Σε έναν αγώνα που δεν τον περίμενε κανείς να εξελιχτεί έτσι η Εθνική μας επικράτησε 3-1 της Ρουμανίας και πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ενόψει της ρεβάνς της Τρίτης στο Βουκουρέστι. Στο πρώτο μέρος, ό,τι πήγε μέσα... έγραψε, πράγμα που ευνόησε εμάς, καθώς προηγήθηκαμε με τον Μήτρογλου, σε ένα σπάνιο αμυντικό μας λάθος έγινε το 1-1, αλλά αμέσως ισοφαρίσαμε με τον "Σάλπι"! Ένα εξαιρετικό 10λεπτο στο β` μέρος ήταν αρκετό για τον φορ του Ολυμπιακού να κάνει το 3-1 και θα μπορούσαμε και άλλο! Πάμε με προσοχή στο Βουκουρέστι, όμως...

Ματς της Ελλάδας over στο 20`!

Δίχως κάτι σημαντικό κύλησε το ξεκίνημα, με τους Ρουμάνους να δείχνουν μια κάποια διάθεση να πιέσουν, με την Εθνική μας να είναι πιο προσηλωμένη στην άμυνα. Όμως, στο 14` μετά από στημένο, οι Ρουμάνοι απομάκρυναν πάνω στον "Σάλπι" που έβγαλε την μπαλιά στον Μήτρογλου και αυτός από οριακή θέση πλάσαρε εύστοχα!

Εκεί που είπαμε πάμε για το... δικό μας 1-0, το αγαπημένο, έγιναν όλα τα τρελά! Ο Στάνκου στο 19` με κεφαλιά από το φάουλ του Τόρζε (κορυφαίος στο πρώτο μέρος) νίκησε τον Τοροσίδη και την κακή αντίδραση του Καρνέζη για το 1-1, αλλά άμεσα στο 20` ο Σαλπιγγίδης (επίσης στην ίδια ευθεία, όπως ο Μήτρογλου στο πρώτο γκολ) με προβολή από το γύρισμα του "Τόρο" έκανε το 2-1!! Δυο τελικές και δύο γκολ για την Ελλάδα, αλλά ο ρυθμός δεν μας "κολλούσε", με την Εθνική μας σιγά-σιγά να δίνει χώρους στους αντιπάλους, ψάχνοντας την κόντρα. Αν μάλιστα ο Sam στο 28` το... έκανε, όλα θα ήταν σούπερ! Μ` αυτά και μ` αυτά, πήγαμε με το 2-1 στο ημίχρονο, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

Μπορούσε και άλλο!

"Καρμπόν" ήταν το ξεκίνημα και στο β` μέρος, με τις δυο ομάδες πολύ προσεκτικές, αλλά να μην κρατάμε πολύ την μπάλα, με το ματς να είναι σε τεντωμένο σχοινί... Ώσπου, ο κόσμος άναψε τη σπίθα στην εξέδρα και ο Μήτρογλου έβαλε τη φωτιά στο 69`! Κεφαλιά του "Κατσούρ", σουτ του Μήτρογλου, κόντρα στον Γκοϊαν και 3-1!!! Το momentum ήταν υπέρ μας, το "Καραϊσκάκης" έβραζε, αλλά ούτε ο Κατουράνης στο 69`, ούτε ο Μήτρογλου στο 71` μπόρεσαν το 4-1!

Καραγκούνης και Γκέκας μπήκαν να κρατήσουν μπάλα και να κάνει... ό,τι ξέρει ο δεύτερος, με το ματς να γέρνει καθαρά υπέρ μας. Ο Λάζαρ επίσης κατάφερε να μπει στο 86` και να αποβληθεί με δύο κίτρινες σε πέντε λεπτά! Αν το έβαζε και ο Σαμαράς στις καθυστερήσεις, θα φεύγαμε κατευθείαν για Ρίο!!

ΣΚΟΡΕΡΣ: 14, 66' Μήτρογλου, 20' Σαλπιγγίδης - 19' Στάνκου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90'+1' Λάζαρ (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40' Σιόβας, 62' Κατσουράνης - 26' Μπουρσεάνου, 35' Κότσις, 43' Γκοϊάν, 88' Λάζαρ, 90'+3' Ρατ

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Τζιόλης, Κατσουράνης (86' Σάμαρης), Μανιάτης (77' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου (80' Γκέκας).

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Λόμποντ, Μάτελ, Ρατ, Γκοϊάν, Γκάρντος, Μπουρσεάνου (74' Λάζαρ), Κότσις, Τόρζε (75' Γκρόζαβ), Τανάσε (87' Μαξίμ), Στάνκου, Μαρικά