Facebook Pixel Τα πέναλτι του Βάις, το άγχος του Σαβιόλα και ένα ματς... μύθος
| 2013-12-11 14:40:00

Τα πέναλτι του Βάις, το άγχος του Σαβιόλα και ένα ματς... μύθος

Τα πέναλτι του Βάις, το άγχος του Σαβιόλα και ένα ματς... μύθος

Παλιά, όταν παίζαμε μπάλα στη γειτονιά μου, στα 3 κόρνερ έπαιρνες 1 πέναλτι. Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος.

Χθες βράδυ που ο Ολυμπιακός έπαιζε την πρόκρισή του στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα σε μια βαθμολογικά αδιάφορη αλλά αγωνιστικά ψυχωμένη Αντερλεχτ, στα 3 πέναλτι που κέρδισε πήρε μόλις 1 γκολ!

Είναι αλήθεια πως στο Καραισκάκη έγινε ένα... τρελό παιχνίδι, με τον Μίτσελ και τους ποδοσφαιριστές του να παίζουν για μεγάλο διάστημα με τη... φωτιά. Γιατί όλα στο ματς τα έκανε ο ανώτερος Ολυμπιακός. Εκανε 23 τελικές, οι 16 στην εστία (!), έβαλε 3 γκολ, κέρδισε 3 αποβολές (49', 88', 92'), έχασε 2 πέναλτι και πρόσφερε 1 γκολ στην Αντερλεχτ (λάθος στο κέντρο του γηπέδου και μετά απουσία ΚΑΙ των 2 στόπερ, Μανωλά-Σιόβα, ως το τελείωμα της φάσης)!

Οι νταμπλούχοι ήταν αγχωμένοι κι αυτό φάνηκε περίτρανα στο κοντινό που έγινε στο πρόσωπο του Σαβιόλα, λίγο πριν από την εκτέλεση του 1ου πέναλτι που τον «ψώνισε» ο Προτό. Ο Αργεντινός με τις τόσες εμπειρίες λυτρώθηκε μόνο όταν έκανε το 2-1, με δύσκολη εκτέλεση-σφραγίδα της μεγάλης κλάσης του.

Σε μια ακόμη «σεντονάτη» βραδία στον Ολυμπιακό χρειάστηκε ο μεγάλος Ρομπέρτο (καθοριστικές 2 επεμβάσεις του στο 2-1), ενώ ο Μίτσελ έκανε επίδειξη της επιθετικής φιλοσοφίας του. Αλλος στη θέση του μετά το 2-1 θα «έκλεινε» την ομάδα του με μια πιο συντηρητική αλλαγή και δεν θα την... άνοιγε, βάζοντας τον Τσόρι στη θέση του Σαβιόλα.

ΥΓ. Ο Βάις με τα 2 πέναλτι που κέρδισε έφτασε τα 5. Το Σάββατο δεν τον άφησε ο Τσόρι να το εκτελέσει και μανούριασε. Χθες στο πρώτο πήγε, πήρε την μπάλα και δεν την άφηνε, με τον Μίτσελ σωστά να μην παρεμβαίνει, αφού αναγνώρισε στον Σλοβάκο πως δικαιωματικά έπρεπε να το χτυπήσει. Βέβαια, αυτό θα μπορούσε να στοιχίσει στον Ολυμπιακό, αλλά το πιο... τρελό είναι πως από τα 5 κερδισμένα πέναλτι του Βάις, μόνο τα 2, τα οποία χτύπησε ο Τσόρι, μπήκαν (τα 2 πρώτα είχαν χάσει οι Σαβιόλα, Μήτρογλου).

ΓΙΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ

Επρεπε να φύγει ο Μάρτιν Γιολ, παρότι ήταν δική του μεταγραφή, για να δει... άσπρη ημέρα στην ενδεκάδα της Φούλαμ ο Γιώργος Καραγκούνης. Μπορεί, λοιπόν, ο νέος Ολλανδός κόουτς (Μιούλεστιν) να υπολογίζει ως βασικό κι αναντικατάστατο τον «τυπάρα», αλλά στο προηγούμενο διάστημα τα πράγματα γι' αυτόν έδειχναν... μαύρα.Τότε ήταν, λοιπόν, που «έπαιζε» το θέμα του επαναπατρισμού του ενώ είχαν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια. Μάλιστα υπήρχαν δημοσιεύματα για τον ΠΑΟ και διαρροές για τον ΠΑΟΚ (λόγω της δεδομένης αδυναμίας του Ιβάν στους Ελληνες διεθνείς). Η είδηση, όμως, είναι ότι μέχρι και ο Αρης έκανε... κίνηση!

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟΝ ΑΡΗ

Η στήλη με τις άκρες που διαθέτει στη δημοφιλή πιάτσα των ατζέντηδων έμαθε πως οι «κίτρινοι»... τόλμησαν να σκεφθούν οτι θα μπορούσαν να πείσουν τον Καραγκούνη να γυρίσει στη Super League για χάρη τους. Να παίξει δηλαδή ως το καλοκαίρι στο «Βικελίδης», να τους σώσει και να γίνει... ήρωας για τον κόσμο! Πιθανότατα να... πόνταραν και στον Πασχάλη Τουντούρη, τον ατζέντη που πήγε τον «Κάρα» στη Φούλαμ, ο οποίος θεωρείται «φιλοαρειανός» και στο ξεκίνημα της καριέρας του (στα τέλη των 90s) είχε πόστο στην ομάδα. Ο Καραγκούνης, όμως, ήταν αρνητικός ενώ λέγεται πως αντιμετώπισε με... χαμόγελο την εν λόγω προσέγγιση-προοπτική. Τώρα για τον Αρη «παίζει» ένας άλλος πρώην «πράσινος» μέσος και πελάτης του Τουντούρη, ο Σπύρος Φουρλάνος, που η Μπρίζ τον παραχωρεί δανεικό.

ΓΚΟΛ Ο ΔΩΝΗΣ

Στο 5ο του παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ Νέων και στο 1ο που δεν ξεκίνησε βασικός, αλλά μπήκε αλλαγή στο 60', ο Τάσος Δώνης σκόραρε. Ο 17χρονος Ελληνας επιθετικός (γιος του Γιώργου Δώνη) 12' μετά, σημείωσε το 3-0 για τη Γιουβέντους στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στη Γαλατάσαραϊ. Η «μεγάλη κυρία» κέρδισε 5-0, αλλά αποκλείστηκε γιατί έπεσε θύμα μεγάλης έκπληξης αφού η Κοπεγχάγη έκανε την ανατροπή στη Μαδρίτη, 3-2 την αδιάφορη Ρεάλ και πέρασε ως 2η από τον όμιλό τους. Με τον κίπερ των «μπλάνκος» Ολιβάρες να αποβάλλεται στο 60'. Λέτε η UEFA να το βγάλει κι αυτό... χειραγωγημένο;

ΚΑΣΕΣ ΓΙΑ ΠΑΟ;

Με 4 γκολ & ασίστ (1 στο διπλό του Πανθρακικού στο «Απ. Νικολαΐδης») σε 14 ματς πρωταθλήματος, ο Χοσέ Μαρία Κάσες δείχνει να είναι αυτό που χαρακτηρίζουμε μεταγραφικό «λαχείο» (μιλάμε για συμβόλαιο 60.000 ευρώ). Στα 27 του χρόνια ήρθε το καλοκαίρι στην Κομοτηνή αφού η Γρανάδα μετά από 1,5 χρόνο που τον έδωσε δανεικό σε 3 διαφορετικές ομάδες (Κάντιθ, Μιράντες, Αλκογιάνο) αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο. «Δεκάρι» που μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα έχει αναγκάσει ομάδες από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ουκρανία να κάνουν σκάουτινγκ για χάρη του. Μάθαμε πως είναι και στο μεταγραφικό... μπλοκάκι του Νίκου Νταμπίζα για τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι. Αλλωστε τα τελευταία χρόνια πολλοί παίκτες με μια σεζόν στον Πανθρακικό έσωσαν ή έδωσαν ώθηση στην καριέρα τους. Ριέρα, Ρομπέρ, Μπέλεκ, Δ. Παπαδόπουλος, Λουσέρο, Μουνάφο...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags