Σύμφωνα με όσα δημόσια έχουν πει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης και ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών Αρη, την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουν στα χέρια τους το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που διενήργησαν οικονομικό έλεγχο στα βιβλία του ιστορικού συλλόγου από το 2004 μέχρι σήμερα.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, πέραν των προβλημάτων σε αγωνιστικό επίπεδο, ο κόσμος του Αρη περιμένει με αγωνία τα νέα για τον επενδυτή που έχει αποκαλύψει πως υπάρχει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δημήτρης Ηλιάδης.

Αυτή τη στιγμή, εκτός απο τον πρόεδρο της ΠΑΕ, κανείς άλλος δεν γνωρίζει αν υπάρχει και ποιος είναι ο επενδυτής που έχει δείξει διάθεση να επενδύσει στον Αρη. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να σημειωθούν εξελίξεις στο θέμα του επενδυτή εάν δεν ξεκαθαρίσουν δυο βασικά ζητήματα. Το ένα είναι το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου και το δεύτερο είναι το άρθρο 99.

«Πρέπει να κοιτάμε πώς θα τρέξει η χρονιά. Μπορεί στο τέλος να μη βρεθεί κανείς. Και εμείς κάνουμε επαφές που μπορεί να οδηγήσουν σε επενδυτή αλλά είμαστε της άποψης να ανακοινωθεί όταν θα υπάρχει συμφωνία. Είμαστε σε αναζήτηση. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω. Ολο το διοικητικό συμβούλιο καταλαβαίνει πλήρως ότι πρέπει να βρεθεί ισχυρός επενδυτής. Χρειάζονται χρήματα και μυαλά για να δούμε καλύτερες μέρες. Πρέπει να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση και αυτό κάνουμε όσο και αν μας κατηγορούν» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΜΑ Π. Στεφανίδης. Και αυτή είναι η αλήθεια. Κανείς όμως δεν προχωρά εάν πρώτα δεν δει το πόρισμα και κανείς δεν θα επενδύσει αν ο Αρης δεν καταφέρει να υπαχθεί στο άρθρο 99.

Είναι ξεκάθαρο αυτό αλλά και πολύ λογικό. Από την άλλη, το πόρισμα είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην οικογένεια του Αρη και ιδιαίτερα εάν δοθεί στη δημοσιότητα.

Δεν οφείλεται μόνο στον Αρη

Πολύ πρόσφατα ο πρόεδρος της ΚΜΑ Π. Στεφανίδης είπε ακόμη: «Ας περιμένουμε το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ. Αργεί, γιατί αργεί; 30 Σεπτεμβρίου θα έρθει. Το αργότερο 15 Οκτώβρη. Δεσμεύτηκε η ΝΕΧΙΑ εγγράφως ότι θα μας το παραδώσει. Ο λόγος της καθυστερήσεως οφείλεται και στον Αρη». Δεν είπε ψέματα βέβαια ο Παναγιώτης Στεφανίδης. Την αλήθεια είπε, με τη μόνη διαφορά όμως ότι είχε συγχρόνως τη λεπτότητα (που δεν την αξίζουν) να μιλήσει γενικά και όχι ειδικά. Οτι η καθυστέρηση σαφώς και οφείλεται τόσο καιρό στον Αρη, αλλά σε ποιον Αρη; Σε εκείνους που ήταν στα πράγματα και βάζουν μέχρι σήμερα τρικλοποδιές.

Το μέγα ερώτημα

Το ερώτημα είναι αν οι άνθρωποι του Αρη (στην ουσία ο Π. Στεφανίδης) θα δώσουν τελικά το πόρισμα στη δημοσιότητα. Διότι οι πιέσεις που ασκούνται είναι πολλές από τρίτους και...τέταρτους για να μπει στο συρτάρι. Αδυνατώ να πιστέψω ότι ο πρόεδρος της ΚΜΑ θα το βάλει στο συρτάρι.

Πώς είπατε;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φημολογούμενος επιχειρηματίας που έχει δείξει ενδιαφέρον να ασχοληθεί με τον Αρη είναι Ελληνας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμερική και συνδέθηκε φιλικά με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Αρης όταν εκείνος έφυγε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Λος Αντζελες πριν από μία εικοσαετία. Δεν έχει επισκεφθεί, λέγεται, ποτέ την Ελλάδα. Για να δούμε.

SMS

@Η ιστοσελίδα pressaris.gr δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο στη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ο αριθμός των επισκεπτών που πέρασαν από το περίπτερο του Αρη αγγίζει τους 20.000. Μα, και στο γήπεδο, παρά την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αρης, ο κόσμος πηγαίνει. Η εξήγηση είναι απλή. Ο κόσμος βλέπει ότι τώρα υπάρχει ελευθερία. Και σκέψης και έκφρασης. Και ο νοών νοείτω.

@Οργιάζουν οι φήμες που θέλουν τον Δημήτρη Ηλιάδη να επιστρέφει και πάλι στο Λος Αντζελες. Και έχουν βάση. Εάν ο Αρης δεν υπαχθεί στο άρθρο 99, όλα θα αλλάξουν. Σε όλα τα επίπεδα. Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι η διοίκηση Ηλιάδη είναι διοίκηση Πρωτοδικείου.

@Το θέμα της δημοσιοποίησης ή όχι του πορίσματος έχει τεράστια ηθική σημασία για τον Αρη. Και αυτό διότι οι οπαδοί του Αρη έχουν κάθε δικαίωμα να θέλουν να μάθουν τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια.

Πηγή: Goal