Λέω για το περιστατικό Αναστασίου - Τριανταφυλλόπουλου αμέσως μετά το τέλος του ντέρμπι: τον νεαρό στόπερ να βηματίζει κλωτσώντας μια μπάλα, παράλληλα από την πλάγια γραμμή, χωρίς καν να έχει το βλέμμα του στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Αναστασίου τον πλησιάζει, προφανώς κάτι του λέει, γιατί ο ποδοσφαιριστής γυρίζει το κεφάλι του προς τον προπονητή του. Ο Αναστασίου συνεχίζει να του μιλάει σε έντονο ύφος και με χειρονομίες έρχεται σε επαφή μαζί του και τον σπρώχνει. Ο Τριανταφυλλόπουλος προσπαθεί να τον απωθήσει και τελικά γυρίζει προς την απέναντι πλευρά με σκυμμένο το κεφάλι και βάζει τα κλάματα.

Η σκηνή πέφτει στην αντίληψη του σπίκερ της Nova που τη σχολιάζει λέγοντας ότι «ο Αναστασίου τα έψαλε στον ποδοσφαιριστή του». Ο σχολιασμός ενδεχόμενα να εντάσσεται στον πόλεμο που ασκεί το συνδρομητικό κανάλι κατά του Παναθηναϊκού. Το ακόμα χειρότερο: η προσπάθεια την άλλη μέρα να γίνει το άσπρο μαύρο. Οτι ο Τριανταφυλλόπουλος ήδη έκλαιγε κι ο Αναστασίου σαν στοργικός πατέρας πήγε και τον ταρακούνησε και του είπε να σηκώσει το κεφάλι ψηλά. Οχι μόνο ψέμα αλλά και ντροπή.

Οποιος θυμηθεί άλλον προπονητή στα παγκόσμια ποδοσφαιρικά χρονικά να έχει τη συμπεριφορά του Αναστασίου κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Ο Αλέφαντος δύο φορές είχε δείρει ποδοσφαιριστές του: έναν Φωτινό στα Γιάννενα κι έναν Καλαϊτζίδη στην Κόρινθο. Οχι όμως στο γήπεδο. Οχι αμέσως μετά το τέλος του ματς. Τον έναν στην προπόνηση και τον άλλον επειδή είχε πάει στα μπουζούκια.

Ακόμα χειρότεροι από τον προπονητή του Παναθηναϊκού οι δημοσιογράφοι. Από πού προκύπτει, με βάση το βίντεο, ότι ο ποδοσφαιριστής κλαίει; Κατ' αρχάς, πότε πρόλαβε να συγκινηθεί και να κλάψει δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα του Μάνταλου; Ακόμα και η Μάρθα Βούρτση που είχε εύκολο το κλάμα ήθελε τον χρόνο της για να προετοιμαστεί και να αποδώσει στις ταινίες που έπαιζε. Κατά δεύτερο λόγο, κανένας δεν κλαίει βηματίζοντας και κλωτσώντας μια μπάλα όπως ο Τριανταφυλλόπουλος. Κανείς δεν κάνει βόλτες και περατσάδα με αναφιλητά. Αυτός που κλαίει πιάνει κατά κανόνα το κεφάλι του ή είναι σκυμμένος ή όπως στις περισσότερες των περιπτώσεων με τους ποδοσφαιριστές, ξαπλωμένος στο χορτάρι.

Να κλαίει κάποιος είτε ποδοσφαιριστής είναι είτε οτιδήποτε άλλο καμαρωτός καμαρωτός σαν να είναι τσολιάς στον «Αγνωστο Στρατιώτη» δεν έχει ματαγίνει. Κι όταν κλαίει, βέβαια, κάποιος, αυτός που θέλει να του συμπαρασταθεί, εκατό φορές στις εκατό, τον αγκαλιάζει. Οπως έκαναν οι συμπαίκτες του Τριανταφυλλόπουλου. Δεν του βάζει τις φωνές. Δεν τον τραβολογάει και δεν τον σπρώχνει όπως ο Αναστασίου.

Ακόμα και στα μεγαλύτερα εγκλήματα υπάρχουν ελαφρυντικά. Ο βρασμός ψυχής. Το ακόμη χειρότερο όπως είπαμε είναι η μεθόδευση να γίνει το άσπρο μαύρο. Οτι δεν τον πρόγκηξε ο Αναστασίου τον ποδοσφαιριστή, αλλά πήγε να τον συνεφέρει. Οταν όλοι είδαν τι έγινε και όταν όλοι ξέρουν τι έγινε. Πώς πάει, δηλαδή, αυτός ο προπονητής την άλλη μέρα στην προπόνηση; Πώς αντικρίζει τους ποδοσφαιριστές του; Πώς θα κοιτάξει στα μάτια τον Τριανταφυλλόπουλο; Οι άντρες οφείλουν να αναγνωρίζουν τα λάθη τους. Και ειδικότερα οι ηγέτες στους οποίους εντάσσονται και οι προπονητές. Αυτά.

Χρειάζεται ηρεμία, πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον των παιδιών μας. -Αδωνις Γεωργιάδης

Ο έμπορος, αυτός που πουλάει, βάζει στη βιτρίνα το καλό εμπόρευμα

Η ΑΕΚ της Γ' Εθνικής πρωτοσέλιδη. Ετσι πάει. Ο έμπορος, αυτός που πουλάει, βάζει στη βιτρίνα το καλό εμπόρευμα. Αυτό που ξέρει ότι θα φύγει. Οτι θα πουληθεί. Ετσι και οι εφημερίδες. Αν η ΑΕΚ έκοβε πεντακόσια εισιτήρια, ουδείς θα ασχολείτο μαζί της. Με το ΟΑΚΑ, όμως, να έχει είκοσι χιλιάδες, η ΑΕΚ παραμένει γωνία μαγαζί. Εστω κι αν έχει πέσει δύο κατηγορίες. Και δεν πρόκειται για μόδα που θα περάσει. Το αντίθετο, μάλιστα. Οσο ο χρόνος θα μετράει αντίστροφα για το γήπεδο τόσο οι ΑΕΚτζήδες θα καψουρεύονται. Αρχής γενομένης σήμερα το μεσημέρι, όταν ο Μελισσανίδης θα τραβήξει την κουρτίνα και θα κάνει τα πρώτα αποκαλυπτήρια. Και να μπει σιγά σιγά το νερό στ' αυλάκι. Να αρχίσουν να σκάβουν οι μπουλντόζες, να φύγει αυτή η σεζόν της Γ' Εθνικής και η ΑΕΚ όσο θα περνάνε οι μήνες να είναι πιο κοντά στο όνειρο: γυρίζοντας η ομάδα στη Super League, να μπει στο «σπίτι» της. Και μόνο αυτό για τον ΑΕΚτζή είναι αρκετό. Φτάνει. Γιατί είναι τεράστιο. Ενας ζητιάνος, δηλαδή, ένας ξυπόλητος, ένας που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, να γίνεται νοικοκύρης. Αυτό μέσα σε δύο χρόνια, για τα ελληνικά δεδομένα και την οικονομική συγκυρία, συνιστά το όγδοο θαύμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Από υπηρεσιακό καθήκον και μόνο έγινε το «ντου» στην ΕΠΟ ή έχει υπάρξει «ενδιαφέρον»;

Ακόμα και η Μάρθα Βούρτση που είχε εύκολο το κλάμα ήθελε τον χρόνο της για να προετοιμαστεί και να αποδώσει στις ταινίες που έπαιζε

Η σύζυγος του Ομπάμα τέτοιο ψώνισμα δεν έχει εκδηλώσει

ΔΕΝ θέλει και πολύ να την ψωνίσει κάποιος. Συμβαίνει. Ενα μυαλό είναι αυτό χειμώνα καλοκαίρι. Μια βίδα να λασκάρει, η ζημιά έγινε. Χωρίς, βέβαια, αυτό να σημαίνει ότι σε όλες τις περιπτώσεις η βλάβη είναι ανήκεστος. Μπορεί να είναι ελαφράς μορφής. Κι ο ψωνισμένος να λειτουργεί κανονικά στην κοινωνία και να ασκεί τα καθήκοντά του: ως πολιτικός, ως ηθοποιός, ως δημοσιογράφος κ.ο.κ. Το ψώνιο, άλλωστε, χτυπάει κατά κανόνα τα αποκαλούμενα ευγενή επαγγέλματα. Για πρώτη φορά πέρα από τις μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν είναι και λίγες, υπάρχει το οικογενειακό ψώνιο. Δεν είναι μόνον ο Σπύρος-Αδωνις Γεωργιάδης που περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι, αντικαθιστώντας επάξια τον έκπτωτο τηλενομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη. Είναι και η σύζυγός του. Και δεν είναι μόνο «ο μπουμπούκος μου» που έγραψε ιστορία. Αν πρόκειται για ένα λάθος, το ξεπερνάς και πας παρακάτω. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για προχωρημένη κατάσταση. Η Ευγενία Μανωλίδου, όντας καλεσμένη της Ελένης Μενεγάκη (φωτό) και συζητώντας οι δύο γυναίκες μεταξύ τους, ρωτήθηκε αν έχει αλλάξει η ζωή της τώρα που ο Αδωνις έγινε υπουργός. Και απάντησε ως σύγχρονη Μαντάμ Σουσού: «Οταν μοιράζεσαι τον άνθρωπό σου με όλη την Ελλάδα, η μάχη είναι άνιση»! Δηλαδή δέκα εκατομμύρια Ελληνες, αφαιρουμένων μεταναστών και λαθρομεταναστών, είναι μέλη της οικογένειας Γεωργιάδη; Τους ρώτησε κανένας; Τι έχουν κάνει, δηλαδή, οι Ελληνες και τους έχει βρει τέτοιο μεγάλο κακό; Η σύζυγος του Ομπάμα, πάντως, αν και κυρία πλανητάρχου, τέτοιο ψώνισμα δεν έχει.

Η Ευγενία Μανωλίδου αποκάλυψε στην Ελένη Μενεγάκη ότι μοιράζεται τον άντρα της με όλη την Ελλάδα

Πηγή: Goal