Ο… τρελός γιος!

Η Φουενλαμπράδα δεν ήταν πάντα ίδια… Ένα όμορφο προάστιο περίπου 20 χιλιόμετρα έξω από τη Μαδρίτη, που κυρίως ζούσε και ζει από τα πανεπιστήμια. Ένα προάστιο που στις αρχές του 1970 είχε περίπου 2.000 κατοίκους και εν έτει 2012 η απογραφή σταμάτησε στις 200.000! Ένα προάστιο στο οποίο το 65% του πληθυσμού είναι ανήλικοι και το οποίο αποφάσισε να κάνει στροφή προς τον αθλητισμό την τελευταία 25ετια, χτίζοντας εγκαταστάσεις για όλα τα αθλήματα. Αιτία; Τρεις γενιές… 1984, 1985, 1986! Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο ήταν γέννημα της τρίτης.

Ο Ρομπέρτο, όπως είναι γνωστός στη χώρα του, γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1986 σε μια οικογένεια που ήξερε από αθλητισμό. Ο Ντιονίσιο και η Φλορ συνήθιζαν να ξεσκάνε με σπορ. Τένις, κανό, ποδήλατο και ενίοτε ποδόσφαιρο. Στη Φουενλαμπράδα, εξάλλου, το δημοφιλέστερο σπορ δεν έχει τη θέση που θα φανταζόταν κανείς. Έπεται του καράτε, της ποδηλασίας και του μπάσκετ. Καθόλου παράλογο, λοιπόν, πως το πρώτο σπορ με το οποίο καταπιάστηκε ήταν το τζούντο και το ποδόσφαιρο μάλλον προέκυψε τυχαία. «Έπαιζα με τους φίλους μου που ήταν σε ομάδα και για να τους βοηθήσω καθόμουν στο τέρμα», θα πει μιλώντας σε ένα δημοτικό σχολείο και φέρνοντας τον εαυτό του στην ηλικία που ήταν οι ακροατές του.

Ο Σέρχιο Χιμένεθ Γκάγκο, ο μεγάλος γιος της οικογένειας, έπαιζε επίσης ποδόσφαιρο και παρότι σταμάτησε νωρίς, άνοιξε το δρόμο για τον μικρό. Μόνο που η επιλογή του Ρομπέρτο θα άφηνε τον πατέρα του άφωνο. «Δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί το παιδί του αντί να θέλει να βάζει γκολ όπως όλα τα υπόλοιπα ήθελε να τα πιάνει», διηγείται γελώντας ο Ρομπέρτο, ο οποίος με την επιμονή του να γίνει τερματοφύλακας κατάφερε να κάμψει τις αντιστάσεις του πατέρα του. «Έλεγε σε όλους ότι είμαι τρελός και δεν ήθελε να με αφήσει. Τον καταλαβαίνω… Δεν ήταν ό,τι πιο φυσιολογικό να έχεις όνειρο να μην σου έρθει η μπάλα στα μούτρα. Ήθελε ό,τι όλοι οι πατεράδες. Να βάζω γκολ. Έπαθε σοκ όταν του το είπα και χρειάστηκε να παρέμβει η μητέρα μου και να του πει να με αφήσει να κάνω αυτό που θέλω. Μετά δεν είχε επιλογή».

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr