Facebook Pixel Μέσα άνεση, αλλά έξω…
| 2013-11-27 12:59:00

Μέσα άνεση, αλλά έξω…

Μέσα άνεση, αλλά έξω…

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί εντός έδρας να μαγεύει, ωστόσο μόνο αν καταφέρει να βελτιώσει τις εκτός έδρας εμφανίσεις της θα έχει δικαίωμα να συγκαταλέγεται στα φαβορί του τίτλου. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  

Αν τα ματς παίζονταν εντός, τότε πρωταθλήτρια θα ήταν ήδη η Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι είναι πανίσχυρη τα τελευταία χρόνια στο «Etihad», κάτι το οποίο συνεχίζει και φέτος.

Έχει πετύχει ήδη 26 γκολ, αριθμός μεγαλύτερος από τις επιθέσεις που έχουν εκδηλώσει οι αντίπαλοί της στα μεταξύ τους ματς. Το 6-0 επί της Τότεναμ και η επιβλητική νίκη επί της Γιουνάιτεντ είναι ενδεικτικά στοιχεία ότι όταν όλα τις πάνε καλά σε ένα παιχνίδι, όχι απλά μπορεί να φτάσει στη νίκη αλλά να «διαλύσει» οποιονδήποτε.

Κοιτώντας τον πίνακα, η Μάντσεστερ Σίτι είναι στη 4η θέση λόγω των εκτός έδρας εμφανίσεων. Δεν αναφέρομαι φυσικά στην ήττα από την Τσέλσι με το γκολ στα τελευταία λεπτά, αλλά σε αγώνες όπως αυτός με την Κάρντιφ ή σε ματς όπου πλήρωσε την αδυναμία της στις στημένες φάσεις. Μάλιστα αν η Γιουνάιτεντ κατόρθωνε να κρατήσει το προβάδισμα κόντρα στην Κάρντιφ, τότε η συζήτηση θα γινόταν με τη Σίτι εκτός τετράδας, γεγονός που ενισχύει την κουβέντα μας. Σπάνια θυμάμαι ομάδα να είναι τόσο διαφορετική εντός και εκτός έδρας, ενώ το κατά πόσο θα βελτιώσει την εκτός έδρας εικόνα της θα κρίνει και την πορεία της. Αν δεν βρει ισορροπία στα εντός-εκτός τότε δεν μπορεί να θεωρηθεί φαβορί.

Φτάσαμε στην 12η αγωνιστική και στο 1/3 της σεζόν όπου ο πρώτος με το ένατο έχουν 8 βαθμούς διαφορά. Αυτό δε συμβαίνει σε κανένα άλλο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εξαρτάται λοιπόν πως το βλέπει κανείς για τη Σίτι. Αν μεταφέρει την εντός έδρας φόρμα στα εκτός έδρας παιχνίδια και τρέξει ένα νικηφόρο σερί θα είναι η ομάδα που θα προσπαθούν όλοι να βάλουν από κάτω. Μέχρι όμως να το δούμε αυτό, η Σίτι αλλά και οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου θα βαδίζουν στις φετινές λεπτές ισορροπίες και θα παρακολουθούν την Άρσεναλ, η οποία μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά οδηγεί σταθερά την κούρσα. 

Πηγή: england365.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags