει έναν μέσο πολύ υψηλού επιπέδου.

Πηγή: SportDay