Και από εκείνη τη βραδιά μια σχέση λατρείας αναπτύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς Αργεντινός άσος έγινε μεμιάς ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής της κερκίδας των «πρασίνων». Ο παίχτης που ήταν ο μοναδικός για τον οποίον οι οπαδοί του «τριφυλλιού» είχαν ζητήσει το καλοκαίρι να παραμείνει στον ΠΑΟ, ο ποδοσφαιριστής για τον οποίον θεωρούν ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης της νέας ομάδας.

Οι ατυχίες που τον βασανίζουν από τον Μάρτιο του 2006 και μετά, καθώς τα τελευταία επτά χρόνια έχει υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις χιαστών συνδέσμων, μπορεί να έπληξαν την καριέρα του, αλλά και όχι και το πάθος του για ποδόσφαιρο.

Αλλωστε, ο νέος ηγέτης του ΠΑΟ είναι μαθημένος στα χτυπήματα της μοίρας. Πριν ακόμα κάνει ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα της Ροζάριο Σεντράλ, την πρώτη του ομάδα, στιγμάτισε τη ζωή του η απώλεια του αδελφού του, Μάρτιν, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, όταν οδηγώντας τη μοτοσiκλέτα του τον παρέσυρε διερχόμενο αυτοκίνητο. Ωστόσο, παρότι έχουν παρέλθει από το συμβάν περίπου δεκατρία χρόνια, ο Λουτσιάνο δεν ξεχνά τον Μάρτιν. Ακόμα και τώρα, σε κάθε γκολ που επιτυγχάνει, δείχνει, με τα χέρια του, προς τον ουρανό, απ' όπου τον κοιτάζει ο αδελφός του.

Στο πρόσωπο του Αργεντινού, οι φίλοι του ΠΑΟ αναγνωρίζουν το νέο τους ίνδαλμα. Οχι μόνον επειδή διαθέτει το ένστικτο του σκόρερ, αλλά κυρίως διότι διαθέτει το πάθος του «matador», ήτοι του «ταυρομάχου», όπως αποκαλείται στην πατρίδα του. Και δεν ξεχνά ποτέ ότι στον ΠΑΟ «αναστήθηκε» ποδοσφαιρικά.

Γι' αυτό και τον Μάιο, μετά τη λήξη των υποχρεώσεών του με τους «πράσινους», ερωτηθείς αν θα επιθυμούσε να παραμείνει στο «τριφύλλι», έδειξε τα «θέλω» του, αλλά και το μεγαλείο του ανδρός:«Θα μου άρεσε πολύ να μείνω. Ωστόσο, ακόμα κι αν δεν τα βρούμε, εγώ ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό που μου έδωσε την ευκαιρία να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο».

Στις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν ο Φιγκερόα αποδέχθηκε την πρόταση του ΠΑΟ, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει, παρότι είχε επιδειχθεί κατά καιρούς ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Αρη, τον Αστέρα Τρ., αλλά και τους «πράσινους» το 2011, αισθάνθηκε ότι υπάρχει ποδοσφαιρικά. Και τούτο γιατί, στις 28 Οκτωβρίου 2012 είχε υποβληθεί στην τρίτη επέμβαση χιαστών και η Εμελέκ του Εκουαδόρ, όπου αγωνιζόταν μέχρι τότε, τον άφησε ελεύθερο.

Απαγορευτικό το ποσό
Οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό αλλά και οι συμπαίχτες του, όπως βεβαίως και οι οπαδοί του συλλόγου, τον ήθελαν για πάντα στην ομάδα. Ομως το ποσόν των 400.000 ευρώ ετησίως που είχε μπει ως όρος στο πρώτο του συμβόλαιο, αυτό που είχε συνταχθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, και προέβλεπε την περίπτωση επέκτασης της συνεργασίας, έμοιαζε απαγορευτικό για τον νέο ΠΑΟ.

Η διοίκηση του ΠΑΟ, πληροφορηθείσα ότι και ο Φιγκερόα δεν είχε συμφωνήσει με τη βραζιλιάνικη Ναούτικο, πήγε το «ματς» της απόκτησής του στις... καθυστερήσεις. Με το που έληξε η μεταγραφική περίοδος του Αυγούστου και... άνοιξε εκείνη για τους ελεύθερους παίχτες, τον επαναπροσέγγισε, του έδειξε το ενδιαφέρον και την... προσφορά των 200.000 ευρώ ετησίως κι εκείνος έδωσε εντολή στον πατέρα του, Χόρχε, και επί πολλά έτη μάνατζέρ του να κλείσει τη συμφωνία.

Για την επίθεση
Ο Αργεντινός βάζει σε δίλημμα τον Αναστασίου

Σε... κακό μπελά για τον Γιάννη Αναστασίου έχει εξελιχθεί ο Λουτσιάνο Φιγκερόα. Τον βρίσκει συνέχεια μπροστά του. Κι αν τον περασμένο Μάιο ο 40χρονος προπονητής είχε εισηγηθεί στον Γιάννη Αλαφούζο τη μη ανανέωση της συνεργασίας με τον 32χρονο Αργεντινό «ταυρομάχο», τελικά στις... καθυστερήσεις της περασμένης μεταγραφικής περιόδου, η έλλειψη εναλλακτικής λύσης πίσω από τον Μάρκους Μπεργκ, έφερε τον «ματαντόρ» και πάλι ενώπιόν του.

Ο «Ολλανδός» τεχνικός είχε επιλέξει τον... συμπατριώτη του, Τζέφρεϊ Καστιγιόν ως δεύτερη επιλογή για τη θέση του σέντερ φορ, όμως ο 22χρονος επιθετικός της β' ομάδας του Αγιαξ ήρθε, είδε και απήλθε από την Αθήνα, με τους ιθύνοντες του ΠΑΟ να κάνουν λόγο περί προβληματικού χαρακτήρα, που τον οδήγησε σε αθέτηση της συμφωνίας. Αντιθέτως, ο Λουτσιάνο Φιγκερόα ήρθε (καθυστερημένα), συμφώνησε, ετοιμάστηκε και υποχρεώνει πλέον τον προπονητή του να... πιάνει το κεφάλι του.

Ο Γιάννης Αναστασίου ευθύς εξαρχής είχε καταστήσει σαφές ότι στόχος του είναι να καθιερώσει τη διάταξη 4-3-3 στον νέο Παναθηναϊκό, όπερ σημαίνει ότι εκ προοιμίου θεωρείται δύσκολο να χρησιμοποιεί στην αρχική ενδεκάδα και τους δύο στράικερ που διαθέτει, τον Μάρκους Μπεργκ και τον Λουτσιάνο Φιγκερόα.

Ο πονοκέφαλος μοιάζει να είναι ευχάριστος για τον 40χρονο προπονητή, όμως το δίλημμα για ποιον εκ των δύο θα επιλέγει για την αρχική ενδεκάδα θα είναι μεγάλο. Οσο και το όνομα που φέρουν οι δύο σέντερ φορ του ΠΑΟ. Πάντως, Μπεργκ και Φιγκερόα έχουν δηλώσει ότι χωρούν στην ίδια ενδεκάδα.

«Σπιτόγατος»
Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα μένει στην παραλιακή, μεταξύ Βούλας και Βουλιαγμένης, μαζί με τον πατέρα του και μάνατζέρ του, Χόρχε. Ο «σπιτόγατος» Λούτσο, στα μέσα του μήνα περιμένει τη σύζυγό του, τα τρία του παιδιά (δύο κόρες κι ένας γιος) και την πεθερά του. Κολλητοί του στον ΠΑΟ είναι οι Ζέκα, Τοτσέ, που επίσης σπανίως βγαίνουν από το σπίτι, ενώ μέχρι τον Μάιο έκανε παρέα και με τον Φορναρόλι.

Πηγή: Έθνος