Πώληση-βόμβα είχαμε χθες στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Λουτσιάνο Φιγκερόα αποτελεί παρελθόν από το «τριφύλλι»! Ο Αργεντινός στράικερ που αποτέλεσε ένα απ' τα αγαπημένα παιδιά της «πράσινης» εξέδρας κουνάει σήμερα... μαντίλι για τη Μαλαισία όπου θα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα τρία χρόνια, μετά την προσφορά-μαμούθ που του έγινε από την ομάδα της Μαλαισίας (!) Τζοχόρ Νταρούλ Τακζίμ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους. Η πρώτη επαφή του Παναθηναϊκού με την Τακζίμ έγινε το περασμένο Σάββατο, με τον σύλλογο της Μαλαισίας να ζητάει επίσημα τον παίκτη ως ελεύθερο και να υπογραμμίζει ότι μπορεί να διευθετήσει με τον Φιγκερόα να χαρίσει τα χρήματα που του οφείλονται από πέρυσι.

Η απάντηση που εισέπραξαν όμως από τον Παναθηναϊκό ήταν αρνητική, καθώς τους εξήγησαν τη χρησιμότητα του παίκτη για την ομάδα και ότι ο Γιάννης Αναστασίου τροποποίησε ακόμα και το σύστημα σε 4-4-2 προκειμένου να τον χωρέσει στην ενδεκάδα μαζί με τον Μπεργκ.

Την Κυριακή ακολούθησαν δύο προτάσεις. Η πρώτη ύψους 200.000 ευρώ και η δεύτερη 400.000 ευρώ, αμφότερες όμως απορρίφθηκαν, με τους «πράσινους» να ξεκαθαρίζουν ότι «ο παίκτης είναι απαραίτητος για την ομάδα».

Ο Φιγκερόα ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και άρχισε να πιέζει για να υλοποιηθεί η μετακίνησή του, επισημαίνοντας ότι με τα χρήματα που του πρόσφεραν και τη διάρκεια του συμβολαίου του σε αυτήν τη φάση της καριέρας του εξασφαλίζει μια για πάντα την οικογένειά του (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εισπράξει το ποσό των 1,2 εκατ. ευρώ!).

Ταυτόχρονα, στην Αθήνα έφτασαν εσπευσμένα την Κυριακή το βράδυ ο πατέρας και ατζέντης του Αργεντινού άσου, Χόρχε Φιγκερόα, αλλά και οι δικηγόροι που είχαν παρευρεθεί και το καλοκαίρι στην απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός άσος (που παρεμπιπτόντως τις τελευταίες ημέρες δεν έκανε προπόνηση μαζί με την υπόλοιπη ομάδα εξαιτίας ενοχλήσεων) πίεζε ολοένα και πιο έντονα και η Τζοχόρ Νταρούλ Τακζίμ ανέβασε την προσφορά της στα 800 χιλ. ευρώ η οποία ήταν και η... αφετηρία συζήτησης που έθεσε ο Νίκος Νταμπίζας μετά από το παραπάνω «στόρι».

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι εισέπραξε το συγκεκριμένο ποσό από τη μεταγραφή του Καρνέζη στην Ουντινέζε (απ' όπου μετακινήθηκε ως δανεικός στη Γρανάδα) και αποφάσισε ότι είναι προς το συμφέρον του συλλόγου να δώσει τη συγκατάθεσή του στη μεταγραφή.

Λαμβάνοντας υπόψη φυσικά ότι ο παίκτης επιθυμούσε διακαώς τη μετακίνησή του, κάτι που άλλωστε δεσμεύτηκε ότι θα κάνει και δημοσίως προκειμένου να μην υπάρξει επικοινωνιακό πρόβλημα στην ΠΑΕ, το οποίο είναι προφανές ότι απασχολούσε τους υπεύθυνους του συλλόγου εξαιτίας της δημοφιλίας του στον φίλαθλο κόσμο του Παναθηναϊκού.

Βασιλείου και Κόστλι

Μετά την παραπάνω εξέλιξη θεωρείται δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για τον αντικαταστάτη του Φιγκερόα στη γραμμή κρούσης της ομάδας τον προσεχή Ιανουάριο. Εχοντας διαθέσιμους μόνο δύο παίκτες που μπορούν να προσφέρουν στη συγκεκριμένη θέση, τον Μάρκους Μπεργκ και τον Νίκο Καρέλη, είναι αυτονόητο ότι το κενό θα καλυφθεί και ήδη ακούγονται τα ονόματα των Βασιλείου, Κόστλι αλλά και του Βέλλιου (ως δανεικού από την Εβερτον).

Ακόμη πάντως είναι πρόωρο να συζητάμε για τον «αντι-Φιγκερόα», καθώς χθες αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Αργεντινού στη Μαλαισία, αν και θεωρείται δεδομένο ότι έχει υπάρξει προεργασία.

Πηγή: Goal