Ξεπεράσαμε τον σκόπελο του ξεκινήματος, το βάλαμε με τον Μήτρογλου στο 23` το ξαναβάλαμε, αλλά σε... λάθος εστία στο 55` με το απίστευτο αυτογκόλ του Τοροσίδη, αλλά τι σημασία έχουν πια όλα αυτά;; Εμείς πάμε Βραζιλία, οι Ρουμάνοι παραμένουν σπίτι τους!

Ποιος άλλος; Μητρογκόλ!

Οι Ρουμάνοι πίεσαν πολύ στην αρχή, παίζοντας κυρίως από δεξιά, με την Ελλάδα να αμύνεται κάτω από τη σέντρα, δίχως πάντως να έχει απειληθεί άμεσα. Απεναντίας, στο 17` ο Ταταρουσάνου κράτησε το μηδέν στο σουτ του Χολέμπας (κορυφαίος της Εθνικής)! Δεν πειράζει, όμως! Στο 23` ο "Κάρα" με μαγική μπαλιά βρήκε τον Μήτρογλου που από ΚΑΝΟΝΙΚΗ θέση, πλάσαρε εύστοχα για το 0-1 και... άντε γεια!

Το "καμίνι" του Νασιονάλα έγινε... όπερα μετα το 0-1, με τους Ρουμάνους να αντιδρούν σπασμωδικά, σαφώς επηρεασμένοι. Στο μεταξύ, ο Ρατ τραυματίστηκε και στη θέση του μπήκε ο Λατοβλέβιτσι. Από `κει και πέρα, το ματς έγινε βούτυρο στο ψωμί μας. Αφήναμε τους γηπεδούχους να κυκλοφορούν ανούσια την μπάλα στο κέντρο και όλα καλά! Στις εξέδρες τα χάλασαν οι Ρουμάνοι, καθώς λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου πέταξαν κροτίδες και κέρματα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο Παπασταθόπουλος στο φρύδι...

1-1, αλλά... εμείς Βραζιλία!

Οι παίκτες του Πιτούρκα πήραν στο β` μέρος το πιο απρόσμενο δώρο. Στο 55` ο Τοροσίδης απομάκρυνε πάνω στον Χολέμπας η μπάλα πήγε στο "Γ" και... 1-1! Το γήπεδο πήρε και πάλι φωτιά, οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους και στο 62` ο Καρνέζης έβγαλε το σουτ του Χόμπαν. Είχαμε δώσει πολύ χώρο, ήθελε ηρεμία και ο Σάντος σχεδίαζε να βάλει Σάμαρη, αλλά ο τραυματισμός του "Τόρο" του άλλαξε τα πλάνα, με τον Σάμαρη να μπαίνει αργότερα στη θέση του "Κάρα".

Ο Χολέμπας έκανε (και) χέρι στο 76`, ενώ τραυματίστηκε και ο Σιόβας με τον Μανωλά να περνά στη θέση του και τους Ρουμάνους να τα παίζουν όλα για όλα, έχοντας όμως και τον χρόνο εναντίον τους και έτσι με το 1-1 πήγαμε Βραζιλία!!!

ΣΚΟΡΕΡΣ: 55' αυτ. Τοροσίδης - 23' Μήτρογλου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24' Μήτρογλου, 57' Χολέμπας

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουσάνου, Ματέλ, Ρατ (26' Λατοβλέβιτσι), Κίρικες, Γκοϊάν, Χόμπαν, Στάνκου (86' Γκρόζαβ), Τανάσε, Τόρζε (56' Νικουλάε), Μαξίμ, Μαρικά.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης (72' Βύντρα), Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας (80' Μανωλάς), Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης (74' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου.