Τα ρουμανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως 23χρόνος Φατάι που αγωνίζεται στην βελγική Μπριζ ως δανεικός από την Αστρα Γκιουργκίου δεν χρειάζεται να περιμένει οκτώ χρόνια για να αποκτήσει την ρουμανική υπηκοότητα βάσει νομοθεσίας διότι είναι παντρεμένος με Ρουμάνα.

Ετσι ανοίγει ο δρόμος ώστε ο Φατάι να προλάβει να κληθεί στην εθνική Ρουμανίας. Η FRF θα πρέπει να στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στο υπουργείο νεολαίας και αθλητισμού. Οι παράγοντες της ομοσπονδίας θα συναντηθούν την Τετάρτη με τους αξιωματούχους του υπουργείου για να δουν ακριβώς ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί διότι ποτέ άλλοτε δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο στην εθνική Ρουμανίας.

Στη συνέχεια το υπουργείο θα συντάξει ένα μνημόνιο και θα στείλει έγγραφα σε όλα τα υπουργεία γιατί απαιτείται η άδεια τους. Το πιθανότερο είναι αυτό να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Την Τετάρτη τα έγγραφα θα αποσταλούν στην ρουμανική κυβέρνηση και αφού πάρουν έγκριση, το θέμα θα συζητηθεί στην ρουμανική βουλή. Το κοινοβούλιο της βαλκανικής χώρας θα είναι αυτό που θα έχει τον τελευταίο λόγο για την εσπευσμένη εθνικοποίηση του Φατάι.

Ο Φατάι έχει αγωνιστεί στην εθνική Νέων (3 συμμετοχές) της Νιγηρίας αλλά ποτέ στην εθνική Ανδρών οπότε έχει το δικαίωμα να παίξει στην Ρουμανία. Εχει παίξει έξι χρόνια στην Ρουμανία, τρία με την Φαρούλ Κωστάντζα και άλλα τρία στην Αστρα Γκιουργκίου.

Πηγή: sentragoal.gr