Σπουδαία βραδιά η σημερινή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η Εθνική Ελλάδας που κατέκτησε το EURO 2004 και η «χρυσή φουρνιά» της Ρουμανίας 1994-98, συναντήθηκαν στην Τούμπα σε ένα φιλικό με ιερό σκοπό την ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ. 

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και στήριξε την προσπάθεια, ενώ οι Έλληνες παίκτες (παρότι πέρασαν τα χρόνια) παρουσιάστηκαν σε άριστη κατάσταση. Το γκολ πέτυχε ο Άγγελος Χαριστέας από εξαιρετική ασίστ του Βασίλη Τσιάρτα, ενώ οι Ρουμάνοι ισοφάρισαν στο φινάλε με γκολ οφσάιντ από τον γιο (!) του Ιορντανέσκου.

Ασχέτως πάντως του σκορ, το ματς αυτό και η «επιστροφή» εκείνης της ομάδας μας έκανε πολύ χαρούμενους και μας θύμισε το 2004 και την κατάκτηση του Euro! Αυτά τα παιδιά είχαν... τρελάνει την Ευρώπη και όχι μόνο. Άξιζαν το θερμό χειροκρότημα και δικαίως το πήραν!

Όσον αφορά πάντως το αγωνιστικό κομμάτι, αυτός που ξεχώρισε ήταν με διαφορά ο Άγγελος Μπασινάς που έπαιξε 90 λεπτά (!!), ενώ σε καλή κατάσταση παραμένουν οι Τσιάρτας, Ζαγοράκης και Χαριστέας. Από τους Ρουμάνους μας... τρέλανε ο Χάτζι, ο οποίος παρά τα κιλά του έκανε φοβερά πράγματα στο γήπεδο (παρακάτω υπάρχει και σχετικό βίντεο).

 

Παραφωνία οι λίγοι...

Υπήρχαν πάντως και κάποια «άσχημα» στην Τούμπα, καθώς από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό υπήρχαν οπαδοί που φώναζαν συνθήματα για τον ΠΑΟΚ και έβριζαν Παναθηναϊκό – Ολυμπιακό, την Αθήνα και την Εθνική!
 

Το γκολ του Χαριστέα:


 

Οι ντρίπλες του Χάτζι:






Το γκολ της Ρουμανίας: